När domaren blåste för slut i matchen mellan Kärra-Gunnilse i lördags avslutades också Magnus”Böjen”Carlssons sejour i Kärra med nedflyttning. Ingen rolig avslutning naturligtvis. Klart är att Jim Holmelin tar över Kärra efter en paus sedan han hoppade av Lerum i somras.

Efter två år i Kärra så är det nu officiellt att du lämnar klubben och Jim Holmelin tar över, hur är din känsla när du lämnar föreningen efter att ni degraderats?

Ja det stämmer att efter 2 år i klubben är det dax för en ny röst att ta vid. Känslan att åka ur en serie är givetvis oerhört tung men framförallt mycket ledsamt då vi EJ gav oss själva chansen efter sommaruppehållet att hänga kvar i serien, när vi gick på semester låg vi på plats 5 med 5 poäng upp till ledande HBFC och 3 poäng bakom Gunnilse på kvalplats, men förlängda semestrar och dylikt gjorde att vi i princip saknade en halv start XI i de 2 första matcherna mot LÄRJE + TROLLHÄTTAN och efter förluster där var det en brant uppförsbacke.vilket vi ej lyckades reparera.

Under de här två åren, vilken match minns du med ljusast minnen och vilken är den tyngsta förlusten?

Vi har i många utav de 44 seriematcher jag varit ansvarig presterat bra fotboll men jag väljer en match från 2016 då vi på en medioker gräsmatta fullständigt spelar ut VIRGO på Mossens IP och vinner med 3-0 vilket den dagen var i underkant, från 2017 väljer jag borta matchen mot LANDVETTER IS då jag gjorde ett par justeringar som nog många lyfte på ögonbrynen åt (innan match) men vi genomför matchen till 100% enligt matchplan och vinner med 3-0. Den tyngsta förlusten måste ju givetvis vara matchen mot ÄLVSBORG i omgång 20 i år, ledning 3-0 och full kontroll för att sedan under 9 minuter totalt haverera och släpp upp ÄFF till 3-3 vilket sedemera oxå blev 3-4 i slutet, de 3 tappade poängen gjorde att vi hamnar där vi gör till slut.

Kärra är ett lag som brukar åka lite jojo mellan trean-fyran, finns det något som talar för att man går upp direkt nästa år? Och vad tror du krävs för att de skall etablera sig i trean?

Det beror helt och hållet på hur deras trupp kommer att se ut 2018, om det försvinner spelare eller att tongivande spelare väljer att stanna kvar och med en stor portion revanschlusta. OM man åter tar steget upp i div 3 så måste framförallt träningsnärvaoron upp på 2/3 delar av truppen sen måste KÄRRA hitta tillbaka dit då man utvecklar bra ungdomsspelare till att vara mogna att ta klivet upp till Seniorfotbollen, mig vetligen är kullen med pojkar-02 helt ok så att här hoppas jag att man inom en snar framtid kan fylla på med unga duktiga killar.

Hisingsbacka vann, Älvsborg får kvala uppåt och Lärje Angered för att överleva serien. Vad tror du om de två lagens respektive möjligheter att vinna sina kvalgrupper?

Nu vet jag inte hur kvalgruppen ser ut för ÄFF men man har ju likt katten haft 9 liv känns det som i de avslutande matcherna och det har studsat rätt för Adej´s grabbar så att man har allt att vinna när man kliver in i ett kvalspel så visst tror jag att de har goda chanser. Gällande LÄRJE vet jag att man ställs emot ÖDSMÅL, KINNA, JONSERED och att man i en 4 lagsgrupp där bara vinnaren går upp så har man ej råd att göra 90 dåliga minuter i någon match för då försvinner chansen, håller nog faktiskt JONSERED som lite favoriter i den gruppen då man har massar av rutin i 2x Viggeborn´s, Mackan Johansson, Peter Nilsson och framförallt Björn Anklev

Till sist, kommer vi få se dig i en ny klubb nästa säsong?

Jag älskar och brinner för fotbollen så att när den största besvikelsen lagt sig är jag redo att kavla upp ärmarna och anta en ny UTMANING, förhoppningsvis dyker det upp något intressant så att min förhoppning är att jag även 2018 återfinns som tränare för något lag.

 

///Dalla