Det började lite stökigt då våra matchkläder han glömts i en bil i Linné. Stadsdelen. Inte laget. Men slutade med harmoni efter 2-1 och vi lever vidare inför sista omgången. I kampen kring andraplatsen. En av årets starkare trupper ställde vi på benen i alla fall vilket var ett måste inför Finlandia som piskade oss med 4-0 i våras och som gått riktigt starkt i höst. Men tyckte de var en positivt känsla i gruppen.

Jag har faktiskt inte så där extremt mycket minnen från matchen. Om olika situationer och sånt. Men tyckte att vi första tjugo var det bättre laget utan att på något sätt dominera matchen. Finpa föll lågt på egen planhalva och vi tilläts styra en hel del men Finpa var alltid luriga i omställningarna mot Olsson även om han inte kom loss så många gånger i första. Vi hade en jättechans när Jake kom loss från Kapella och spelade snett inåt men Davids skott täcktes till hörna. Och efter 20-25 började Finpa ta över mer och mer. De överbelastade fint på våg högerkant och duktige vänsterbacken Coffe Olsson kom ofta på överlapp och skapade bryderier för oss utan att skapa de enorma lägen. Ett drömläge fick man dock när ett inlägg landade på Richard Olssons fötter och skyttekungen sköt förbi Thomas men Jocke kunde rädda på mållinjen. Viktigt! Utöver det hade Finpa två skott från sin vänstersida mot Thomas bortre stolpe som var luriga och lite mer än det.

Men fick 1-0. Efter 35 cirkus kastade Casper ett inkast, Arijan vann nickduellen tillbaka till Casper som slog ett hårt flackt inlägg där Bengan fyllde på fint och tryckte in 1-0 från nära håll. Riktigt gött. Vi avslutade ganska tryggt men Finpa fick några frisparkar när vi var lite övertända och de kändes farligt nästan varje gång även om inte allt blev lurigt. I paus pratade vi om att försöka bromsa Finlandias vänstersida och att försöka äga lite mer boll. Efter trettio sekunder av andra kom Coffe Olsson runt på vänsterkanten och slog ett grymt inlägg till Hedström som från typ en meter kunde trycka in 1-1. Mardröm. Och drömstart för Finlandia som jagade segern för att kunna ge Donsö en match hela vägen om seriesegern.

Jag väntade mig en enorm anstormning då men tyckte att vi nästan direkt tog tag i matchen igen. Finlandia med bara en forward satte inte så mycket tryck på oss och vi tilläts få rätt bra fart på bollen stundtals i andra. Men två bra lag som tog ut varandra lite får man säga och den frejdiga offensiven uteblev för båda lagen. Runt den 65:e kom segermålet. Och återigen en fast situation som gav oss segern. Bengan lyfte in en frispark från högersidan, men hyfsat central och på bortre stolpen kom Eckerman och tryckte in 2-1. Viktigt. Båda lagen behövde vinna, inte bara Finpa för att haka på Donsö utan vi för att haka på Finpa så jag trodde det skulle bli lite mer hawaii i andra än, de blev inget sånt. Båda lagen höll ihop det. Finpa hade en hörna som nickades mot krysset som Thomas knep och något distansskott som var lurigt. Medan vi hade några lägen att spela snett inåt bakåt när vi kom runt på främst vänsterkanten i andra, men inga riktiga avslut. Väldigt få avslut mot mål får man säga. Med tio kvar försökte Finpa ställa offside när Rob skulle slå en passning och då tog han istället och bara sprang rakt igenom från halva nånstans, Finpa jagade dock efter och när Rob var inne i straffområdet snubblade han och tappade bollen. Det var nära. Sista fem minuterna var ett crescendo av frisparkar mot oss men antingen fick undan bollen eller så gick den död. Det sista som hände var att Laggan onödigt petade undan en boll när Finpa skulle slå en frispark, och i tumultet fick Finpa en spelare utvisad. Därefter blåste domaren.

Tre sköna poäng som jag tycker att vi förtjänade om något lag förtjänade en seger. Men kändes som en rätt oavgjord match ändå. Just nu är vi tvåa men då har Finpa en hängmatch mot Härryda att spela i veckan innan serien avgörs nästa söndag. Donsö säkrar seriesegern vid seger mot Lagårn i helgen.

 

///Dalla