Vi tar bara en snabbt liten titt på veckans matcher hittills:

 

MÅNDAG 25/9

5A:

Hisingen FC – Öjersjö IF 1-2

TISDAG 26/9

6C:

Brämaregårdens FC – Sandarna BK  0-3 (WO)

7B:

Azalea BK – Käringöns FC 6-2

 

Det är inte ofta det liras lokalfotboll på måndagar men i måndags var ett superviktigt möte i botten av 5A! Jumbon Öjersjö IF har börjat röra på sig och de ställdes mot ett Hisingen FC med en formkurva som pekar neråt.

HFC tog ledningen i matchen precis innan paus genom Braulio Rodriguez men Öjersjö skulle visa sig vara starkare i andra halvlek och det var två välmeriterade herrar som fixade segern! I den 62:a matchminuten kvitterade Anders Svensson till 1-1 och med dryga kvarten kvar satte ex-Häckenspelaren Anders Hoffman segermålet fram till 2-1!

ÖIF:s Pierre Guti Högberg sa så här om segern:

”Två lag där det märktes att mycket stod på spel. Ingen jättevälspelad match ändå som vi vinner välförtjänt. Saknar våra båda forwards men löser de ändå. Hisingen har la en chans även om det inte ens var en riktig chans och gör ett mål. Vi gör inte vår starkaste insats för hösten men ändå starkt att vi vänder och vinner. Skönt att äntligen släppa jumboplatsen, vi har ju haft den ett tag och nog även varit uträknade av många. Men det återstår två otroligt viktiga matcher för oss nu.”

Segern gjorde att ÖIF lämnade över sistaplatsen till just Hisingen (förvisso endast pga av målskillnad). Precis framför ÖIF och Hisingen (som båda har 17 poäng) återfinns Romelanda och Älvängen på 18 respektive 19 poäng. RUF och ÄIK har dessutom bara en match kvar och ÖIF och Hisingen har två! Upplagt för dramatik i botten av 5A där plats elva betyder nedflyttning och plats tio kan betyda nedflyttning, kval eller nytt kontrakt beroende på hur det går högre upp. Lägg dessutom till att Romelanda och Hisingen möts i sista omgången!

 

Nykomlingen Brämaregårdens FC har haft en tung höst i 6C. Laget har bara en seger hittills (en förvisso viktig 3-1 seger mot Gunnared) efter uppehållet och bland annat har det blivit 1-11 mot Hönö och 0-17 mot Sandarna. I förra omgången föll laget mot bottenkollegan AIF Göteborg med 1-6 och igår lämnade laget WO mot serieledarna Sandarna BK.

BFC är nia men jagas av de tre lagen bakom. Det skiljer bara fem poäng ner till jumbon Solväders FC, som dessutom har två matcher mindre spelade. Laget möts också i nästa omgång!

Sandarna leder 6C, sex poäng för Hönö med fyra matcher kvar. En av dessa matcher är mot just Hönö så spänningen lever lite till.

 

Azalea BK:s nystartade seniorlag är på väg sexan direkt första säsongen. Laget besegrade Käringöns FC med 6-2 igår och leder 7B med två poäng före Chalmers.

ABK:s Jan Matuszczyk sa så här om segern mot KFC:

”En välförtjänt seger där vi sätter högt tempo från första sekund. Käringön kommer med 12 killar så vi visste att de skulle tröttna. Mycket riktigt tappar de orken snabbt. Vi leder med 3-0 efter dryga 30 minuter och fyller på tills vi har 5-0 i halvlek. I andra gör vi lite byten, bland annat kommer jag själv in, och det gör att vi tappar dessvärre en del av vårt härliga driv från första halvlek. Förståeligt med tanke på matchbilden. Men gör ändå en ganska bra andra halvlek och slutresultat blir 6-2. En trevlig match att spela och väldigt glädjande att nu vara serieledare samt att vår målspruta Johannes ser ut att gå mot skytteligaseger! Hösten är underbart orange!”

ABK:s matchrapport hittas HÄR.

Azalea leder alltså 7B och KFC är åtta.

 

/Rasta