Ännu en serie som lever både i toppen och botten med 3-4 omgångar kvar!

Dessutom två saker som inte hänt i 6Aminst åtta år håller också på att hända:

Inget lag har dragit sig ur OCH ett nedflyttat lag är på väg upp direkt säsongen efter!

Så här gick det i helgen:

 

FREDAG 22/9

Croatia Göteborg – Götaholm BK 1-5

LÖRDAG 23/9

Sveakurd FC – Partille IF SC 5-1

Tollereds IF – Lekstorps IF 10-0

Gamlestaden FF – Real Maskin BK 3-3

 

Götaholm har till slut hittat lite höstform och tagit bort från det absoluta bottenträsket och i fredags tog laget sin tredje seger på fyra matcher när Croatia besegrades i derbyt med klara 5-1. GBK hade 2-0 i paus efter mål av Mam Biram Jammeh och Joel Akre (!) och Croatia var aldrig nära utan GBK ökade på i andra genom bland annat två mål av Fenan Zemui.

GBK:s Joel Akre sa så här om segern:

”Bra match av oss igen. Vi dominerar matchen från början och gör två mål samt får två riktigt tveksamt bortdömda för offside i första halvlek. Croatia skapar dock några chanser på fasta situationer och vi pratar i pausen om att hålla fokus i försvaret samt vara mer effektiva sista tredjedelen. I början av andra tar Croatia tag lite mer i matchen och vi blir lite väl passiva men vi höjer oss och gör 3-0. Efter lite slarv kommer 3-1 men istället för spänning i slutet dödar vi matchen med ett mål direkt och sedan ett till. Välförtjänt seger och tre sköna poäng som tar oss upp ett par platser i tabellen. Det är dock fortfarande tight i botten och många lag inblandade. Det blir en spännande avslutning på säsongen!”

Croatias spelande tränare Vllaznim Ibishi sa så här till bloggen om matchen:

”Vi gör återigen en dålig match, många misstag och väldigt mycket felpass. Götaholm gör det bra och vinner fullt rättvist. Vi är inne i en riktigt tuff period, en poäng på de nio senaste matcherna. Men det är bara för oss att bita ihop och ta revansch i nästa viktiga match mot Lekstorp.”

GBK nu uppe på en åttondeplats men fortfarande rejält inblandade i bottenstriden. Croatias usla form har skickat ner laget till streckstriden och laget är nu nia.

 

Ett annat bottenlag som vaknat till är Partille IF SC och laget var på jakt efter sin tredje raka seger i lördags mot Sveakurd. Partille var med hyfsat i den första halvleken men SFC kunde gå ifrån ordentligt efter paus och vinna med 5-1. Både Saman Herish Ahmed och Ahmad Atwe blev tvåmålsskyttar för SFC.

Partilles Mathias Osterloh sa så här om matchen:

Vi mönstrade inte lika starkt lag som de senaste två matcherna och orkade inte hela vägen. Kändes ändå som vi spelade bättre fotboll än i början på säsongen men ett spelskickligt motstånd gjorde att vi fick springa lite väl mycket och jaga. Sen gick vi lite väl tidigt på tokoffensiv och de fick in en boll istället och då gick orken ur oss. Vi hade en boll i ribban i slutet på första och en i andra när det stod 3-1. Så vi var ändå med ett tag i matchen.” 

Partille är elva i skrivande stund och Sveakurd är fyra.

 

Om Götaholm och Partille har hittat lite form och klättrat uppåt i tabellen går det motsatta att säga om Lekstorp. Laget föll med hela 0-10 mot Tollered i helgen och laget har bara tagit en poäng på sina senaste sex matcher!

Mot TIF hade Lekstorp inte ens fullt lag och då rann det iväg ordentligt på Spinnarvallen. 3-0 i halvtid, 10-0 totalt och Jesper Jansson blev tremålsskytt och Daniel Edgren, Björn Mellberg och Pontus Larsson blev alla tvåmålsskyttar.

TIF:s Anders ”Lillis” Danielsson sa så här om överkörningen:

”Lekstorp startar matchen med nio man tror jag efter en stund kommer en 10:e då blir det tufft på Spinnarvallen. Det handlade mest om hur många mål vi skulle göra egentligen. Kul att Edgren fick göra inte bara sitt första mål för klubben utan även sitt andra. Även Per Sjöström fick nicklobba in sitt första för klubben vackert.”

Tollereds matchrapport hittas HÄR.

TIF jagar Bergum i toppen och LIF är nu sist i 6A.

 

Mittenlagen Real Maskin och Gamlestaden möttes i lördags på Gamlestadsvallen i en händelserik match som slutade 3-3. Det var dramatiskt direkt när GaFF fick Danny Höglund-Field utvisade redan efter åtta minuter efter att han hindrat en boll från att gå i mål med armen. Lagen turades om att göra mål och i paus var det 1-1 både i mål och röda kort då även Reals Josef Strandh Anani fått lämna. Målen fortsatte att trilla in och sista kvarten bjöd på tre mål där GaFF:s Tobias Bui först satte 2-2 (med sitt andra mål) innan Niklas Backlund gav Real ledning och till sist kvitterade Hoang Pham till 3-3 i 88:e minuten!

GaFF:s Tobias Bui sa så här om matchen:

”En träning på två veckor hann vi med innan denna matchen pga av vädret och Gamlestadsvallen gräsmatta inte var tillgänglig för spel. Trots det så är många spelare borta och vi lyckas tillslut få till ett helt ok lag ändå! Vår spelplan för dagen är att ligga lågt i position för att sedan kontra. Vår mittback Danny-Jay får syna det röda kortet efter efter fem minuter spel och Real gör 1-0 på straff. Trots detta så lyckas vi skapa en hel del lägen på våra kontringar. Det är Real som har bollinnehavet då vi egentligen bara ligger och väntar på deras misstag. Vi får utdelning efter ungefär 35 minuter och 1-1 står sig i halvtid! Måste tillägga att även Reals mittfältare fick syna det röda kortet då han skrek ”det var fucking bollen”! Andra halvlek är i princip en kopia av den första, förutom att Real kan rulla boll ännu närmare vår planhalva. Man lyckas dock inte komma till några jättechanser. Tyvärr så tappar vår målvakt tappa in en boll i eget mål på en 40 meter frispark. Vi fortsätter och få lägen på våra kontringar, och på just en av dom så får jag en perfekt passning och placerar in den i borte, 2-2 & utjämnat! Matchtempot blir långsammare och långsammare, då det känns som båda lagen börja bli trötta. Real slår ett inlägg in i vårt straffområde och den nickas ut, och där står en Real spelare och skjuter på ett och vår målis missbedömde bollbanan helt, 3-2! Det kändes som Real spelarna var rätt övertygad att denna ledningen skulle hålla sig. Istället så är det vi som skapar de farligaste chanserna sista fem minuterna. Vi gör 3-3 på ett mycket snyggt sätt och kommer 3 mot 2 sista minuten. Tyvärr så skjuter vi utanför målet! Och matchen slutar 3-3! En jämn match där båda lagen spelade hårt men schysst. Tror domarn lyckas dela ut 15 gula och 2 röda ändå.”

Real Maskins matchreferat hittas HÄR.

GaFF:s hittas HÄR.

Intressant notering vad matchrapporterna väljer att fokusera på.

GaFF är sexa och Real sjua.

 

/Rasta