Det var ett rejält stukat SK Argo som begav sig till Gröna Vallen för derby mot obesegrade serieledarna Sandarna BK denna fina fredagskväll. Argo kom nämligen från en osannolik 0-10 förlust mot seriens andra topplag, Hönö IS.

SANDARNA BK – SK ARGO 5-1 (0-1)

0-1 Magnus Andersson (Mathias Sondell) (ca 20)

1-1 (ca 55)

1-2 (ca 60)

1-3 Ted Madjar (ca 65)

1-4 Tom Martinsson Ngouali (ca 80)

1-5 Tom Martinsson Ngouali (ca 87)

 

Argo hade fått tillbaka en hel del spelare jämfört med senaste matchen mot Hönö och ställde upp med följande lag:

Robin

Kalle P-Barkebo-Maggan-Kendal

Gustav-Rasta(C)-Sondell-Koffe

Emilio-Lindqvist

Bänken:

Ferm

Sjögren

Fabio

Svensson

 

Robin Staaf var tillbaka i kassen och fyrbackslinjen bestod av Kalle Pettersson som högerback och Kendal Ulusoy till vänster. Calle Barkebo och Magnus ”Maggan” Andersson som mittbackar. Gustav Dovstad spelade högerytter och Kristoffer ”Koffe” Jonsson återfanns till vänster. Marcus Lindqvist och Emilio Suarez Ardiles spelade på topp. Martin Ferm, Peter Sjögren, Michael ”Läget då?” Svensson och Fabio Hallerstedt satt på bänken.

 

Argo visste självklart att det var ett riktigt bra och spelskickligt lag som stod för motståndet och det gällde att ligga rätt i positionerna och krympa ytorna. Den första halvleken är utan tvekan en av Argo bästa denna säsongen, iallafall defensivt. Sandarna hade som väntat mycket boll men Argo låg riktigt bra i sina positioner och gav inte serieledarna något bollinnehav i farliga områden. Det rullades en hel del boll men ofta var det framför ett kompakt och samlat Argo. När Argo ställde om på Marcus Lindqvist och Emilio Suarez Ardiles eller på kanterna med Gustav Dovstad och Koffe Jonsson blev det ofta farligt. Sandarna har som sagt ett spelskickligt lag och Argo fick slita hårt för att hänga med och luriga Martin Bergwall hade en hel del boll på sin högerkant men kom aldrig riktigt loss från Kendal Ulusoy som gjorde det riktigt bra. Visst skickades det in en hel del inlägg men Robin Staaf var ute och plockade det mesta. I mitten av den första halvleken kunde också Argo ta ledningen. Laget hade varit och nosat med några halvfarliga hörnor och frisparkar som lyfts in i straffområdet och nu ledde det till ett mål också. Gustav krigade till sig en frispark ute på högerkanten och Mathias Sondell slog en underbar boll mot bortre delen av straffområdet. Magnus Anderssons nick var inte hård men välplacerad och plötsligt ledde Argo med 1-0.

Sandarna fortsatte att ha mycket boll men Argo låg hela tiden rätt. Det var en hel del bollar i djupled men det fanns inte så mycket ytor att lägga bollarna på. Staaf fick sträcka ut ordentligt en gång i den första halvleken på en bra slagen frispark. Visst var det lite halvchanser och bollar som studsade omkring i Argos straffområde men serieledarna skapade förvånansvärt lite i den första halvleken trots spelövertaget. Duktige Tom Martinsson Ngouali hade en nick över i slutet annars var det frisparken som var den stora chansen. Argo hade en boll till inne i målet efter att Emilio huggit på en retur efter ett bra skott av Sondell. Domaren bedömde dock att Emilio stod offside när skottet kom.

En nästan perfekt genomförd halvlek av Argo där laget spelar kompakt och följsamt och kämpade men även spelar till sig lite lägen.

 

1-0 i paus alltså och det hängde en liten skräll i luften och det märktes att Sandarna var aningen frustrerade. Det märktes också att de hade fått order av tränare Lars Olsson att höja bolltempot till den andra halvleken. SBK kom ut ordentligt taggade och Argo fick mest försvara i inledningen av den andra halvleken. Det skulle tyvärr inte dröja så länge innan SBK fick in en kvittering. Ett missförstånd i Argos backlinje där Robin Staaf kom ut men ingen riktigt gick på bollen och en SBK-spelare kunde ganska lätt lobbnicka bollen i mål. Argo står upp bra men faller ganska djupt och Sandarna trummar på. 2-1 till Sandarna kommer lite senare efter att laget får en frispark utanför straffområdet som mycket elegant skruvas in under ribban.

 

Argo försöker komma upp men det blir mest chansbollar och det märks att laget börjar mattas ordentligt. Argo har några halvlägen men kommer inte loss riktigt och även 3-1 kommer lite senare. Om minnet inte sviker var det Mikael Johansson som tog sig runt fint på kanten och till slut serverade Ted Madjar, som Argo tappat bort,  precis framför mål och han trycker in 3-1.

Argo har en lite bättre period där laget hittar lite spel, vinner lite andrabollar och får lite hörnor och biter sig stundtals fast på offensiv planhalva. Detta bjuder dock in till farliga omställningar för Sandarna. SBK kan kontrollera resten av matchen och tyvärr rasslar det till två gånger till bakom Robin Staaf innan matchen är slut. Martinsson Ngouali når högst på en frispark och kan vackert nicka in 4-1 och är även sist på bollen när det blir 5-1 ur misstänkt offsideposition.

 

Argo faller med flaggan i topp efter en riktigt bra första halvlek. Tyvärr orkar inte laget inte fullfölja i den andra och det blir några mål för mycket.

 

Argo får ta med sig det positiva och försöka avsluta serien på ett bra sätt mot Gunnared och Fröjden.

 

/Rasta