Idag hinner man ju knappt skriva om alla matcher som betyder en del eller massor för de olika lagen. Men vi kör.

Kungsbacka-Västra Frölunda DIV III SVG

Som jag gick igenom igår så påverkar VF och deras resultat idag många lag i lokalfotbollen. Och det kan bli alltifrån nedflyttning direkt, kval eller säkrat kontrakt beroende på hur man löser matchen idag. En seger idag skulle jag nästan lova räddar kontraktet. Kanske till och med att en poäng gör det. Kungsbacka har förlorat två av sina tre sista matcher med 10-0 men det har varit på bortaplan. På hemmaplan har de dock varit stabilare även om de inte vunnit så mycket. Å andra sidan. Vinner inte VF mot ett avsågat Kungsbacka idag, ne då skall de nog inte vara i trean. Hade Niclas Alexandersson på bänken senast, kanske spelar han idag ihop med sonen Noah?

TIPS: Västra Frölunda vinner.

Kortedala-Älvsborg DIV III NVG

Kortedala avsågade. Älvsborg måste vinna för att eventuellt få kvala till tvåan. Det kan nog bli åka av för Kortedala idag även om de klarade kryss mot formstarka Landvetter senast så skall de få det väldigt tufft idag. Räkna med ett Älvsborg som går på knock direkt.

TIPS: Älvsborg vinner.

Hisingsbacka-Ahlafors DIV III NVG

Hisingsbacka har chansen inför hemmafansen att avgöra serien. I sista omgången. Kan det bli bättre? Ne knappast. Visst var det nära förra veckan men då släppte man in två bollar mot Gunnilse och det blev bara kryss. Inget snack om att det lär vara ett uppeldat lag idag mot ett Ahlafors som säkert vill avgöra festen, men har de förmågan? Jag är tveksam.

TIPS: Hisingsbacka vinner.

Kongahälla-Virgo DIV III NVG

Kongahälla har inget att spela för men har samtidigt inte förlorat mot topp3 ännu i år. De lär de knappast vilja göra idag heller i sista matchen. Besegrade Älvsborg borta i senaste omgången och är ju ett lag med massa kvalité och det har märkts främst mot topplagen. Virgo tappade väl lite luft när seriesegern försvann eller åtminstone, chansen att ha den i egna händer inför sista omgången. Bara 2-2 mot Kärra senast var ju inte kul och frågan är hur det är med tändningen idag.

TIPS: Oavgjort.

Trollhättan-Svane DIV III NVG

Trollhättan påverkar ju lokalfotbollen. Förlorar de samtidigt som Lärje vinner. Då åker ett lag mindre ur trean ur Göteborgsperspektivet. Men Svane har redan åkt ur, har inget att spela för och det lär ju knappast motivera till stordåd idag. Trollhättan är starka hemma och räddar kontraktet.

TIPS: Trollhättan vinner.

Landvetter-Lärje Angered DIV III NVG

Landvetter är ju höstens lag. Men bara 3-3 hemma mot Kortedala senast. Tog energin slut? Kanske eller så blir det bara så ibland när inget lag har något att spela för. Lärje har massor att spela för. En seger kan ju faktiskt ge säkrat kontrakt. Men kommer det hända? Nånstans har jag svårt att se att Landvetter inte vinner idag. Och Lärje som gjorde en stark insats med en man mindre i 75 borta mot Svane, 2-1 där och bör vara mest motiverat av de båda lagen idag.

TIPS: Landvetter vinner.

Kozara-Guldheden 4A

Kozara har säkrat seriesegern och har inget att spela för. Märktes senast mot Nol. Idag när de möter Guldheden som behöver ett kryss för säkrat kontrakt lär de få ta i annars blir det förlust igen. Guldheden slog Semberija senast och kommer säkert till matchen med en positiv känsla men säkert lätt stressade över Mossens fina form.

TIPS: Oavgjort.

Gårda-Partille 4A

Inte för att Gårda imponerat i höst. Gått rätt tomt i tanken sen kvalplatsen försvann får man säga. Partille har gått tomt även om de finns något att spela för och vi får nog tyvärr räkna bort dem redan på förhand även om en seger kan räcka om Guldheden inte vinner. Men då krävs det att man tar in 5 plusmål också. Men det känns avlägset minst sagt. Partille i 5A nästa år.

TIPS: Gårda vinner.

Mossen-Nol 4A

Vilken räddning. Mossen har varit riktigt fina i höst efter en bedrövlig vår. Jag räknade ändå ut dem för längesen. Men de har rest sig och vinst idag vilket inte alls känns avlägset samtidigt som Guldheden förlorar. Ja då blir det fyran även nästa år. Axel Sandqvist löser det.

TIPS: Mossen vinner.

 

Älvängen-Zenith 5A

Bottenstriden är ju grymt spännande. Älvängen spelar sin sista match för året i tabellen som bara innehåller elva lag. Står över sista omgången. Och skulle det bli förlust idag så kan de faktiskt åka ur om de andra bottenlagen vinner nån match här på slutet. Men en seger idag så är det klart. Zenith riskerar också att ryka om de förlorar de sista två och oavgjort idag så vet de ju att Älvängen inte går förbi.

TIPS: Oavgjort.

United Africa-Hisingen 5A

Hemmalaget har seriesegern i egna händer. Vid vinst skall man bara slå Bosona i sista omgången. Ett Bosona som loosade med 20-1 igår. Det bör man klara av. Hisingen är en lurig match. Finns kompetens men ingen form. Och de är nog ett lätt stressat lag som åker till Bergsjövallen idag. United Africa skall vinna detta och har bortsett från nån match varit riktigt starka i höst.

TIPS: United Africa vinner.

Kungsladugård-Donsö 5B

Idag säkrar Donsö seriesegern vid tre poäng. Eller typ. Finlandia behöver ju annars hoppas på att Donsö förlorar sista mot Balltorp och samtidigt plocka in elva plusmål. Eller mer. Ja ni fattar. Guldhattar fram idag vid seger. Blir det en enkel seger? Troligtvis inte. Lagårn har varit stabila i höst och gräset älskar inte ö-laget. Det kommer krävas en grym insats av Lagårn som ju faktiskt kan behöva vinna en match till för att hålla tiondeplatsen borta. Men Donsö har inte släppt in mål i höst. Mycket talar för Donsö.

TIPS: Donsö vinner.

Landala-FC Heden 6B

Landala nere på nedflyttning nu. Krävs segrar för att inte spela i sjuan nästa år. Men de har några matcher på sig i en haltande tabell. Rubbar de Heden idag? Njae. Proletären har ju darrat rejält nu när seriesegern skulle lösas och nu räcker det för Heden med segrar i de avslutande tre så kan inte Proletären gå ikapp efter två raka förluster. Heden spelarna log fint när Fässbergs keeper gjorde en magisk räddning vid 1-1 igår på Åbyvallen och när sen Fässberg avgjorde i 90:e var det klart. Slarvar de bort detta läget.. Då kommer jag aldrig tippa Heden som seriesegrare igen.

TIPS: Heden vinner.

 

///Dalla