Härryda-Linné 5B

Linné har gjort en stark höst, eller snarare en stark tidig höst. Men de sista matcherna nu med förlusten mot Donsö, 0-0 mot Hovås och sen 1-7 mot Finpa har bromsat ner dem rejält. Med två matcher kvar behöver de nog plocka kanske fyra poäng för att slippa tiondeplatsen som ju mycket väl kan betyda kval neråt framöver. Då borta mot Härryda som lyft sig lite på slutet, då blir det tufft. Särskilt en fredagskväll. Nej det blir nog för tufft för Linné utan både Chandan och Johnels med flera.

TIPS: Härryda vinner.

Götaholm-Bergsjön SK 6A

Hemmalaget har varit rejält insyltade i botten i år. Men har de sista omgångarna tagit sig lite därifrån. Tre poäng idag skulle jag säga säkrar kontraktet. Och med 5-1 och 5-2 i ryggen så känns det ju rimligt att tro på en seger idag för den anrika föreningen. Bergsjön kommer troligen sluta femma. Starkt!

TIPS: Götaholm vinner.

Partille-Tollered 6A

Partille är jumbo men med hyfsad form. Dock måste de ju vinna lite matcher nu för att inte åka ur. Tollered är kanske inte laget att slå då direkt men samtidigt finns det inte så många räddningsplankor. Har fått in starka kort i höst och kan väl om de är med ikväll stå upp bra mot Tollered. Bortalaget jagar Bergum, troligtvis förgäves men de behöver segrarna för att behålla sin plats i toppen och därmed åtminstone ha en teoretisk chans att gå förbi Bergum.

TIPS: Tollered vinner.

Fässberg-Proletären 6B

Hemmalaget har chansen att ge rejält med luft under vingarna till Heden ikväll. Poäng mot Proletären så går Heden om vid seger mot nästjumbon Landala imorgon. Fässberg har förlorat en match sedan lagen senast möttes i omgång 9, Heden vann med 2-1 för några veckor sedan. Men då ledde Fässberg fram till 70:e nånstans. Så ett formstarkt lag är det. Proletären som jag trodde hade avgjort serien redan föll överraskande mot Solängen senast och nu gäller det att leverera för att seriesegern skall bli ett faktum. Hade gubbar avstängda senast och då bör de ju vara tillbaka denna omgång. Men svårt att tippa. Men visst. Proletären kan ju nästan fira seriesegern ikväll, det borde dra dem framåt.

TIPS: Proletären vinner.

Sandarna-Argo 6C

Majornaderby i antågande. Ett svagt och lite trött Argo kämpade på Hönö. De gick sådär. 0-10 är inte kul att åka hem med. Förhoppningsvis är truppen bättre och piggare denna gång för annars blir det åka av idag. Sandarna har ju gått fram som en ångvält och har endast en poängförlust, kryss mot Fröjdens. Fyra matcher kvar och sex poäng på Hönö. Dessutom klart bättre målskillnad så sju poäng kan vi säga. Säkrar seriesegern i nästa omgång.

TIPS: Sandarna vinner.

 

///Dalla