Igår lördag avslutades 4A med alla matcher i den sista omgången! Toppen var redan avgjord med det blev ytterst dramatiskt i botten!

 

LÖRDAG 30/9

Gårda BK – Partille IF FK 7-4

FK Kozara – Guldhedens IK 3-2

Mossens BK – Nol IK 0-1

Floda BoIF – Kode IF 3-6

SKIF Semberija – Lunden Överås BK 1-0

Jonsereds IF – Stenkullen GoIK 2-2

 

Inför matchen mellan Gårda och Partille hade jumbon Partille fortfarande en liten chans att hålla sig kvar men då gällde det att vinna med ett par bollar samtidigt som bottenkonkurrenterna Mossen och Guldheden förlorade. Med tanke på att Partille senast vann i slutet av maj kändes det dock inte så troligt och efter en dryg kvart var det helt kört då Gårda ledde med 3-0! Det blev en målfest och Partille lyckades göra fyra mål framåt med släppte samtidigt sju! Både Max Carlsson och Jonatan Bäckdahl blev tremålsskyttar för Gårda.

Gårdas kapten Josef La Carrubba sa så här om segern:

”Alltid svårt att spela fotbollsmatch när man vet att det inte gäller mycket. För vår del handlade det om att avsluta säsongen snyggt för att få en go känsla inför 2018. Dessutom ville vi göra serien rättvisa och göra vårt yttersta för att vinna matchen. Vi lyckades delvis. Jag tycker att vi stundtals blixtrar till och spelar bra och effektiv fotboll, men delar av matchen är det sämre kvalité från vår sida. Det känns märkligt att säga så när man vunnit med 7-4. Men faktum är att Partille i princip ställer upp ett juniorlag. De gör det mycket bra. Men har man ambitionen att vara ett topplag i fyran så tror jag att man behöver ha en högre lägstanivå än vad vi visar idag. Men den biten blir vi bättre på hela tiden. Vi gillar att vara kritiska mot oss själva i Gårda. Det är första året med nya tränarna och vår trupp är förmodligen yngst efter Partilles. Ser mycket fram emot kommande säsong. Jag har nämligen skjutit till mig frisparkarna nu också. Bara det i sig kan bli en stor show nästa säsong.”

Gårdas Facebook-sida gick det att läsa följande om matchen:

”Seger i sista seriematchen 2017. En relativt odisciplinerad match där vi stundtals spelar mycket trevligt framåt men där vi läcker en aning bakåt. Försvarsspelet över hela banan är passivt. Det var tydlig att Gårda inte hade mycket att spela för.

Men som utlovat, det blev totalt sett en trevlig tillställning med mycket mål.

Dagens guldstjärna
Max Carlsson. Stor show. 3+3 och mer kunde det ha blivit. Max har en enormt hög högstanivå. Själv skyller han de fåtal missarna på för dåliga skor. ”Blir mer show 2018 när jag köpt nya skor”.

Dagens silverstjärna
Jonatan Bäckdahl. Nästan lika stor show. Jonatan gör 3+1. För dagen i tröja nummer 99. Ett nummer som vanligtvis inte producerar särskilt mycket framåt. Vi nämner inga namn men spelaren är högerback.

Dagens kalkon
Coach under ett avbrott i matchen: ”kom igen gubbar. Det har gått 27min och vi har 8min kvar av halvleken. Finns tid att göra något bra sista”. 27+8=45. I alla fall om coach Stefan får räkna.

Det kommer ett längre inlägg där vi sammanfattar året. Men innan dess vill vi passa på att tacka alla er som får detta Gårda BK att gå runt. Sponsorer, supportrar, vårt kafé. Tack ska ni ha, ni är så viktiga! Vi ses!”

Gårda slutade fyra och har etablerat sig riktigt fint i 4A (femma 2016) men det är säkert lite besvikelse på att laget inte kunde utmana i toppen längre.

Partille tog en poäng på de sista 13 matcherna. Då åker man ur. Laget får ta nya tag i femman nästa säsong.

 

Guldhedens IK hade bäst utgångsläge av bottenlagen inför sista omgången men svårast motstånd då de ställdes mot seriesegrarna FK Kozara på bortaplan. Det såg också riktigt tungt ut för GIK i mitten av andra när först Kassim Coaney nickade in 2-0 för Kozara och Naim Khreis satte 3-0 några minuter senare. GIK vaknade dock till i slutet och kunde reducera både och två gånger sent i matchen. Det skulle dock visa sig att Guldheden trots förlusten spelar i fyran även nästa år då Mossen föll mot Nol.

GIK:s assisterande tränare Magnus Karsvall sa så här om matchen:

”Ja, det blev förlust men nytt kontrakt. Härligt men svårt att fira efter förlust när vi inte löser det på egen hand. Vår första halvlek är mycket ängslig där vi är veka och ger Kozara för mycket respekt. Trots det har vi bästa chansen via Svante innan Kozara tar ledningen minuten innan paus. Konstig stämning i paus och ganska snabbt blir det 3-0 när Kozara är kliniska. Som vanligt ger vi dock inte upp utan fightas till the bitter end. Felix Kristoffersson träffar ribban och vi trycker på mot ett lite lojt hemmalag. Reducering via Owen Chanaprakhon i 87:e och 3-2 i 92:a via Simon Möller men närmare kom vi inte. Många telefonsamtal och väntan innan vi konstaterade nytt kontrakt. Ganska otroligt att det löser sig varje år. Det finns något i Guldhedsmärket som är unikt. Dock måste vi hitta en väg inför nästa år då det varit bedrövligt med folk på träningar senaste tiden. Vi får jobba på det framöver och njuta över att vi spelar i division 4 även nästa år.”

GIK:s matchrapport hittas HÄR.

Seriesegrarna Kozara får börja förbereda sig för division 3 spel och Guldheden slutade tia.

 

För några omgångar sedan så det rejält kört ut för Mossens BK men lag började hitta trepoängarna och plötsligt levde hoppet igen. Inför sista omgången var det bara seger mot Nol som gällde samtidigt som Guldheden var tvungna att förlora. Nols Boban Ilic förstörde MBK:s planer när han gjorde matchens enda mål precis innan paus. En imponerande upphämtning av Mossen under hösten men det räckte alltså inte enda fram.

MBK:s assisterande tränare Axel Bergström sa så här till bloggen efter matchen:

”Givetvis riktigt riktigt tungt. Killarna har jobbat genom skiten och fått fart på skutan igen. Att då falla på målsnöret är ju otroligt retfullt. I höst visade de att Mossen hör hemma i division 4. Men med den rekorddåliga våren kan man inte säga så mycket om det. Vi kommer igen. Mossen lever vidare. Får tacka laget, motståndare och alla involverade i lokalfotbollen för i år. Jäkligt skoj att det finns sånt intresse kring den. Ses nästa år!”

Mossen alltså ner i femman igen. Nol, som också var nykomlingar, gjorde det riktigt stabilt under hela säsongen och slutade på en sjundeplats och var egentligen aldrig inblandade bottenträsket.

 

Kode IF kunde inte riktigt hänga på toppduon men avslutade säsongen fint med ett målkalas mot Floda BoIF och slutade trea. 6-3 blev det mot Floda och seriens skyttekung Rasmus Haraldsson avslutade med två mål och landade på 19 fullträffar. Även Oskar Wallén blev tvåmålsskytt för Kode.

KIF:s Markus Anderberg sa så här om matchen:

”Fint väder. Blåst. Motocross-oväsen. Bra gräsmatta. Bra känsla. Kul. Dags att punktera säsongen. Vi fortsatte vår vana genom att trycka in ett par tidiga mål. En hörna! Inte klokt. Det är nåt som inte stämmer. 2-0 innan uret stod på 10 minuter. Vi gör en på vissa sätt skaplig första halvlek. Men vi är lite för passiva och inte helt och fullt bestämda i det vi gör. När vi behöver spela enkelt och rensa gör vi det för dåligt. Och vi sölar för mycket med bollen. ”Sätter” varandra som det brukar heta. Bollen studsar. Vårt spel är ibland för trögt för min smak. Flera gånger har vi bollen och tror att vi hinner stå och fundera över vad vi ska göra med den. = Brytning och bolltapp. Men vi lyckas vara farliga framåt, kombinerar bra ett par gånger, och går till pausvila med en för oss icke betryggande 4-1-ledning. Andra halvlek är inte jättegammal när Chrille-Grill nickar in 5:an. På hörna! Va? Nä! Jo! Mycket märkligt, eftersom hörnläggaren servade bollar brett och snett. Helt otroligt. Jag tror vår hörnläggares sko var ovän med lädret på liggande boll. Floda är dock alltjämt kvar på planen och i matchen. De ser till att göra två fina mål. Det andra snyggare än det ena. Fina prestationer. Direkt efter dödar dock Åskan tillställningen genom att trycka in sitt andra för dagen. Vidare missar Skytteligavinnaren en chipp, vilket Martin J P säkert förbannade sig lite över. Eller nja… Men det var tydligen viktigt för Martin att Skytteligavinnaren skulle vinna skytteligan. Och som han gjorde det! Välförtjänt. Och under tiden transporterar sig tiden vidare till 90 plus. Tack Floda och alla domare för god fotbollskamp. Slut på säsongen. Hurra och grattis! Tack och hej.”

Kode slutade alltså trea i tabellen men laget var ju aldrig riktigt med i toppstriden då det inte var förrän på hösten som den riktiga formen infann sig och laget var obesegrat sista sex matcherna avslutade med fyra raka segrar.

Floda slutade på en niondeplats och höll sig på ganska behörigt avstånd från streckstriden.

 

Semberija avslutade sin säsong med en 1-o seger över Lunden ÖveråsDzengis Samir Sali blev matchhjälte i mitten av den andra halvleken.

Semberijas tränare Marko Babic sa så här om matchen:

”Det märkte man från början att killarna är lite trötta på fotboll, det var typ att spelade bara för att de måste. Hade lite problem med skadade spelare och jag själv var tvungen att spela (tur att jag klarade detta annars skulle man få massa jävla snack om mig i omklädningsrummet 😊). Till slut 1-0 för oss. Rättvist till 100% även om Lunden kanske kunde gjort något mål.”

Lundens Patrik Magier sa så här om säsongens sista match:

”Lite avslagen match får man säga. Semberija vinner rättvist , vi skapar dock en del chanser som vi borde ha utnyttjat. Är dock väldigt nöjd med höstsäsongen. Vi ligger ju lite risigt till ett tag men löser det till slut, vilket är otroligt skönt. Vill passa på att tacka våra eminenta tränare Egon och Kim för säsongen.”

Semberija slutar femma och är bara en poäng bakom fyran Gårda.

Lunden låg riktigt illa till efter våren men löste det fint under hösten och spelade upp sig till en åttondeplats och hade till slut tio poäng ner till jumbon Partille.

 

Tvåan Jonsered förberedd sig på kvalspel till trean genom att spela 2-2 mot Stenkullen GoIK i sin säsongsavslutning. Rutinerade Ville Viljanen gav JIF ledningen men Niklas Drott vände på matchen med två snygga mål, ett på varje sida av pausvilan. Robin Lund fastställde sedan slutresultatet med sitt 2-2 mål i 72:a minuten.

Tvåan JIF ska alltså försöka ta sig till division 3 via kval och Stenkullen slutade sexa.

 

/Rasta