Idag spelas den uppskjutna matchen mellan Finlandia-Härryda som skulle spelats för några veckor sedan men som då flyttades pga. brist på assisterande domare. Och den blir ju viktig för avslutning av seriens toppstrid. I och med att andraplatsen med säkerhet ger minst kval nu så blir det ju kamp om den hela vägen mellan FCF och Finlandia. Och det är dagens hemmalag som har den i egna händer. Med fyra poäng på de sista två matcherna kommer Finlandia plocka andraplatsen med 100%. Men skulle FCF vinna sista matchen samtidigt som Finlandia förlorar en av de kommande två matcherna så kommer FCF sluta tvåa.

Finlandia har förlorat två matcher i höst. Hemma mot Donsö och nu senast 1-2 borta mot FCF i övrigt är det idel segrar. Jag är ju i grunden ofta rätt pessimistisk när det gäller mitt lags chanser. Så också nu. Finlandia med allt att spela för och ett formsvagt Härryda utan något att spela för. Kan väl bara sluta på ett sätt? Med tanke på att Härryda kvitterade i slutminuten mot Linné och Finlandia slog just Linné med 7-1 nyss så säger det väl en hel del. Det man kan hoppas på är att Finpa har haft ganska svårt att slå lagen på övre halvan i år. En seger i våras mot Balltorp och en seger mot FCF. Men i övrigt förluster mot Donsöx2, Härryda, FCF, Balltorp och kryss mot Styrsö. Den statistiken snyggar ju dock Finpa till om man vinner de två sista mot just lag från övre halvan.

Finlandia saknar Kapella som blev utvisad senast. Och hade i förra omgången lite skador, Anton Nylander och Abbe Mohamed Mohamud och de båda kan ju självfallet saknas också. Härryda har lite sjukdom i truppen och har haft det lite tunt de senaste. Härryda har inte vunnit lika frekvent i höst men har fortsatt med en stabil säsong som nykomlingar i alla fall.

De flesta förstår nog att jag hoppas på Härryda idag.

Men kan man tippa en Härryda-seger med dessa förutsättningar?

TIPS: Finlandia vinner.

 

 

///Dalla