5A har några omgångar kvar och det är fortsatt varken avgjort i toppen eller botten!

Så här gick det i helgen:

 

FREDAG 22/9

FC Komarken – Öjersjö IF 3-2

LÖRDAG 23/9

Utbynäs SK – Angered MBIK 2-3

Björndammens BK – Älvängens IK 3-3

Hisingen FC – FC Bosona 3-5

 

I fredags var det ett intressant möte på Kongevi och kollade man bara tabellen så borde det varit en enkel seger för topplaget Komarken mot jumbon Öjersjö. De som har koll på serien vet dock att ÖIF har vaknat till rejält och att Komarken hackat en del under hösten. Det skulle dock bli Komarken som gick segrande ur striden efter en hård kamp. I början av den andra halvleken kunde Anders Hoffman göra 1-1 efter att FCK:s Jafet Menghestab gjort den första halvlekens enda mål. Mattias Thornberg satte sedan både 2-1 och 3-1 för hemmalaget med bara någon minuts mellanrum i mitten av andra. Felix Tengver fick in en redigering i slutminuterna men Komarken höll undan.

Tvåmålsskytten Thornberg sa så här om segern:

”Vi spelar än helt okej match. Vi har växlat upp på allvar nu efter den kackiga perioden nu och är i bättre form än nånsin och bör göra 4-5 mål till och släpper två onödiga men dom var trots allt starka på sina fasta situationer! Men vi var aldrig riktigt hotade även när de gör 1-1 kände vi att vi skulle lösa det!”

Med två matcher kvar är Komarken en poäng bakom ledande United Africa. Öjersjö (som har tre matcher kvar) är fortfarande sist men har kontakt med lagen framför.

 

Utbynäs SK har gått som tåget hela hösten med fem raka segrar där de kört över de flesta motståndarna. Den fina sviten gjorde att USK hade häng på andraplatsen och en möjlig kvalplats. I lördags sprack dock den fina sviten och med största sannolikheten även chansen till andraplatsen. Angered MBIK kunde nämligen lämna Lemmingvallens konstgräs med tre poäng efter en 3-2 seger. AMBIK gick till pausvila med en 1-0 ledning och kunde även öka på till 2-0 i mitten av andra. Robert Hedelin gav USK lite kontakt men ett självmål gav Angered greppet igen och ett sen reducering av USK hjälpte inte.

Utbynäs tränare Pelle Lagerqvist sa så här om förlusten:

”De gör en bra första halvlek samtidigt som vi inte riktigt följer vår matchplan. De får ett ledningsmål som inte är helt orättvist och har ledningen i paus. I andra så börjar vi bättre men de får en straff på en omställning som de förvaltar. Efter det är det ganska eftertrycklig dominans från vår sida, sista halvtimmen har vi nog 80-20 i bollinnehav men de försvarar sig skickligt samtidigt som vi bränner några jättelägen. Vi gör 1-2 och 2-3 men kommer inte närmare. Angered gör en riktigt fin första halvlek och försvarar sig bra i andra. Kan de spela som i första kommer de att ställa till med stora problem för Komarken i nästa omgång så vi får hoppas på det nu.”

AMBIK:s Alisan Agac hade följande att säga om segern:

”Som vanligt gör vi en bra match mot lag som är över oss. Nöjd med lagets insats och en viktig vinst, har inget mer att säga!”

Med två matcher kvar har Utbynäs sex poäng upp till tvåan Komarken. Lagen möts dessutom i sista omgången. USK har dock bättre målskillnad men för att det ska spela någon roll måste ju Komarken först förlora mot Angered i nästa omgång. USK möter själva Bosona. Angered är femma.

 

Både Björndammen och Älvängen befinner sig i röran av lag i mitten av 5A och deras möte i lördags slutade 3-3. Matchen inleddes med två mål direkt. Pontus Börjesson drog in en frispark för BBK och Niklas Ahlbom kvitterade under matchens första fem minuter! Resten av halvleken blev mållös men sen blev det målrikt igen efter paus. Lagen växlade ledning innan Ahlbom fastställde slutresultatet när han satte 3-3 med kvarten kvar.

BBK:s Anton Linde sa så här om matchen:

”Jag kör mittback nu när vi har några backar borta, försökte leka ball mot en forward som inte gick på min fint. Jag kom ikapp honom och han faller vääääldigt lätt men de får straff. Sen är det två skott som går rakt på vår målvakt som inte ska gå in. Det är två tavlor, men det är ju Matte P som agerar målvakt då Anders var borta. Så kan inte klandra honom för mycket. Vi missar två lägen från en meter öppet mål. Flera ”snett bakåt” lägen som måste vara mål.”

BBK är sexa och har tre matcher kvar och är stort sett klara även om kontraktet inte officiellt är grejat. Det är lite värre för ÄIK som är åtta men som bara har en match kvar. I nuläget är det fem poäng ner till jumbon Öjersjö och två poäng till tian Hisingen. Problemet för ÄIK är att båda de lagen har tre matcher kvar.

 

Hisingen FC har en formkurva som pekar neråt och har nu tre raka förluster efter att laget föll mot FC Bosona i lördags med 3-5. Det var rejäl uppförsbacke direkt för HFC med ett tidigt Bosona-mål och även ett rött kort i den första halvleken. I början av den andra halvleken satte Eldar Razanica 3-0 och det såg kört ut. Hisingen kämpade sig dock tillbaka med två reduceringar innan Nedim Dzafic gjorde 4-2 (med sitt andra mål). Bosona kunde till slut vinna med 5-3 efter att lagen gjort varsitt mål till.

Bosonas tränare Sean Grebovic sa så här om segern:

”Vi är bara glada att säsongen är över snart. Kan fortfarande inte fatta att vi ligger fyra i tabellen med tanke på hur dåligt tränade vi är. Idag vann vi turligt då vår målvakt var en fantom i målet och vi satte de chanserna vi fick. Under större delen av matchen så går vi på plan bokstavligt talat. Konditionen är under all kritik precis som matchvikten hos dom flesta. Snart är mardrömmen över.”

Bosona är som sagt fyra i tabellen men det säger en del om årets 5A att det är 13 poäng upp till trean Utbynäs och 10 ner till jumbon Öjersjö.

Hisingen är rejält inblandade i bottenstriden och är näst sist, med tre poäng ner till jumbon Öjersjö. Lagen möts dessutom just nu (start 20.00 måndag 25/9).

 

/Rasta