Nio raka nollor. Smaka på den. Extremt. Men så är det. Donsö gjorde ingen tokimponerande insats men vann ändå med 2-0 borta i den luriga bortamatchen mot Lagårn. Jag såg sista 65 minuterna. I första halvlek stod Lagårn upp fint. Donsö hade mer boll men skapade förvånansvärt lite mot ett disciplinerat hemmalag. Om något lag skapade chanser i första så var det Lagårn, en sylvass chans såg vi när Nyström kom runt på vänsterkanten och spelade in till Åvall som sköt från nära håll men bollen styrdes till hörna. Det går helt enkelt inte att göra mål på Donsö i nuläget.

Donsö kom inte alls till på nån gubbe men hade som sagt bollen och styrde och ställde, oftast hade de också bra koll på Lagårns omställningar. I andra halvlek lyfte sig Donsö lite till. Lagårn blev lite mer passiva i första, dessutom följde de inte alls på framåt och det gjorde ju att två vinröda spelare oftast fick försöka göra mål själva mot 5-6 donsare. Det gick inte. Till slut kom 1-0 utan att de fram tills dess hade skapat så mycket men ändå förlagt större delen av tiden närmare hemmalagets mål. Olle Backman igen. Han fick bollen brorsan John, tog med sig den mellan två backar och kunde svina in 1-0 från nära håll. Kort därefter hade Lagårn en chans, en hörna skarvades mot bortre och var så nära på att nå fram till rätt gubbe. Men matchen kändes på något sätt avgjord. 2-0 kom kort därefter. En tappad boll centralt från mittback ledde fram till ett friläge för Erik Kristensson som sprang med boll från halva plan och rundade målvakten och rullade in bollen enkelt. Därefter skapade Lagårn två bra lägen men en nick gick utanför och Hornby gjorde en fin räddning på skott utifrån.

Donsö har nu 14 plusmål(minus morgondagens match då) och tre poäng tillgodo på Finlandia om de vinner imorgon mot Härryda. Det är ganska klart. Det där med seriesegern.

 

///Dalla