Vi kollar över vad som hände i lokalfotbollen igår fredag (och en match från i onsdags som tappades bort):

 

FREDAG 29/9

5A:

Utbynäs SK – FC Bosona 20-1

5B:

Härryda IF – FC Linné 2-2

6A:

Götaholm BK – Bergsjön SK 1-1

Partille IF SC – Tollereds IF 0-0

6B:

Fässbergs IF – Proletären FF 2-1

6C:

Sandarna BK – SK Argo 5-1

Fröjdens FK – FC Härlanda 0-5

6D:

IF Vardar/Makedonija – Hermansby IF 4-1

7A:

Västkurd BK – Kurdistan SF AVBRUTEN

ONSDAG 27/9

7B:

Slottsskogen/Godhem IF – Hjuviks AIK 6-4

 

Say what??? 20-1 i en division 5-match?

Var det toppen mot botten? Nope, trean mot femman.

Ok, det ena laget kom med nio man? Nej, inte det heller.

Massa utvisningar och matchen spårade ur? Nej, inte det heller.

Utbynäs SK vann alltså mot FC Bosona igår i 5A med 20-1! Det dröjde dock 18 minuter innan de första bollarna trillade in och sen var det en jämn och strid ström av bollar i Bosonas mål. 10-0 i paus och Filip Olofsson satte sju strutar!

USK:s tränare Pelle Lagerqvist sa så här om segern:

”Ja, vad ska man säga. Förstod redan på uppvärmningen på Sean att det saknades MASSA folk. Enis var inte med i målet, Haris kom precis när matchen började direkt från jobb och Sean startade matchen själv. Bosona börjar ändå bra och har mycket boll första tio minuterna men sen när vi börjar göra mål så rinner det iväg. Väldigt många har hört av sig till mig och undrat on resultatet verkligen stämmer (Everysport bla). Många undrar om det är en läggmatch, om Bosona tog massa röda kort etc. Inget av detta stämmer. Det fanns ingen anledning till en läggmatch, det var en väldigt schysst tillställning där jag räknar till EN grov kapning och stämningen mellan såväl lag som domare var god. Det är också lite tråkigt att det förtar killarnas insats då vi i första halvlek faktiskt spelar riktigt fin fotboll men det förstår man ju när resultatet blir som det blir. Sen känner jag för Sean som kollega för det är aldrig kul när det blir såhär. Men cred till Bosona för att det aldrig ens var nära att balla ur med vårdslöst spel som det annars kan göra när det rinner iväg.”

Utbynäs är redan klar trea i serien och får hoppas på lycka i kvalet till division 3 för Göteborgslagen då det kan leda till kval för treorna i 5A och 5B. Bosona är trots storförlusten femma i tabellen. USK har en match kvar, mot FC Komarken, och Bosona möter United Africa FC i sista omgången.

 

I 5B var FC Linné på väg mot en viktig trepoängare borta mot Härryda IF kvitterade till 2-2 när David Johansson satte sitt andra mål i 88:e minuten! Johansson gav Härryda efter en dryg halvtimme men Linné både kvitterade (John Nyvelius) och tog ledningen (genom Johan Calgaro).

Det är väldigt jämnt i botten av 5B och Linné är åtta med en match kvar och kan som sämst hamna på en tiondeplats (som dock kan leda till kval för att hålla sig kvar). FCL har Fiskebäck i sista matchen.

Härryda är sexa och ska möta både Finlandia och Masthugget innan säsongen är slut.

 

I 6A var Götaholm ytterst nära att ta ytterligare en trea men Atka Omar Abukar nickade in kvitteringen för surt Bergsjön SK i 90:e minuten. Innan dess hade Shahram Mansouri gett GBK ledningen på straff.

1-1 slutade matchen och det kan vara viktiga poäng för Götaholm. I den jättejämna nedre halvan är det bara två poäng från åttan Götaholm till tolvan Partille IF SC! BSK är femma.

 

Även 6A:s andra fredagsmatch slutade oavgjord men denna gången utan några mål alls. Partille IF SC tog en mycket överraskande och tillika viktig poäng mot topplaget Tollereds IF.

0-0 alltså i en match där båda lagen verkade ha skapat lite halvchanser chanser.

TIF:s kapten Daniel Hultberg sa så här om matchen:

”Återigen ett riktigt bottennapp från vår sida. Partille gjorde det bra och fick matchen precis dit de ville. Det var ganska grinigt på plan och vi la tyvärr alldeles för mycket fokus på domaren. Anmärkningsvärt med en 0-0 match i den här serien. Dessutom knappt en målchans åt något håll så resultatet speglade matchen ganska väl.”

Tungt avbräck även för TIFHultberg är färdigspelad för i år då han numera har hela högerarmen i gips!

Partille är sist men har samma poäng som de tre närmaste lagen framför och bara två upp till åttan Götaholm. TIF är tvåa men är nu fyra poäng efter Bergum med två matcher kvar.

 

För några omgångar sedan såg det ut som Proletären FF skulle ta hem 6B före FC Heden men nu är det ombytta roller med två matcher kvar. PFF föll mycket oväntat mot Solängen i förra omgången och igår var det lurig match mot Fässberg. Alla väntade nog på slutsignalen när John Lindergren satte Fässbergs segermål i 90:e minuten!

Fässbergs Egil Edberg sa så här om matchen:

”En riktigt kämparinsats rakt igenom där vi inte viker ner oss när PFF tar ledningen. Vi håller oss till matchplanen och stänger ner deras snabba passningsspel när vi står rätt. Kvitteringen kommer direkt i andra halvlek. Vi går för seger och lyckas trycka dit en hörna i 90:de minuten. Det är såna här matcher man spelar fotboll för. Helt underbart. Stort plus till juniorerna som var med. De gör en jätteinsats!”

Förlusten för PFF gör att Heden nu är serieledare med tvåa poäng före med två matcher kvar. Fässberg är trea med fin form.

 

Sandarna hade som bekant lite problem med SK Argo den första halvleken och låg under med 0-1. SBK fortsatte dock att trumma på och det blev seger med hela 5-1 till slut. Argos matchrapport hittas HÄR.

 

I 6C vann över FC Härlanda borta mot Fröjdens FK med klara 5-0. Feyz Khairullahi blev tvåmålsskytt.

Så här sa Härlandas Jonatan Hellman:

En härlig match där vi öste på från start och skapade många chanser matchen igenom. Fröjdens skapade även dom en hel del i första. Ett under att det var mållöst i paus. I andra lyckades vi fortsätta ösa på, samtidigt som Fröjdens inte orkade trycka upp. B-lagshjälten (och nu A-lagshjälten) ”Amir” dunkade in dom tre (!) första målen. Efter det blev det två till. Riktigt skoj att vi lyckades ösa på i 90. Det hör inte till vanligheterna. Tack till Fröjdens också, som är ett jävligt gött gäng.”

Härlanda har nu greppet om tredjeplatsen och Fröjden är femma.

 

I 6D försvårade Vardar Hermansbys  jakt på nytt kontrakt då de vann med 4-1Nassim Ben Sassi satte Vardars två första mål och även om HIF fick in en reducering i mitten av andra svarade Vardar direkt.

Vardars tränare Labinot Aziraj sa så här om segern:

”Klasskillnad. Hermansby kom med ett sargat lag och någonstans kändes det som att en typ av underskattning började smyga sig in i killarna strax innan avspark men vi löser uppgiften väldigt bra. Vi är bättre på alla positioner och kan jogga hem tre poäng. Siffrorna skulle vara betydligt större ifall vi hade varit lite mer kyliga i boxen. Flertalet spelare i Hermansby delar den uppfattningen strax efter att domaren blåst av matchen. På tal om domaren så måste han lyftas fram. Domare Edmond Shala stod för en prickfri insats och var helt enkelt bäst på plan idag! Vi tackar Hermansby för en välspelad fotbollsmatch och önskar dem lycka till i dem tre sista matcherna!”

Vardar är nu åtta. HIF är fortsatt under strecket och har nu fyra poäng upp till Diseröd över strecket med två matcher kvar att spela.

 

I 7A var det derby igår mellan Västkurd BK och Kurdistan SF. Tyvärr kunde matchen aldrig spelas klart då den fick avbrytas. Enligt de första rapporterna som bloggen fått så ska det handla om att domaren blev attackerad av spelare från Kurdistan SF. Självklart jättetråkigt för lokalfotbollen.

 

I onsdags var det match i 7B mellan Slottsskogen/Godhem IF och Hjuviks AIK. På något sätt lyckades bloggen missa den i gårdagens svep så den kommer med idag istället. Matchen avgjorde precis innan och precis efter paus då SG gick från underläge 1-2 till ledning 5-2! Det blev till slut en seger med 6-2. Yogan Isaak blev tremålsskytt för SG.

SG:s Oscar Lindmark Häggström sa så här om segern:

”Ja, det var en härlig revansch efter en usel insatts mot dom i första mötet. Vi gör en bra match framåt och skapar många bra chanser, bakåt inte den bästa men vi lyckas ändå vinna. Bägge skapar många chanser men tycker nog ändå vi skapade mest farligheter och hade bra koll på dom, så rättvis seger om du frågar mig. Får väl även nämna Yoran som fick in 3 bollar i första halvlek om ja minns rätt, mindre kul att han gick ut skadad (igen)…”

SG är nu uppe på en fjärdeplats och Hjuvik är åtta.

 

#Rasta