Helgens 5B bjöd både på målkalas, jämna matcher och heta derbyn och det ser tufft ut för seriens bottenlag med två omgångar kvar!

Så här gick det:

 

FREDAG 22/9

Härryda IF – Hällesåker IF 8-4

LÖRDAG 23/9

Näsets SK – Kungsladugårds BK 1-1

Hovås Billdal IF – FC Fiskebäck 1-4

Finlandia Pallo AIF – FC Linné 7-1

Donsö IS – Styrsö BK 1-0

 

Nykomlingen Härryda svarade för en fin vår men har varit mycket upp och ner under hösten. I fredags blev det iallafall en storseger när jumbon Hällesåker besegrades med 8-4! Notoriske måltjuven Johan Gunnarsson chockade dock hemmapubliken när han gjorde 1-0 till gästerna i matchminut 2 och 2-0 en minut senare! Härryda tog sig dock tillbaka innan paus och andra gick de ifrån ordentligt med tre raka mål på fyra minuter! Gunnarsson slutade med ett hattrick men kunde inte förhindra att Härryda vann. Även David Johansson blev tremålsskytt och Bako Löfgren gjorde två.

 

Härryda är sexa i tabellen och Hällesåker är sist. Med två matcher kvar har laget fyra poäng upp till FC Linné över strecket. Hällesåker avslutar mot Masthugget och Näset.

 

Nykomlingen Kungsladugård och Näsets SK spelade 1-1 i lördags efter att båda målen kom tidigt i den andra halvleken. Jonathan Eineskog Ekdahl gav NSK ledningen innan Marcus Weimén  kvitterade.

NSK:s Oskar Örth sa så här om matchen:

”Första halvlek är ganska mycket Hawaii-fotboll, när det lugnat sig så skulle jag säga att vi gör en helt okej match. Vi rullar boll och kommer snabbt upp i banan. Vi får till några bra avslut men inga mål. KBK vill också upp i banan och slår lite längre bollar, också några fina avslut men inga mål. Andra halvlek är bättre, vi rullar boll och KBK känns som de blir lite trötta. Vi får tursamt in en boll i mål efter en nick på ett inlägg. En liten stund senare gör KBK också ett nickmål på ett inlägg och det står 1-1. Vi trycker på men matchen slutar med ett kryss. Hyfsat rättvist resultat.”

Båda lagen ligger på den nedre halvan men bör kunna hålla sig ifrån bottenstriden. NSK är nia i tabellen och KBK är åtta!

 

I botten av 5B gör Hovås Billdal Hällesåker sällskap och laget föll i helgen med 1-4 mot trean FC Fiskebäck. Robin Axéll svarade för ett hattrick och Dalla’s matchrapport hittar ni HÄR.

Fiskebäck är fem poäng bakom ledande Donsö och två bakom ett Finlandia med en match mindre spelad. FCF får hoppas på att något av lagen framför tappar poäng. Hovås är som sagt näst sist och har fem poäng upp till FC Linné över strecket.

 

Topplaget Finlandia Pallo AIF hade inga problem att köra över FC Linné och segern skrevs till slut till hela 7-1Ricky Stojilkovski svarade för ett hattrick i en match där Finlandia ledde med 3-0 i paus och där den andra halvleken inleddes med att båda lagen fick varsitt rött innan Olle Johnels reducerade för Linné. Närmare än så kom dock inte laget och Finlandia trampade ifrån i stället med fyra mål sista halvtimmen.

Finlandias ena tränare, Kenneth Lindfors, sa så här om matchen:

”Svårt att sammanfatta denna match på ett objektivt sätt då det redan från start bara fanns ett lag på plan. Vi får utdelning bara efter 90 sekunder när Ricky knoppar in en hörna och sen tar det bara fem minuter till när Ludde skickar 2-0. Redan där dog matchen, Linne försökte hitta långt men kom ingen vart, de var lite halvfarliga på deras fasta men även där var vi väl fokuserade. Vi kunde spela ut nästan helt och i den 40:e minuten gör vi även 3-0 nät Lettegård hittar Ricky som gjorde sitt andra mål i ett friläge. I slutet av första får Linne ett slumpmål eller som deras bänk sa att det var en inövad variant 😉 . Ett skott utifrån som deras skytt får en felträff på men som hamnar hos en Linnéspelare som tofflar till bollen och den seglar in i bortre. väldig snygg variant! I den andra fortsatte dominansen och vi gjorde ytterligare fyra mål. Matchen fick även se känslor när en spelare från varje lag tuppfäktades och både fick syna det röda kortet, detta hade kunnat förhindrats om domaren hade blåst för en elak armbåge i momentet innan som nästan däckade vår spelare. Det är väldigt kul att se hur vi är trygga i vårt sätt att spela fotboll, både i försvarsspelet och i anfallsspelet. Vi kunde både spela ut stora delar av vårt register både framåt som bakåt, det blev en dag på jobbet helt enkelt. Nu önskar vi Linné all lycka till de sista matcherna för det är ett trevligt lag att möta både på plan som utanför!”

Finlandia jagar Donsö i toppen och är tre pinnar bakom men med en match tillgodo. FC Linné är tia, en placering som inte är helt säker, beroende på hur det går i division 3 och kvalspel.

 

Donsövallen var det derbydags när serieledarna Donsö IS tog emot grannarna på andra sidan bron, Styrsö BK. DIS leder som sagt 5B men SBK vann både vårmötet och mötet i sommarens Skärgårdscup!

Det blev en tät match som bara bjöd på ett mål. Hemmalagets Simon Gustafsson blev matchhjälte med sitt mål i 89:e minuten (bilden lånad från Skärgårdsfotboll och mer bilder hittas HÄR)! Olle Backman hann även bränna en straff för DIS innan matchen var slut!

Just Backman sa så här om segern:

”En jämn match, Styrsö hade första halvlek, hungrigare och hetare än oss. Vi skapade ett par chanser var men inget farligt. I andra så kommer vi in mer i matchen, skapar ett par chanser. Ju längre matchen gick så kom in ännu mer rätt och vi skapade ett par chanser till, som vi borde gjort mål på. Emellanåt så hade Styrsö ett par farliga kontringar, som de också kunde gjort mål på. Bägge målvakterna skall ha kredd, bäst på varsin planhalva. Sedan i 87′ så skickar Liam född 2002 in en boll till Simon G som stöter in bollen. Jag missade en till straff, kanske dags att sluta slå dem! En match som kunde gått hur som helst, men vi visar ännu en gång att vi är grymma hemma och har ett härligt go i laget.”

SBK:s assisterande tränare Patrick Johansson sa så här om matchen:

”Gör en taktiskt väldigt bra match där vi ligger lågt i försvarsspel och ställer om för kontring via kanter så fort vi får chansen. Spelar 4-5-1 där Mattis och Das växlar om att ta jobbet med att stänga uppspelet som Donsö gärna vill göra via Anders på deras innermitt. Inledningsvis hör man Donsöspelarna frustrerade efter att de inte kommer någon vart samtidigt som vi hotar med flera farliga lägen via kontringar som vi borde förvaltat bättre. Sett över 90 minuter tycker jag vi är det klart bättre laget där vi har otroligt många lägen att göra mål på men skärpan finns inte i avsluten. Våfflan och backarna jobbar bra i de defensiva där Olle hotar en del men tycker ändå vi har bra koll på honom. Snöpligt nog släpper vi ett mål i 88:e, troligtvis offside men mål är det dömt. Minuten senare får Donsö straff som Våfflan plockar, därefter ljuder slutsignalen. Riktigt trevlig match med tuffa dueller och härlig inramning med mycket publik.”

DIS är kvar i toppen och har greppet om serien med två matcher kvar. SBK är fyra.

 

/Rasta