Vi avslutar rapportering från helgen med division 7:

 

LÖRDAG 30/9

7A:

Fotö GoIF – Surte IS FK 3-4

Rödbo IF – Nödinge SK 0-3 WO

SÖNDAG 1/10

7A:

Gothenburg Celtic FC – Lövet/Johannebergs IF 3-3

Eritreanska IF Göteborg – Angered SK 3-4

7B:

IF Positivum Göteborg – Chalmers Studentkårs IS 2-3

 

Surte IS FK var med ganska bra i toppen av 7A under våren men började hösten svagt och halkade efter. I lördags kom iallafall en fin seger mot trean Fotö. Surte kunde vinna med 4-3 efter bland annat två mål av Peter Slak. Matchen såg avgjord ut redan efter en halvtimme då Surte redan hade 4-0! Fotö kämpade sig tillbaka med kom alltså aldrig ikapp.

Surte är nu femma i tabellen med tre poäng upp till fyran Kurdistan. Fotö är kvar som trea i en ganska haltande tabell.

 

Nödinge SK klev upp i toppen av 7A utan att ens spela i helgen. Tyvärr lämnade Rödbo IF WO i matchen som skulle spelats i lördags. NSK är tre poäng före tvåan Västkurd BK men då har VBK två matcher tillgodo. En av de matcherna är ju den avbrutna matchen mot Kurdistan SF i förra omgången där Västkurd ledde.

Rödbo är sist i tabellen.

 

I söndags spelade Celtic och Lövet/Johanneberg 3-3 på Kviberg. Henrik Larsson (som ser ut att vinna Lövets interna skytteliga för 37:e året i rad) såg ut att ge Lövet segern när han satte dit 3-2 med kvarten kvar. Celtic fick dock sista ordet när Joao Carlos Kolling Neto kvitterade lite senare.

Lövet är åtta och precis framför återfinns Celtic.

 

Eritreanska har tagit några fina segrar under hösten med bland annat vinster mot både ettan Nödinge och tvåan Västkurd. I söndags blev det dock förlust med 3-4 mot bottenlaget Angered SK. ASK hade 2-0 i paus och 4-0 efter en timmes spel. Eritreanska avslutade starkt men kom alltså inte ifatt. Abdi Mursal Adan blev tvåmålsskytt för ASK.

Eritreanska är sexa och ASK elva.

 

En match i 7B i helgen och topplaget Chalmers besegrade bottenlaget Positivum men det var efter lite dramatik på slutet. Med tio minuter kvar satte Chalmers Oscar Holm 2-1 men kvitteringen kom bara minuter efter genom Ayodeji Martins Ajayi. Simon Rutström blev sen matchhjälte för Chalmers med sitt 3-2 mål i 87:e!

Chalmers leder 7B en poäng för Azalea BK men då har ABK två matcher mindre spelade. Positivum är sist i tabellen.

 

/Rasta