4B är ganska sval inför sista omgången. Endast två av sex matcher betyder någonting. Och det handlar om att undvika nedflyttning. Ytterby åkte ur i förra omgången. Idag när domaren blåser igång matchen mellan Velebit-Väster så är Väster ett lag för femman. När matchen är slut kommer de ha behövt vinna matchen samtidigt som Mölndal förlorar mot GFF.

I nuläget är alltså Väster tre poäng efter samtidigt som man har bättre målskillnad än Mölndal. Men det är ett minst sagt utsatt läge. Hur resonerar GFF inför kvalet? Kommer de går för fullt? Vilar de några spelare med skavanker osv osv osv. Jag det är minst sagt ovisst hur GFF tar sig an matchen idag.

Väster har på sina senaste fem matcher kryssat tre gånger. Förlorat mot Mölnlycke med 3-1 och Eriksberg med 1-0. Men kryssen. Öckerö kvitterade i 88:e. Ytterby i 84:e. Dyrbara kryss. Minst sagt. Vårmötet mellan lagen slutade 2-2 efter att Velebit som då inte var i form kvitterade i 90:e. Och Väster som haft en otroligt tung säsong utanför plan med livet som är långt viktigare än fotbollen har gjort en rätt svag säsong. Att de reder upp årets säsong. Det blir svårt. Men bollen är rund. Velebit har inget att spela för vilket kanske märktes förra veckan mot Eriksberg, men känslan är att de vill slå Väster då lagen haft flera heta matcher de sista åren.

Mölndal då? Jag tippade dem i toppen men utvecklingen på detta ack så spelskickliga lag har varit allt annat än lovande. Men till skillnad från Väster har de visat form på slutet. Två segrar på senaste tre matcherna har tagit laget upp på säker mark. En poäng räcker idag men frågan är om Mölndal är laget som går in och ställer ut ett lag som löser ett kryss. Jag tror inte det. Det blir nog ett offensivt Mölndal mot ett GFF som är svårt att veta hur de ställer sig till matchen som sagt var.

TIPS: Väster spelar i femman nästa år.

 

///Dalla