Björndammen-Zenith 5A

Om inte de tre sista matcherna slutar med extrema nederlag så är Björndammen redan klara för femman även nästa år. Och även om de varit rätt mycket upp och ner under säsongen så känns det som att Björndammen idag kliver på med en seger. De behöver lite nedförsbacke inför derbyt mot Öjersjö nästa år. Zenith å sin sida har tre matcher på sig att ta de där två poängen som krävs för att vara helt klara. De bör de ju klara av kan jag tycka. Segern senast mot Romelanda var ju extremt viktig. Men Björndammen är en tuffare nöt.

TIPS: Björndammen vinner.

Angered-Komarken 5A

Idag säkrar Komarken andraplatsen minst vid en poäng. Där har ni förutsättningarna men Angered är inget lag man bara kör över. De besegrade formstarka Utbynäs senast och har en massa kompetens att använda sig av i truppen. United Africa har de också besegrat och nu är det Komarkens tur att mäta sig med mittenlaget. Komarken vet ju också om att en förlust idag troligen skulle ge dem en helt avgörande match mot Utbynäs i sista omgången om andraplatsen. Den vill de nog undvika. Ett nytänt Komarken bör väl ändå lösa detta?

TIPS: Oavgjort.

FC Fiskebäck-Finlandia 5B

Vår chans rök ju egentligen mot Donsö för två omgångar sedan. Idag har vi dock chansen att stressa Finlandia lite inför deras två matcher(en hängmatch mot Härryda) som återstår efter mötet ikväll. Vi är väl medvetna om att tåget troligtvis har gått men kan ju bara gå ut och köra nånstans. Vi har inte gjort mål mot seriens två bästa lag i år och det vill vi ju i alla fall få till också. En av höstens starkaste trupper ställer vi på benen i alla fall och ser verkligen fram emot matchen. Finlandia körde ju över oss med 4-0 i våras och det är väl rätt skönt att ha med sig in på banan ikväll. Sedan dess har Keric skadat korsbandet och hans frånvaro borde ju påverka även om Finlandia varit väldigt bra och vunnit allt i höst utan mot Donsö då. Lettegård är avstängd också utöver Keric men i övrigt blir det väl Kapella, C.Olsson, R.Olsson och Hedström som drar laget med sig. Fyra klasspelare som vi hade svårt med i våras.

Pushers-Bergsjö IF 6A

Pushers såg för några omgångar sedan ut att ha löst ett kontrakt, marginalerna var så pass väl tilltagna. Men de andra lagen har börjat vinna. Det har inte Pushers gjort sedan 10/8. Och nu brinner det lite med fyra matcher kvar. Och Pushers kvarvarande schema. De är inte roligt. Inte alls. Bergsjö behöver vinna sina två hängmatcher för att leva ett tag till, förstaplatsen blir nog svår men andraplatsen inte alls omöjlig. Men detta är en match man vinner 14/15 matcher om lagen skulle mötas lite oftare än två gånger om året. Rimligtvis är idag en av de 14 matcherna.

TIPS: Bergsjö IF vinner.

 

///Dalla