Vilket drama vi fick i toppen av div III NVG i sista omgången. Men någon vidare spänning blev det inte i bottenstriderna eller kring kvalstrecket när vi snackar lagen med Göteborg som  hemvist. Visst blev det spännande i toppen SVG men det berör oss ytterst lite.

Nordvästra Götaland

Alla topplagen darrade på manschetten i slutet av säsongen. Hisingsbacka vann ju den klassiska matchen mot Virgo men därefter fick de bara med sig två kryss. Först 2-2 mot Gunnilse och sen hemma mot Ahlafors i sista omgången låg de under med 0-2 men kom tillbaka och kunde säkra seriesegern med den poäng. Detta då Virgo tappade sin ledning på övertiden mot Kongahälla. Men de spelade ingen roll då Hisingsbacka hade tagit serien på målskillnad oavsett. Det som spelar roll är att Virgo som bara fick kryss i näst sista matchen mot Kärra efter att ha tappat 2-0 i slutet på matchen, bara fick kryss även mot Kongahälla och då smög Älvsborg förbi. Kongahälla ledde med 2-0 men Virgo vände med tre mål och kvalplatsen var deras. Men en sen kvittering gav Älvsborg andraplatsen efter 6-1 borta mot Kortedala. De fick verkligen en andra chans efter förlusten mot Kongahälla i näst sista omgången.

Otroligt rafflande. Nu väntar Linköping och Gerdsken(Alingsås) i kval där vinnarna i kvalgruppen går upp. Återkommer kring det kvalet.

I botten var det rätt enkelt. Lärje behövde vinna för att gå förbi Trollhättan eller Gunnilse, men de var samtidigt tvungna att förlora. Gunnilse vann mot Kärra och Trollhättan mosade Svane med 4-0. Och Lärje fick bara kryss mot Landvetter.

Kärra, Kortedala, Svane ur serien. Lärje kvalar för att klara sig kvar. Där ställs de mot Jonsered, Ödsmål och Kinna. Återkommer om det kvalet. Göteborgstrean som vi ju kan kalla den kommer att sammanfattas senast. Men ett sköj år har det varit även om jag gärna hade sett färre Göteborgslag för att få lite mer ovana matcher.

Sydvästra Götaland

Askim har gjort en riktigt fin säsong som nykomlingar och behövde inte oroa sig för att åka ur inför sista matchen. Återstår hur deras andraår blir men mycket stark säsong. Västra Frölunda var dock illa ute. De var tvungna att helst vinna åtminstone ta poäng efter att ha löst kryss hemma i näst sista matchen. För deras del var det tur att Kungsbacka som varit enormt svaga i höst väntade. I och med att VF tidigt gjorde mål så blev det aldrig riktigt spännande. VF ledde med 3-0 efter tjugo och vann till slut med 6-0 fär Niclas Alexandersson hoppade in på slutet. Enormt.

När Glumslöv sen förlorade mot seriesegrarna Högaborg och Stafsinge åkte på en storförlust mot Laholm så var det lugnt. Noterbart är att Glumslöv åkte ur serien på mindre antal gjorda mål än Snöstorp/Nyhem som nu får kvala sig kvar. De stod dock för en grym insats i sista omgången där de kryssade mot Lerkil som ledde serien inför sista omgången. Snöstorp/Nyhem kvalar nu mot Åsa IF, Åstorp och GFF. Återkommer om det kvalet.

Div III slut för i år. Återstår att se om något lag som kvalar tar chansen o klättrar upp i trean. Jonsered, GFF och Lärje har chansen ur perspektivet där Göteborg råder som rättesnöre.

 

///Dalla