Två matcher i 6B där Solängen fortsätter att påverka toppstriden och tre matcher i 6D där toppstriden kanske är avgjord?

Så här gick det iallafall:

 

LÖRDAG 23/9

6B:

Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg – Landala IF 3-3

6D:

FTU – Neutrala IF 1-2

IF Warta – Backatorp IF 8-3

SÖNDAG 24/9

6B:

Proletären FF – Solängens BK 0-2

6D:

Hermansby IF – Bosna IF 1-4

 

I 6B tog bottenlaget Landala IF en viktig poäng när laget spelade 3-3 mot Syrianska/Arameiska i lördags. Syrianska hade dock ett tidigt grepp om matchen och ledde i paus med 2-1. LIF skulle dock höja sig och både kvittera och ta ledningen. Syrianskas målmaskin Alexander Yildirim kvitterade dock med dryga kvarten kvar med sitt andra mål för dagen.

Just Yildirim sa så här om matchen:

”Vi gör en bra match med det laget vi hade. Elva spelare bara och får ändå med oss 3-3. Vi borde vinna matchen men slarvade bort de sista tio minuterna. En i alla fall godkänd match!”

LIF är nu en poäng före Högaborg under strecket med en match mindre spelad. Syrianska/Arameiska ligger sjua.

 

I förra omgången skrällde Solängens BK då de besegrade topplaget FC Heden. I söndags smällde det till igen då SBK slog serieledarna Proletären med 2-0 på bortaplan! Jimmie Hansson och Martin Bodin blev matchhjältar med sina mål i den andra halvleken.

SBK:s Andreas Söderberg sa så här om matchen:

”Vi fortsätter att sätta käppar i hjulet på topplagen! Vilket bevisar att vi kan slå alla lag i den här serien. Dagens match ligger vi rätt i defensiven och jag tycker faktiskt inte att PFF skapar några farliga lägen, en nick på någon hörna och lite inlägg som Robin i mål plockar. Vi själva kommer upp på ett par anfall, men enbart några ofarliga skott utanför. I andra gör Jimmie Hansson 1-0 i 50:e, efter detta blir det lite tumult efter en avblåsning och PFF får en gubbe utvisad. I 65:e punkterar Martin Bodin matchen efter ett friläge från halva plan. PFF flyttar fram mycket folk och vi får ett par fina lägen att göra tredje målet för dagen. Men resultatet står sig! Inget dåligt sätt att avsluta veckan på!”

PFF:s Danial Khosravi sa så här om förlusten:

”Redan inför matchen låg en förlust i luften. Många spelare avstängda och skadade. Solängen är duktiga och spelar en fin fotboll och ger oss den tuffaste matchen hittills i år. Lägg även till att de får några beslut idag som inte ens går att förklara. Uteblivna frilägesutvisningar och straffar gjorde att spelarna tappade det totalt i laget idag. Vi kämpade in i det sista men i sista tredjedelen så blev det stopp idag och Solängens målvakt testades aldrig ens. Det återstår nu tre tuffa matcher och säsongen blev plötsligt längre än vi trodde inför säsongen.”

Efter segern mot Heden och även den stabila segern mot GSIF kändes det som PFF var på väg mot en säker serieseger. Nu är det verkligen kamp igen. FC Heden är en poäng bakom med tre matcher kvar. PFF möter dessutom trean Fässberg i nästa omgång!

SBK har gjort det riktigt fint under hösten och är femma.

 

I 6D var både ettan IF Warta och tvåan FTU i farten i lördags och frågan är om inte serien avgjordes här.

FTU hade nämligen en riktigt svår match mot Neutrala IF och det blev till slut förlust med 1-2Sefer Yurdagül gav FTU ledningen tidigt i matchen men strax innan paus kunde NIF vända genom mål av Abdinaasir Abuukar och Mohamed Muhamud Hussein.

FTU:s tränare Romeo Vidovic sa så här om förlusten:

”Match av hög kvalitet spelades på Krokängsplan i lördags. Man såg direkt att det var två topplag som möttes. Efter en perfekt första halvtimme av oss där vi följde marchplanen till punkt och pricka leder vi med 1-0, inprickat av Sefer Yurdagul. Sista kvarten av första tar vi slut efter mycket löpande och det som såg så bra ut vändes till ett 1-2 underläge. Andra halvlek skapar vi återigen massor av målchanser men den kroniska ineffektiviteten har kostat oss serieseger i år. Precis som vanligt missar vi mängder av chanser. Samtidigt skall tilläggas att vår målvakt Tahsin Akdemir håller oss kvar i matchen med några fantastiska räddningar då vi släpper försvarsspelet helt i jakten på kvittering. Summa summarum så vinner Neutrala IF för andra gången i år mot oss och det är bara att erkänna att dom är ett bättre lag.”

Neutrala klev i och med segern om FTU och upp på en andraplats. FTU nu trea, fem poäng bakom ledande Warta. NIF är fyra poäng bakom Warta men har då en match mer spelad än båda toppkonkurrenterna.

 

Warta tog tillfället i akt och slog Backatorp med 8-3Bravida Arena och befäste sin serieledning. Målen trillade in i den första halvleken och Warta släppte aldrig sin ledning. Lagen turades om att göra mål i den andra halvleken men BIF kom aldrig riktigt nära. Hasudin Muratovic (Backatorp) och Jesper Ljung (Warta) blev båda tvåmålsskyttar.

Wartas Daniel Svensson sa så här om segern:

”Vi fick ju flytta vår match till bravida arena pga allt regn den senaste tiden. Kändes lite tråkigt och inte till vår fördel då vi har spelat riktigt bra hemma på gräset hela säsongen. Men vi kändes riktigt laddade och taggade inför matchen, det märks att det börjar närma sig slutet av säsongen. Backatorp trycker på bra i början på första, vi fick inte riktigt spela det spel vi söker då deras press var såpass hög. Lite mer långa bollar än vad vi är vana vid fick det bli till en början, men ju längre in i matchen vi kom ju mer boll kunde vi rulla. Jag tycker backatorp bjuder på ett bra motstånd, förutom våra två straffmål så kommer inget gratis. Vi försökte hitta deras svagheter och lägga bollen på dom ytorna vilket gav utdelning till slut. Känslan med ytterligare tre poäng i bagaget var riktigt go, nu satsar vi allt på de nio resterande!”

Med tre matcher kvar har Warta bra grepp om 6D med fyra poäng till Neutrala (som bara har två matcher kvar) och fem ner till FTU. På pappret har även Warta ett ok avslutande spelschema med Hälsö, Bosna och Vardar. Backatorp är sjua.

 

Hermansby IF närmar sig division 7 och i söndags föll laget mot Bosna IF med 4-1Darko Pajic såg med två mål till att Bosna ledde med 2-0 men med kvarten kvar fick HIF lite kontakt när Zander Stridsberg reducerade. Glädjen varade dock inte många minuter innan Bosna gjorde både 3-1 och även senare 4-1.

Hermansbys Samuel ”Sonkan” Holgersson sa så här om förlusten:

”En oerhört viktig match för oss då vi har fyra poäng upp till Diseröd. Vi snackar innan matchen att vi ska in och sätta en hög press på Bosna då vi vet att de är ett lag som gärna rullar boll och gör det väldigt bra om de får tid. När matchen väl drar igång vet jag inte riktigt vad vi håller på med. Vi spelar inte alls som ett lag utan vi gör ett halvhjärtat försök att pressa dem. De tar ledningen och innan halvleken är slut har de lyckats utöka ledningen till 2-0. Vi snackar i halvlek att vi ska höja oss några snäpp och se till att ge dem en riktig match i andra. Tyvärr verkar det inte vara våran dag idag, ingenting stämmer idag. Vi lyckas dock få in en reducering men kort efteråt gör Bosna 3-1. matchen slutar sedan 4-1. Oerhört besviken då vi gör en riktig dålig match, vi hade verkligen behövt tre poäng idag. Tack Bosna för ett trevlig motstånd. Vi önskar dem lycka till framöver.”

HIF har nu fyra poäng upp till Diseröd över strecket med tre matcher kvar (DSK har dock fyra kvar). Vardar, Neutrala och Bjurslätt står för motståndet och HIF behöver plocka en hel del poäng samtidigt som DSK går dåligt om det ska bli fortsatt division 6-spel

Bosna är sexa.

 

/Rasta