Vi tittar över onsdagens och torsdagens matcher som bjöd på fina resultat!

 

ONSDAG 27/9

5A:

Björndammens BK – IK Zenith 2-0

Angered MBIK – FC Komarken 1-4

5B:

FC Fiskebäck – Finlandia Pallo AIF 2-1

6A:

Pushers BK – Bergsjö IF 0-4

6B:

BK S:T Jakob – Göteborgs SIF 0-8

7A:

Elisedals IS – Andalus IF 2-4

TORSDAG 28/9

5B:

Balltorps FF – Näsets SK 5-2

6A:

Lekstorps IF – Croatia Göteborg 3-0

Real Maskin BK – Bergums IF 2-4

6B:

Göteborgs City FF – Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg 0-2

Högaborg Kärralunds FC – Sjövalla FK-Mölnlycke IS 3-2

6D:

Neutrala IF – Diseröd SK 3-1

Backatorp IF – Hålta IK 3-1

7B:

Järnbrotts IF – Chalmers Studentkårs IS 2-1

Menisken IF – Tynnered FC 1-6

 

I onsdags säkrade Björndammens BK nytt kontrakt i 5A och kan spela lite mer avslappnat de två sista omgångarna. Det blev 2-0 hemma på Furulund mot IK ZenithPontus Börjesson satte ettan i början av den andra halvleken och Jonas Wassman fastställde slutresultatet på övertid.

BBK:s tränare Edmond Shala sa så här om segern:

”Första halvlek var det egentligen inget snack om vilket lag som styrde spelet. Vi spela mycket fin kortpassningsspel kombinerat med längre bollar. Zenith hade inget att säga till om i första halvlek. Vi hade några fina chanser i första som vi borde gjort bättre av. Och matchen hade varit avgjord redan där. Men målvakten i Zenith stod för några fina räddningar och 0-0 var ett faktum i första halvlek. I pausen så snackade vi om att fortsätta spela som vi gjorde i första. Och vi började andra halvlek precis som första, och det gav resultat en bit in i första. 1-0 gör Pontus efter en fin omställning. Efter målet så börjar vi bli stressade och falla hem allt för mycket. Och Zenith rycker upp sig och skapar allt mer. Andra halvlek var usel från våran sida. Ju längre tiden går så chansar Zenith mer och mer, och det skapar enorma ytor för oss. I slutskedet av matchen så lyckas vi utnyttja dessa ytor och kommer fint på kanten och spelar in bollen snett bakåt. Och det blir det lite flipper spel i straffområdet, till slut landar bollen utanför straffområdet där Wassman står och klipper till på halvvolley i bortre krysset. Årets mål är ett faktum och tre poäng plus säkrad kontrakt. Nu laddar vi batterierna till derbyt mot Öjersjö.”

I den extremt jämna mittendelen av tabellen betydde segern att BBK nu är fyra och kontraktet är alltså säkrat. För Zenith kan det bli en svettigare avslutning även om de har fyra lag bakom sig så är det bara tre poäng ner till jumbon Hisingen.

 

I onsdags blev det även klart att FC Komarken blir sämst tvåa i 5A. Laget har nu nio poäng ner till trean Utbynäs med två matcher kvar. Angered MBIK besegrades på bortaplan med 4-1 efter bland annat två mål av Carl Gustafsson.

Komarkens Shvan Kamal sa så här om segern:

”Redan vid uppvärmingen så märkte man vilken attityd vi hade och gott snack i laget. Det enda som existerade var tre pinnar och vi gjorde det som ett lag. Alla krigade och resultatet blev som den blev.”

Komarken leder serien två poäng före United Africa men då har UAFC en match tillgodo. Komarken avslutar säsongen mot Utbynäs medan United Africa har Hisingen och Bosona kvar att möta.

Angered är sexa och är redan klara för spel i femman även nästa säsong.

 

I 5B vann FC Fiskebäck toppmötet över Finlandia Pallo AIF i onsdags med 2-1 där Robert Eckerman blev matchvinnare i mitten av den andra halvleken. Dalla’s matchrapport hittas HÄR.

Fiskebäck är nu tvåa och har en match kvar på säsongen. Finlandia halkade ner till en tredjeplats men har två matcher kvar och har alltså andraplatsen i egna händer.

 

I 5B vann även Balltorps FF över Näsets SK med 5-2 efter bland annat två mål av Jetmir Kurti.

Balltorps ena tränare, Bawan Mohideen, sa så här om segern:

”Vi gör en fin förstahalvlek och går in i halvtidsvilan med en 3-1 ledning. Näset börjar starkast men vi jobbar oss in i matchen och efter två supermål av en väldigt het Jetmir Kurti leder vi med 2-0 efter ca 20 minuter. Näset reducerar till 2-1 via en fast situation men vi ville inte vara sämre, 3-1 genom Tommy Olsen även det via en fast situation bara fyra minuter senare. Näset reducerar i andra halvlek även det genom en fast situation, ett mål som satte nerver i matchen efter att vi har en väldigt svag period första 20-25 i halvlek nummer två. Men vi lyckas hålla undan och lyckas få in både fyran och femman innan domarn blåste i pipan.”

Näsets Anton Örth hade följande att säga om förlusten:

”Jämn match, många målchanser åt båda hållen.Dock var Balltorp vassare i avsluten, ska dock sägas att vi inte var helt farliga vi heller. Men tyvärr var Balltorp vassare vid mål och gjorde fler än oss. Nu är det en match kvar. Där ska vi ha tre poäng!”

BFF går mot en fin avslutning på 5B-säsongen och är fyra. Näset är nu tia och den placeringen är ju inte riktigt säker ännu. Laget möter Hällesåker hemma i sista matchen.

 

Bergsjö IF har inte gett upp hoppet om avancemang från 6A och slog Pushers med ganska klara 4-0 i onsdags efter bland annat två mål av Lamin Kanteh.

BIF:s Victor Calming sa så här om matchen:

”Inte så mycket att säga igentligen. Vi för matchen från början till slut. Vi är lite trögstartade idag och faller ibland in i deras tempo men annars en stabil insats där vi skulle gjort några mål till.”

Pushers John Pernsved hade följande kommentar:

”Tung förlust. Bergsjö IF tar kommandot från start och behåller det matchen igenom. Man löpte mycket mycket mer än oss och pressade oss så fort vi fick bollen under kontroll. Vi lyckades skapa halvchanser genom kontringar och fasta men inget mer än så. Man kan nog sammanfattningsvis säga att det är inte dessa förluster som är anledningen till att vi nu är indragna i bottenstriden. Nya tag på söndag!”

BIF har lite häng och är trea men har två matcher tillgodo på Tollered och Bergum. PBK är indragna i bottenstriden och är tia i nuläget.

 

I 6A tog även Lekstorps IF en riktigt viktig seger över Croatia. 3-0 blev det hemma på Lekstorpsvallen. Simon Bodehed inledde målskyttet efter en halvtimme och i den andra ökade Tommy Malmqvist och Joakim Remler på med varsitt mål.

Det är superjämnt i botten nu och LIF är elva med Croatia som nia. Alla de sista fyra lagen har samma poäng (16)!

 

I toppen av 6A öser dock Bergums IF på. Igår besegrades Real Maskin BK md 4-2.

BIF:s tränare Ola Klevenås sa så här om matchen:

”Vi startar matchen med ett fantastiskt anfall och gör 1-0 redan i första minuten, tyvärr släpper vi onödigt in ett i röva minuten efter. Trots det spelar vi tryggt och säkert. Bränner ett antal fina chanser. Vi spelar ut Real och tillslut tar vi ledningen. Det är klasskillnad mellan lagen i andra och vi utökar ledningen. Vi borde avgjort tillställningen, skärpan saknas och deras målvakt gör några fina räddningar. Vi gör det onödigt spännande när vi drar på oss ett rött kort (två gula) och Real lyckas reducera. Sen avgörs matchen på en fin omställning. Riktigt gött att sätta dit Real som hetsat inför matchen. Fullt rättvis seger som borde varit större. Vi är starka nu och går för segern i serien.”

Reals Andres Monar hade följande att säga om matchen:

”Vad ska man säga, idag var Bergum ett nummer för stora. Men jag tycker vi ger dom en bra match och vid 3-2 pressar vi på för en kvittering och är ytterst nära ett par gånger. Men Bergum vann matchen helt rättvist och nu känns det som det ska mycket till om dom inte spelar i femman nästa år. Vi får gratulera så möts vi där uppe 2019!”

Reals matchrapport hittas HÄR.

Bergum i topp med två matcher kvar. Real är sjua.

 

I 6B gick Göteborgs SIF på knock när det krossade BK S:T Jakob med hela 8-0Ulrik Källblad Nordin satte tre och Henrik Jakobsson gjorde två.

Just tremålsskytten Källblad Nordin sa så här om segern:

”S:T Jakob stod emot bra i början och kunde gjort 1-0 tidigt efter några riktigt bra lägen. Men efter ett tag visade vi att vi var ett bollskickligare lag och började kontrollera matchen. Tror vi gjorde första målet efter 20 minuter och sen gjorde vi fem mål ganska snabbt och matchen kändes avgjord i halvlek. Stabil insats och nu ska vi försöka avsluta säsongen snyggt!”

GSIF är fyra och S:T Jakob åtta.

 

I 6B tog även Syrianska/Arameiska en efterlängtad seger när de besegrade Göteborgs City med 2-0. Aleksander Yildirim och Christian Zora stod för målen och Syrianska/Arameiska är nu sjua, en poäng efter just City.

Citys Anders Hultberg sa så här till bloggen:

”Vi kommer från ett par tre goa raka segrar där spelet varit bra och vi har haft ett gött flyt. Men idag blir det väldigt tydligt att inget kommer gratis och att hårt jobb krävs för att få resultaten med oss. Vi är inte med i matchen och är riktigt dåliga. Vi ger bort lägen till Syrianska och då gör dom mål, Aleks Yildrim såklart och ett självmål. Vi höjer oss i andra men fortfarande når vi inte upp till normal nivå. Då räcker vi inte till helt enkelt. Bara gratulera Syrianska till segern och ladda om inför nästa veckas match mot Heden, där krävs det verkligen att vi höjer oss.”

Målskytten Yildirim sa så här om segern:

”Såååå jävla gött med vinst, vi kommer till samlingen jävligt taggade och seger hänger i luften känner vi. Vi gör en jättebra insats, följer vår match plan genom hela matchen och vinner rättvist!”

 

Bottenlaget Högaborg Kärralund vann en mycket viktig match mot Sjövalla-Mölnlycke i  6B i onsdags vilket gör att de klev över strecket!

3-2 blev det efter att båda lagen gjort två mål efter en halvtimme. I mitten av den andra halvleken kom sen segermålet signerat Pedram Yousefi (hans andra).

Högaborg kröp som sagt över strecket och är tia även om laget bakom har matcher tillgodo. Sjövalla-Mölnycke är en placering högre upp och håller på att dras med i nedflyttningskampen!

 

Två matcher i 6D har även lirats i veckan. Neutrala IF besegrade Diseröd SK med 3-1 och är tvåa i tabellen. Hussein Faarah Mohamed och Muhammed Hussein avgjorde matchen i den andra halvleken och laget kunde gå upp till en 3-1 ledning.

I 6D föll även Hålta med 1-3 mot Backatorp. Laget hade en 2-0 ledning innan Martin Sjöberg reducerade men närmare än så kom de inte.

Håltas Patrik Hermansson sa så här om matchen:

”Hålta kom till Backavallen med 13 lirare. Backatorp tog kommandot från start och hade övertag i första halvlek. Efter ca 20 minuter har vi tappat två spelar pga av skador. Så vi får kriga vidare utan avbytare. Backatorp gör 1-0 i bortre burgaveln på en kontrollerad frispark strax utan straffområdet. Strax efter utökar dom till 2-0 på straff. I havtidsvilan snackar vi ihop oss och kommer ut som ett nytt lag. Tar över matchen och får 1-2 på straff tidigt i andra. Vi äger matchen och har hög press. Backatorp kontrar in 3-1. Vi pressar resten av matchen men lyckas inte få in mera mål. Tycker vi krigade på bra hela matchen och gjorde det väldigt bra på bara 11 spelare.”

Hålta är nu fyra och BIF är sjua.

 

I 7A föll Elisedal mot Andalus med 2-4. Segern gjorde att AIF klev om just Elisedal i tabellen. Andalus är nu nia och EIS tia.

 

I 7B tog Järnbrott en fin seger över Chalmers. 2-1 blev det efter en tidig JIF-ledning i den första halvleken.

JIF:s Pär Johansson Sunnerfjell sa så här om segern:

”Det var en stökig trea. En snubbe jag lirade golf med för ett tag sen använde termen brottarpar. Det innebär att inget går rätt på vägen men när hålet är klart ligger bollen i kopp på rätt antal slag. Lite så kändes denna segern. I första halvlek gör vi det bra, ligger rätt och ställer om bra, lite slarviga i passningsspelet men helt ok. Gör två mål och har ytterligare ett friläge. I andra tappar vi det fullständigt. Vi sitter inte ihop alls, Chalmers behöver 2 passningar sen är dom runt vårt straffområde. Mycket inlägg blir det och riktigt farligt vid flertalet tillfällen. Men dom gör bara ett och vi räknar in tre nya pinnar. Inte vackert, men sjukt gött.”

JIF är nu femma och Chalmers är trea.

 

Menisken IF föll tungt i 7B med hela 1-6 mot topplagen Tynnered FC.

MIF:s Johan ”Bolivia” Anäng sa så här om matchen:

Vi förlorade mot ett skickligare lag även om siffrorna in speglar matchbilden enligt oss. Vi har fortfarande förtroende för vår head coach Robin Wickins ;-).”

MIF är tia och Tynnered tvåa.

 

/Rasta