Jag hade nöjet att besöka två matcher på Åbyvallen i helgen. Men långt ifrån några längre stunder. Jag såg de sista tjugo från Fässberg-Proletären på fredagskvällen och runt 25 från Mölndal-GFF under söndagen. Om vi börjar med fredagen så kom jag till Åbyvallen vid ställningen 1-1. Proletären hade i första halvlek varit klart bättre och hade också 1-0 i paus men precis i inledningen av andra halvlek kvitterade Fässberg.

De sista tjugo var en rätt ostrukturerad match. Proletären försökte ta sig igenom Fässbergs lila mur men de försvarade sig bra mot såväl skott utifrån som när de försökte ta sig igenom på kanterna. Proletären hade ju också en serieseger att spela för och det var inte på något sätt oväntat att de blev allt mer desperata. Men de kom egentligen bara riktigt nära en gång. Och så nära det var. Kan ha varit efter en hörna som bollen studsade framför en rödklädd i straffområdet och han fick en perfekt bollträff på halvvolleyn men Strömberg i Fässbergs mål gjorde en av årets svettigaste räddningar och sträckte ut sin fulla längd och petade bollen precis utanför med två fingrar, nån centimeter till så hade det varit mål. Bara några minuter senare ställde Fässberg om efter en hörna, sprang hela vägen längs kanten och blev nog fälld, åtminstone såg det ut så från där jag satt, men istället för straff dömdes det hörna. På den så halkade Proletärens målvakt och en Fässbergsspelare kunde nicka in 2-1 i ett vidöppet mål.

Fässberg sänkte alltså de rödklädda för kort därefter blåste domaren av matchen. Fässberg som de sista tjugo inte hade många passningar inom laget och som mest skickade bollen så långt det gick har väl varit höstens lag och bara förlorat mot FC Heden. De är nygamla serieledare nu, Heden. Vinsten mot Landala i helgen gav dem med två matcher kvar seriesegern i egna händer. Återstår att se om laget med pappsyke kan leverera hela vägen. Heden hade x antal spelare som firade Fässbergs mål och nu är det upp till bevis.

Under söndagen nåddes jag av rapporten att Väster hade gjort 2-0 på Velebit och därmed skulle ju Mölndal åka ut vid förlust mot GFF. Så jag tog mig till Åbyvallen för att kolla läget. Men oj vilken trött match. Jag antar att GFF vilade några gubbar inför kvalet för annars är de chanslösa där. Mölndal ville väl lite mer men jag såg knappt en målchans den stunden jag var där och Mölndal som var så enormt bra i femman för några år sedan hade nästan inget av de hyllade passningsspelet kvar, sen kanske de lagt det åt sidan när situationen var som den var. Oavsett så hade Mölndal 1-0 när jag kom och det var aldrig nära att vändas på det från GFF:s sida. Tycker egentligen bara Carl Aldebert stack ut på planen, gjorde i stort sett bra saker varje gång han hade bollen.

Väster åkte ur serien och Mölndal får börja om nästa år. Men man gör det i fyran. Istället för femman. Det är viktigt. GFF får ladda för kval.

 

///Dalla