6A och 6B rullar vidare och har både spänningen och några omgångar kvar!

Så här gick det i helgen:

 

LÖRDAG 30/9

6B:

Landala IF – FC Heden 0-3

SÖNDAG 1/10

6A:

Bergsjö IF – Sveakurd FC 3-2

Gamlestaden FF – Pushers BK 1-4

6B:

Solängens BK – Rambergets SK 3-0 WO

 

I 6A tog Bergsjö IF en fin seger mot Sveakurd FC och hakade på toppen rejält. Särskilt då Tollered lite oväntat tappade poäng mot Partille i fredags. BIF kunde till slut vinna med 3-2 efter att laget nästan slarvat bort en 3-0 ledning. Haidar Muhssin nickade in 3-0 i början av andra men Sveakurd kom tillbaka med två reduceringar men orkade inte hela vägen.

BIF:s tränare Valon Hetemi sa så här om segern:

”Viktig seger för oss om vi ska vara med och kriga om serieseger. Vi får se hur långt det räcker. I dag möter vi ett annat Sveakurd än det lag vi möte för ca 1 vecka sedan. Men för den sakens skulle var det inte ett sämre lag utan kanske snarare ett bättre lag som spelade välorganiserad. Dessutom i en sådan här match så handlar det mycket om vilja och vinnarskallar för att vinna en sådan match. Som jag nämnde sist så är mötet med Svekurd väldigt prestige där ingen av lagen vill förlora. När det gäller matchen så tog vi kommandot från början med hög press och störd de i deras uppbyggnad och det gav resultat där vi vann bollen högt upp och skapade en del halvchanser. Vi var det bollförande laget och Sveakurd valde att backa hem och försvara sig det gav oss möjligheten att lägga ett ännu högre tryck på de vilket resulterade i flera målchanser och två mål. Men Sveakurd har också några chanser där de utnyttjar våra misstag och ställer om snabbt. Vi leder helt rättvist första halvlek med 2-0. Andra halvlek börjar med att vi fortsätter föra spelet och skapar de hetaste chanserna och även gör 3-0. Efter det händer det något, vi känner oss bekväma och tror att matchen är avgjort och börjar slappna av. I det skedet gör Sveakurd 3-1 och får ny energi medans vi börjar darra. Hela matchen fortsätter på det visset och Sveakurd lyckas få en straff i 92:e och gör 3-2. Ett rättvist resultat men där vi bjuder in Sveakurd in i matchen i andra halvlek och bjuder på en onödig spännande avslutning.”

Bergsjö IF är nu trea, fem poäng bakom ledande Bergums IF. Det blir svårt att hinna ifatt Bergum men andraplatsen är inom räckhåll, en placering som kan räcka till kval. BIF har nämligen en match tillgodo på tvåan Tollered och är bara en poäng bakom.

 

En hel del av bottenlagen i 6A har vaknat till under hösten och börjat ta poäng och klättra. Pushers BK har gått andra vägen och långsamt glidit ner i bottenträsket. I helgen tog de dock en viktig seger när Gamlestaden FF besegrades med 4-1. PBK hade med sig 1-0 från den första halvleken och när Spyridon Ntemiris gjorde 2-0 i mitten av den andra såg det ljust ut. GaFF reducerade dock nästa direkt (genom Tobias Bui). Under matchens sista tio minuter fick dock GaFF två röda och Pushers kunde göra både 3-1 och 4-1 och ta en tung trea!

PBK:s John Pernsved sa så här om matchen:

Det räcker att slänga ett öga på tabellen för att förstå hur viktig denna segern var för Pushers! Första minuterna av matchen inleds med bollinnehavet hos hemmalaget och ett lite avvaktande Pushers, mina tankar for snabbt iväg och jag var orolig att det skulle bli en liknande matchbild som den mot Bergsjö IF senast. Det skulle dock visa sig att jag var helt fel ute. Ganska så snabbt kommer vi rätt i positionerna och lyckas mer eller mindre helt stänga av deras innermittfält och Gamlestaden kom inte fram på det sättet man ville. Däremot så hittade vi igång ett passningsspel som vi inte lyckats hitta särskilt många gånger denna säsongen. Varierande kort och långt, fint kantspel och bra kombinationer i mitten. Ganske tidigt tar vi ledningen genom Leon McManus som enkelt kan peta in 0-1 i öppen kasse efter att snett inåt bakåt blivit frispelad av Johan. Pushers leder rättvist i paus. 

Andra halvlek inleds med Pushers i förarsätet och ett Gamlestaden som flyttar upp positionerna en aning, vilket öppnar upp stundtals stora ytor framför och bakom deras backlinje. En bit in i andra halvlek är det den bakre ytan som vi utnyttjar genom Spyros som kommer friställd med målvakten från vänstersidan. Behärskat avslut i bortre och vi har 0-2 och segerkänning. Gamlestaden gör dock ganska kvickt ett väldigt fint reduceringsmål genom deras kapten, som skjuter ett skott utanför straffområdet efter en hörna, helt omöjligt för Kamal i målet. Efter detta har Gamlestaden sin bästa period i matchen med nick i stolpen och flera vassa lägen att kvittera matchen. Den värsta pressen mattas av efter 10 minuter när man får en något hård utvisning mot sig och istället är det tanken Bosse som kommer sopren med målvakten en kvart innan slutsignal och gör 1-3. Gamlestaden känns uppgivna och som grädde på moset drar man på sig ytterligare en utvisning på målvakten med fem minuter kvar. Zakka får chansen från 11 meter men skjuter ett par meter över. Direkt där efter får han dock revansch när han behärskat nickar in slutresultatet 1-4. Pushers tar en rättvis seger och ett steg mot säkrat division 6 kontrakt. Vi tackar Gamlestaden för en mycket trevlig match, och önskar dem lycka till i fortsättningen. Ett trevligt gäng som definitivt har många fina år framför sig i sexan.

GaFF:s tränare Christian Brile sa så här om förlusten:

”Tycker att det är en jämn första halvlek som egentligen innehåller en målchans där vi superslarvar i försvaret och Pushers gör 1-0. I andra så startar vi bättre och har ett skott i ribban och ett i stolpen innan vi slarvar igen och Pushers gör snyggt 2-0. Vi reducerar till 1-2, men sen dör matchen när vi får en man utvisad och Pushers utökar därefter till 3-1 på en solklar offside. Vi får målvakten frilägesutvisad med nån minut kvar, med efterföljande straff, som dock skjuts över. På anfallet efter gör straffmissaren 4-1 på en nick. Pushers vinner rättvist, även om det kanske blev något mål för mycket. Tyvärr så märks det att ett lag hade mycket att spela för och ett inte. Kanske lite oflyt med domslut och ramträffar, men överlag en väldigt svag insats av oss.”

GaFF:s matchrapport hittas HÄR.

Pushers är nu åtta med två omgångar kvar. Det är dock bara tre poäng ner till de tre sista lagen! Spänningen fortsätter!

GaFF är sexa och mycket talar för att de slutar sexa. En stabil säsong som nykomlingar även om bloggen trodde på en högre placering.

 

Toppstriden i 6B har svängt fram och tillbaka under hösten och för några omgångar sen såg det ut som Proletären FF hade seriesegern i en liten ask. Största konkurrenten FC Heden hade lite oväntat fått stryk av Solängens BK. PFF föll dock själva även de mot Solängen och i fredags blev det förlust igen för det röda laget när Fässberg vann med 2-1.

I lördags hade FC Heden chansen att koppla greppet om guldet och det gjorde man efter säkra 3-0 mot bottenlaget Landala IF. Det var rutinerade gubbar i målprotokollet då Toni Ceesay gjorde 1-0, Andreas Malm 2-0 och efter paus satte Morad El Amrani trean.

Målskytten Ceesay sa så här om segern:

”Idag var det inte svårt med motivationen då Fässberg verkligen gav oss anledning att vara taggade mot ett Landala som krigar i botten. Vi för och kontrollerar hela matchen tycker jag och segern är rättvis. Att Landala ligger där dom ligger är lite förvånande då dom är riktigt tunga på fasta situationer, samtidigt som dom försöker spela boll. Det var inte många utsparkar vi vann i luften mot Landala men så fort vi fick tag i bollen så är vi det skickligare laget. Det bästa med matchen förutom tre pinnar var stämningen mellan lagen. Innan matchen tog vi ett kort på båda lagen med budskapet lokalfotboll mot rasism. En härlig lördagsmatch kort och gott.”

LIF:s Erik Godtman Kling sa så här om matchen:

”Tuff förlust såklart när vi behöver poäng så illa. Det fanns absolut klasskillnad men jag tycker ändå att siffrorna var i överkant. De straffar oss med sina kliniska omställningar och vi får noll utdelning på en del ändå rätt heta lägen. Många skador i truppen för tillfället, vi märker absolut av att vi går mot slutet av säsongen. Vi vet att vi behöver 18 poäng för att stanna kvar så matchen mot Sjövalla blir en nyckel med ett i övrigt tufft schema på slutet. Vi har dock klarat oss ur värre knipor förut och det är fan så mycket roligare med bottenstrid än mittenlunk!”

Heden har alltså greppet om toppstriden. Laget är två poäng före Proletären med två matcher kvar. Dessutom har Heden betydligt bättre målskillnad än PFF och det bör alltså räcka med fyra poäng på de två sista matcherna där FCH möter City och Syrianska/Arameiska.

LIF är under strecket och har tre matcher kvar. I nuläget är det två poäng upp till de närmaste lagen framför, Högaborg Kärralund och Sjövalla-Mölnlycke. I nästa omgång möts just LIF och Sjövalla-Mölnlycke!

 

Det blev även i praktiken klart att Rambergets SK får lämna 6B. Detta utan att ens spela då RSK tyvärr lämnade WO mot Solängen i söndags. RSK är sist i tabellen och med två matcher kvar är det sex poäng upp till lagen över strecket. Med betydligt sämre målskillnad och Fässberg i nästa match så ser det självklart riktigt dystert ut för RSK.

Solängen återfinns på en fin femteplats.

 

Fredagens matcher i 6A och 6B fick ett eget inlägg som hittas HÄR om någon missat det.

 

/Rasta