Vi avslutar helgens rapportering med 7A (7B spelade inte i helgen):

 

LÖRDAG 23/9

Nödinge SK – Fotö GoIF 3-3

SÖNDAG 24/9

Eritreanska Göteborg IF – Västkurd BK 3-1

Andalus IF – Rödbo IF 6-1

Angered SK – Gothenburg Celtic FC 3-1

 

Det blev en oavgjord tillställning i lördags när tvåan Nödinge SK mötte trean Fotö GoIF på Vimmervi. Det var dock hemmalaget som hade greppet om matchen efter att laget hade 3-0 redan efter 37 minuter! Ibrahim Jakupovic gjorde både 1-0 och 2-0 för NSK innan Ermin Aganovic satte en straff. Georg Gustavsson reducerade dock innan paus och både 2-3 och 3-3 kom i den andra halvleken. Gustavsson blev också tvåmålsskytt när han spikade slutresultatet 3-3.

NSK:s målskytt Aganovic sa så här om matchen:

”Det var en viktig match för bägge lagen, det var teknik mot ”muskler” och lite revansch för vår del från förra matchen mot dem. Vi visste på förhand att det skulle vara en tuff match, för nästan alla ö-lagen bygger sitt spel på att spela tufft/hårt och långa bollar på Bengt som de säger, ingen riktig spelidé med andra ord. Men Fotö spelar inte tufft, de spelar fult, det är stor skillnad. De första 35 minuterna var det vi som styrde, ägde bollen, gjorde tre mål rättvist, efter det bestämde sig domaren för att börja tycka synd om Fotö-spelarna! Började döma allt till deras favör, på det sättet lyckades de reducera två gånger om och till slut kvittera. Efter kvitteringen tar vi över helt igen och skeppar målchanser men lyckas inte göra mål. Matchen slutar 3-3 och Fotö-spelarna firar som om de hade vunnit hela serien, visar bara hur glada de va över poängen med tanke på hur matchen såg ut. Vi brukar inte prata om domarinsatserna eller våra motståndare, men domarinsatsen var under all kritik!

Fotös Gustav Bäck sa så här om matchen:

”Vi behöver runt 40 minuter för att vår match skulle börja, surt att då ligga under med 3-0. Riktigt skön upphämtning och bud på fler i andra men överlag så var 3-3 ett rättvist resultat även om vi båda var förlorare denna lördag. Vi och Nödinge kommer inte direkt överens med varandra så det var väl inte direkt en vänskapsmatch men domaren skötte det hela riktigt bra! Stor eloge till honom men även till laget då vi hämtar upp ett 0-3 underläge, vi ger inte upp och brukar spela bättre i andra. Det är bara att gratulera Västkurd till seriesegern, tror inte dem kommer släppa detta även om hoppet är det sista som lämnar en.”

Nödinge är kvar som tvåa, med samma poäng som ettan Västkurd (men med sämre målskillnad). Fotö är trea, två poäng bakom.

 

Just serieledarna Västkurd BK var i farten i lördags och laget föll lite oväntat mot Eritreanska med 1-3 borta på Kviberg 2Habte Fesha Kifle och Abel Estifanos såg till att Eritreanska ledde med 2-0 tidigt. Pa Majai Njie reducerade för VBK innan paus men laget kom aldrig närmare. Istället kunde Fesha Kifle avgöra helt med sitt andra mål som betydde 3-1.

VBK leder fortfarande 7A men är nu på samma poäng som tvåan Nödinge. Laget har dock en match tillgodo. Eritreanska är nu sexa.

 

I botten av 7A tog Andalus IF en övertygande seger mot jumbon Rödbo IF. AIF ledde med 2-1 i paus men gick ifrån ordentligt i den andra. Bijan Ghaderi blev till slut tremålsskytt

AIF är nu tia och RIF är sist.

 

Även bottenlaget Angered SK vann när de slog Celtic med 3-1. Alla målen kom efter paus och ASK kunde gå upp till en 2-0 ledning innan Celtic reducerade. Farhaan Faarah satte sedan 3-1 för Angered precis i slutet.

ASK är nu elva och Celtic är sjua.

 

/Rasta