Vi kör vidare med helgens 6C-matcher! Segrar för topplagen men även för bottenlagen!

 

LÖRDAG 23/9

Brämaregårdens FC – AIF Göteborg 1-6

Hönö IS – SK Argo 10-0

Önnered IK – Knippla IK 2-2

Solväders FC – Fröjdens FK 1-0

Vrångö IF – Sandarna BK 0-1

 

Nykomlingen AIF har haft en tung säsong men har nu börjat röra på sig. I lördags blev det seger med hela 6-1 mot nykomlingskollegan Brämaregården. AIF tog ledningen efter en halvtimme genom Dennis Akpabio och 2-0 kom precis innan paus och trean precis efter. Målen fortsatte att trilla in och BFC fick visserligen in en reducering men var aldrig nära. Akpabio blev tvåmålskytt för AIF.

AIF:s matchrapport hittas HÄR.

Segern tog AIF över strecket och nu skiljer det bara två poäng upp till nian Brämaregården.

 

Ett sargat SK Argo föll med hela 0-10 mot tvåan Hönö IS i lördags. Matchrapporten har redan publicerats här på bloggen och hittas HÄR. Argo är nu sjua.

 

Hemma på Apelsinplan lirade Önnered 2-2 mot Knippla. I mitten av den första halvleken kom matchens första två mål. Arthur Oresjö gav ÖIK ledningen men Anton Rödholm kvitterade för Knippla minuter senare. Hemmalaget återtog ledningen i början av andra med Knippla kvitterade på nytt med dryga kvarten kvar.

KIK:s Isak Torgersson sa så här om matchen:

”Vi kommer tyvärr till matchen med endast en avbytare, som så många gånger i höst, men det gör även Önnered så det kommer bli en jämn match! Planen var fin på kanterna medans den centrala delen av fältet var lerigt och tung. Matchen startar och båda lagen känner på varandra utan att springa sönder sig då man vill spara på krafterna. Önnered tar ledningen genom ett fint klapp-klapp lir mellan våra mittmittar och mittlåset, snyggt och hatten av. Efter målet har vi en bra period och målet kommer därefter. Inlägg av mig in mot Kwame som spelar en helt ren Anton som smiskar in kvitteringen! Sen så skulle vi haft en solklar straff, oklart då legendardomaren Ulf Lundin inte gav en förklaring. Men men. Både vi och Önnered har typ samma spelidé med blandat spel på backen och en långa bollar från forwards från mittback. Jämnt och ibland lite smågrinigt, härligt! Andra halvlek får Önnered ett tidigt mål på hörna då Joel gör en magisk räddning som han tyvärr inte kan hålla utan en Önnereds spelare är först på boll och trycker in. 2-1 och sur start. Sen fortsätter den jämna kampen och det blir grinigare och hårdare spel, på ett bra sätt då (hur konstigt detta nu låter men tror ni fattar, har sin charm). Vi får ett läge där Johan hittar Robin med ett fint inlägg som han smiskar in en bissa, yeees! Men, avblåst för frispark som verkligen inte var en frispark… surt igen efter straffsituationen. Men sen får vi äntligen en kvittering då ”Pumba” lägger in en frispark som Önnereds försvararna missar att rensa och målvakten är chanslös. 2-2 och vi är på G! Matchen fortsätter på den inslagna hårda kampen och slutar oavgjort. Rättvist resultat, men det svider då vi blev ”berövade” på ett mål och en straff… Men så äre!”

KIK är åtta i tabellen och ÖIK är fyra.

 

Jumbon Solväders FC tog en riktigt viktig och imponerande seger när Fröjdens FK besegrades med 1-0 på Länsmansgårdens IP. Målet kom med åtta minuter kvar och gjordes av Ali Farah.

FFK:s tränare Darko Lipovac sa så här om förlusten:

”Hatten av till Solväders som krigar ner oss denna match. Vi har många borta idag men det är ingen ursäkt för att inte spela bättre och framförallt att kämpa mer. Bra insats av våra målvakter och våra mittbackar annars så kan alla andra mer. Vi får ta nya tag mot Härlanda på fredag.”

Fröjdens matchrapport hittas HÄR.

Segern gör att SFC nu bara har två poäng upp till elvan Gunnared och dessutom med två matcher mindre spelade! Fröjden är femma.

 

Serieledarna Sandarna BK hade en på förhand tuff bortamatch mot Vrångö IF och det blev också riktigt tuff i skärgården. Med kvarten kvar kom matchens enda mål och det var SBK:s Andrea Marco Caddeo som satte dit bollen! VIF passade även på att missa en straff i slutet!

VIF:s målvakt Tobias Julin sa så här om matchen:

”Många hemmamatcher i höst och där vet vi ju att vi är bra. 1-1 och bra insats mot Hönö gjorde att vi hoppades på vinst mot Sandarna. Första halvlek tycker jag är rätt jämn, med lite chanser åt båda håll. I andra halvlek lyckas Sandarna göra 0-1 med kvarten kvar. Vi har chanser offensivt och deras målvakt räddar skickligt vår straff med bara minuter kvar. Som helhet nöjd med utförandet av matchen. Sandarna är ju ett konstgräslag och därmed inte lika dominanta på vanligt gräs. Men de är ju riktigt tunga. Det är kamp om poängen hela matchen, men i slutändan vinner Sandarna. Som serieledare oftast gör. Men alltid tungt att gå tomhänta från en match man anser jämn. Med två riktigt tunga matcher på raken (Hönö och Sandarna) har vi tre lite mer överkomliga matcher kvar, plus tre WO-poäng från Solväders. Vi önskar Sandarna lycka till resten av serien och tror väl dom tar hem det rätt komfortabelt. I våras var de ett av de topp tre bästa lagen jag mött i 6C.”

Sandarnas tränare Lars Olsson sa så här om segern:

”Ja det var väl som det kan vara ute på Vrångö. De är starka defensivt och har fått in några nya bra spelare, och så som matchen blev var det ett bra rättvist resultat. Vi har svårt att skapa riktigt bra chanser men det känns ändå att läget skall komma, och vi även om vi missar en del sitter den tillslut. Bra inlägg av Martin som vår italienare Andrea nickar in via målvakt och ribba. Vrångö skapade egentligen inte en riktigt bra målchans på hela matchen, men när det är mindre än 10 minuter kvar drar det förståeligt långa bollar på chans. En boll blir ganska bra, men jag tycker vår målvakt Erik är först, men sen vet jag inte om han tvekar eller om deras forward precis petar till den. Straffen var rätt dömd, men Erik som var lite sen i det läget tar en grym revansch. Nere vi stolpen väldigt snabbt och räddar. Ja det hade varit oerhört tufft att tappa poäng i en match som defensivt var väldigt lugn. Däremot bör vi skapa mer, men en ganska svårspelad plan gör det ju svårt såklart. Deras målvakt och mittbacken Magnus är ju väldigt bra denna matchen. Ja, jag tycker hela deras lag är ganska bra och stabila, så jag är jättenöjda med mina grabbars inställning och vinnarinställning som ger tre pinnar…”

SBK leder serien med fyra poäng före Hönö med fyra matcher kvar. Då ska även Sandarna och Hönö mötas igen.

Vrångö är sexa.

 

/Rasta