Så här gick det i helgens 6C och 6D-matcher!

 

LÖRDAG 30/9

6C:

AIF Göteborg – Knippla IK 2-2

Brämaregårdens FC – Solväders FC 0-9

Hönö IS – Önnered IK 2-1

6D:

Hälsö BK – IF Warta 0-3

Bjurslätts IF – FTU 4-10

SÖNDAG 1/10

6C:

Gunnared KIF – Vrångö IF 1-2

 

I botten av 6C har det börjat hetta till rejält då både AIF och Solväder börjat plocka poäng medan både Brämaregården och Gunnared har svag form.

AIF spelade 2-2 mot Knippla hemma på Gröna Vallen i lördags och det kan visa sig vara viktiga poäng i bottenstriden. Gästerna Knippla ledde med både 1-0 och 2-1. Precis efter att Tobias Andersson gjort 2-1 för ö-laget med kvarten kvar kom kvittering av AIF genom Joachim Frej.

KIK:s Isak Torgersson sa så här om matchen:

”Vi saknade två vassa forwards i Robin och Alex till matchen men hade fina ersättare och en go trupp till match. Kändes under uppvärmningen att det lilla extra tugget inte var som sist mot Önnered och vi stod lite på hälarna. Men matchen drar igång och det är ganska jämnt inledningsvis. Känns som att båda lagen har sina perioder i halvleken och där kommer målen. Först bränner vi en straff men Anton tog revansch på straffmissen och smeker in den i bortre ca 5 minuter efter straffen. Snyggt och go känsla. Men precis innan halvtid så får Arbetarnas en kontring och kvitterar med en ynka minut kvar… surt. Andra halvlek får Arbetarna ha taktpinnen ett tag och vi står mest och kollar boll och slarvar i passningarna. Arbetarnas tar ledningen efter att vi inte är resoluta på en fast situation och får inte bort bollen. Vi skjuter i luften, den studsar, vi nickar i luften, den studsar igen, vi träffar bollen men den går bakåt till en fri Arbetare som kan lägga in 2-1. Rättvist. Sen så får vi lite press och lyckas kvittera genom Tobbe som skjuter mitt i mål, inte helt otagbart men gött med kvittering. Arbetarna får en man utvisad med, tror jag, 15 minuter kvar isch. Det gynnar oss inte då vi blir lite bekväma och inte gör jobbet. Vi är ruggigt nära ett ledningsmål i slutet av matchen då Tobbe slår en perfekt hörna som träffar min panna perfekt, dock så träffar bollen ribban perfekt och oavgjort blir resultatet och det var ett rättvist i sett till antal lägen m.m. Surt för oss att vi inte når upp till samma nivå som förra veckan mot Önnered. Nu laddar vi för årets sista derby mot Hönö, längtar!”

AIF:s matchrapport hittas HÄR.

Knippla är åtta och tipset är att de kommer sluta åtta. Men laget har som sagt ett roligt ö-möte att se fram emot när Hönö kommer på besök.

AIF är i skrivande stund över strecket i en lite haltande tabell. Riktigt viktig match mot bottenkollegan Solväder i nästa omgång.

 

Brämaregårdens FC har haft en riktigt tung höst och den fortsatte i lördags med hela 0-9 mot jumbon Solväders FC! SFC hade 3-0 efter en halvtimme och Dilan Olsson blev till slut fyramålsskytt.

Solväder lämnade därmed över jumboplatsen till Gunnared och klev upp en placering. Laget har nu häng på lagen framför och möter tian AIF i nästa omgång.

BFC har nu bara en vinst på nio matcher efter sommaren och bland dessa hittar vi bland annat en WO-match, 17-0 mot Sandarna, 1-11 mot Hönö och nu alltså 0-9 mot SFC. BFC är förvisso fortfarande nia men har bara tre poäng ner till Gunnared som är sist. Dessutom både jagande AIF och Solväder matcher tillgodo och BFC har även sämst målskillnad av de fyra sista lagen.

 

Hönö IS har fortfarande inte gett upp hoppet om seriesegern men i lördags var det hårt mot Önnered IK. Daniel Dino satte 2-1 i 87:e minuten vilket gav ö-laget tre poäng!

HIS målspruta Carl Wiklander sa så här om matchen:

”Riktigt skön seger! Tycker att vi gör en helt okej match. Första halvlek gör vi inte så bra som vi kan. Men i andra får vi upp det tempot vi vill ha, vi skapat chanser och får in ett riktigt skönt mål när Daniel Dino går upp på topp och trycker in 2-1 i 87:e. Nej men riktigt skön seger.”

ÖIK:s Simon Frindi (som följde matchen från läktaren) sa så här om förlusten:

”Vi gick in i denna match med 7 startspelare borta (sjukdomar och skador ligger till grund för detta) och endast 11 man totalt tillgängliga. Då ska även nämnas att både Macke 42 (andretränare) och Ola (huvudtränare) ingick i denna elva, så förutsättningarna var minst sagt allt annat än optimala. Vi fick spela efter våra resurser och försöka straffa Hönö på omställningar. Matchinledningen upplever jag som jämn, men Hönö har större delen av bollinnehavet. Vi gör första målet på omställning och känner att vi hämtar kraft från det. Hönö kommer inte till många lägen i första halvlek men lyckas kvittera sju minuter efter att vi gjort 0-1. Bortsett från vårt mål så har vi tre riktigt bra lägen som vi borde ha förvaltat bättre. Andra halvlek tar Hönö över allt mer och vi är noterbart trötta. Hönö spelar snabbt, varierande och är farliga på inlägg där dom fyller på med mycket folk. Vi lyckas stå emot väldigt länge och det visar på karaktär. Dock känns det som att 2-1 ligger i luften och så småningom så sker också detta. I slutet gör vi ett sista försök att kvittera och vi sätter lite press på Hönö som verkar nöjda med att försvara sin 2-1 ledning. Sett över en hel match så är det jämt i första halvlek och andra halvlek är helt och hållet hönös. Vi har inga avbytare och får spela med folk som inte gjort en träning eller match på ett bra tag.”

HIS fortsätter att jaga Sandarna i toppen men tiden börjar ta slut. Sex poäng skiljer lagen med tre omgångar kvar. Lagen ska också mötas innan serien är slut och det faktiskt den flyttade premiären som ska spelas.

Önnered är fyra i tabellen.

 

I söndags tog Vrångö IF en 2-1 seger borta mot Gunnared KIFRedian Omari kvitterade till 1-1 med kvarten kvar och Gunnared hade känn på viktiga poäng. Olle Levin blev dock matchhjälte för ö-laget när han satte segermålet fem minuter senare!

Just segerskytten Olle Levin sa så här om matchen:

”Gunnared är ett välspelande lag med tekniskt duktiga spelare. Vi är löpstarkare men får inte till det i djupled med den snabba, platta och blöta plan. Vi satsar för mycket framåt vilket gör att vi blir väldigt långa och därför får löpa mycket i onödan. Vi får jaga mycket boll. De sätter hög press som vi inte lyckas spela förbi förutom vid 1-0 målet. De gör 1-1 på frispark. I slutet av matchen krigar vi in 2-1 på en hörna.”

VIF är femma i tabellen.

Gunnared är nu sist och har bara två inspelade poäng efter sommaren. Laget avslutar med att möta SK Argo och Önnereds IK och det gäller att vinna minst en av matcherna för att ha chans att hänga kvar.

 

I 6D går IF Warta mot serieseger. Laget lyckades vinna den svåra bortamatchen mot Hälsö BK med 3-0 och är nu fem poäng före det enda laget som kan hinna ikapp, FTU. Tvåan Neutrala har nämligen vara en match kvar och är fyra poäng efter. Både Warta och FTU har två matcher kvar att spela.

Jesper Ljung och David Gustafsson gjorde varsitt mål i den första halvleken på Prästängen och Emir Ajanovic fyllde på med trean två minuter från slutet.

Wartas Martin Trifunov sa så här om segern:

”Det var en blåsig och solig dag med två målfarliga lag på plan. Vi väljer att börja med medvind för att kunna stänga matchen så fort som möjligt. Motståndarna har svårt att skapa några farliga chanser då vi sätter hög press på dem. Två mål i första halvlek och det kändes rätt bekvämt. I andra halvan var det svårare för oss att spela boll. Hälsö började komma in i det men skapade aldrig en farlig målchans. Vi står emot och lyckas trycka dit en boll när de lyft upp laget. Återigen en stabil insats där vi visar varför vi leder serien!”

Wartas matchrapport hittas HÄR.

Warta leder alltså serien med fem poäng med sex poäng kvar att spela om. Laget har kvar att möta Bosna och Vardar.

Hälsö är femma.

 

FTU var också i farten i helgen och var inblandade i ett riktigt målkalas mot Bjurslätt Bravida Arena. Hemmalaget BIF rivstartade med 2-0 efter en kvart men efter en timmes spel ledde FTU med 6-2! 10-4 till slut i en match där Ali Acikgöz svarade för ett hattrick för FTU och Oguzhan Yilmaz och Attila Atik blev tvåmålsskyttar.

FTU:s tränare Romeo Vidovic sa så här om matchen:

”Det var två lag med olika förutsättningar som spelade på Bravida i lördags. Bjurslätt hade dagen innan säkrat nytt kontrakt medan vi jagarför att återta andraplatsen som vi tappade förra helgen. Efter två kontringar och tio min spel så leder Bjurslätt med 2-0 och jag tänkte att vi kanske ska vara nöjda med en tredjeplats. Killarna motbevisar mig ganska omedelbart då Ali Acikgöz håller sig framme två ggr på kort tid och plötsligt är vi ikapp. Vi saknade vår främsta målskytt Saim Duman den här matchen men det märktes inte då vi genom ytterligare ett mål av Ali och två av Atilla Atik går till paus med en 5-2 ledning. Vi pratade i halvtid om att inte slappna av utan fortsätta där vi var i slutet av första. Det ser bra ut och snart kommer även det sjätte målet genom Sefer Yurdagul. Nu kommer en period där vi är väldigt slappa i vårt försvarsspel och Bjurslätt utnyttjar det genom att gör två mål och match av det hela igen. Vi tar lyckligtvis tag i taktpinnen igen och lyckas göra fyra till innan domaren blåser för full tid. Målskyttarna är Oguzhan Yilmaz två mål och ett vardera från Serhat Yilmaz och Engin Corap-Rydefjord. Publikvänlig match med hela 14 mål och inget vidare bra försvarsspel men med många fina anfallsaktioner. Vi vill ge Bjurslätt en eloge för att dom kämpar i 90 min trots många insläppta. Domaren var som vanligt bra men mest beröm går till vår unga nybildade klack som skapade grym stämning på arenan. Nu laddar vi för en svår bortamatch mot Hålta på torsdag.”

FTU är som sagt trea men har andraplatsen i egna händer och avslutar mot Hålta och Diseröd.

Bjurslätt är nia.

 

/Rasta