Igår spelades två matcher i lokalfotbollen:

TISDAG 3/10

5B:

Finlandia Pallo AIF – Härryda IF 4-2

6B:

Göteborgs SIF – Solängens BK 2-3

 

I 5B vankades det hängmatch efter att mötet mellan Finlandia och Härryda sköts upp på grund av domarbrist för ett tag sedan. Topplaget Finlandia behövde vinna för att iallafall ha en teoretisk chans att gå förbi ettan Donsö IS i sista omgången men mer realistiskt för att behålla greppet om andraplatsen. Mittenlaget och nykomlingen Härryda, som blandat en del under hösten, tog ledningen genom Christoffer Hedenskog men innan paus hade Finpas Richard Olsson kvitterat. Olsson gav även hemmalaget ledningen i mitten av den andra halvleken men bara minuter senare kvitterade David Johansson för HärrydaRicky Stojilkovski blev sen matchvinnare för Finlandia när han sent i matchen satte både 3-2 och 4-2!

Tvåmålsskytten Richard Olsson sa så här om segern:

”Riktigt go seger mot ett tufft Härryda. Vi inleder matchen lite trögt, mycket felpass och dräll med bollen och det uttnyjade Härryda med snabba omställningar. De tar ledningen med 0-1 och det är väl där jag tycker vi vaknar, spelat blev vassare och vi började spela en bättre fotboll. Precis innan halvtid får vi tillslut in bollen, väldigt tacksamt läge att gå till vila med 1-1 istället för underläge. När väl andra halvlek drar igång så tycker jag att vi tar över ju längre matchen lider, står 2-2 i ett tag men proppen lossnar till slut och vi gör två snabba och upp till en 4-2 ledning som blir slutresultatet. Skön och viktig seger! Gött snack från flera Härryda-spelare med, kul att man kan hålla en god och trevlig stämning på planen även om man är motståndare!”

Härrydas tränare Johan Jidegren beskrev matchen så här:

”Tycker det va en riktigt tung förlust. Vi har en grymt tunn trupp och på morgonen hade jag elva spelare, fick in tre avbytare varav två inte gjort en träning. Vi pratade innan matchen att verkligen visa hjärta och göra serien rättvisa genom att ge 100% trots att vi inte har något att spela för, och det tycker jag verkligen vi gjorde och jag är stolt över grabbarna och tycker dom förtjänade mer! Vi gör en riktigt bra första halvlek där vi ligger bra i positionerna och har bra kontroll på matchen. Tyvärr får FinPa in en sen kvittering till 1-1. I halvlek kändes det dock som att vi skulle kunna vinna detta. Tyvärr tvingas vi till ett byte på innermitt i halvlek och får istället sätta in spelare på ovan position, detta gör tyvärr att vi tappar en hel del i positionsspelet i andra halvlek. Vi ligger alldeles för högt och blir långa mellan lagdelarna. Detta utnyttjar FinPa på ett bra sätt. Tyvärr räckte vi inte till men vi förlorar med huvudena högt idag! Ruskigt imponerad av FinPas Rickard Olsson som var den stora skillnaden idag!”

Finlandia är nu tre poäng efter Donsö IS med en match kvar. DIS har dock i nuläget elva plusmålFinlandia och med tanke på att DIS hållit nollan sen mitten av juni så lär inte Finlandia gå om. Målet blir väl istället att se till att FC Fiskebäck inte går om. Donsö möter Balltorp borta, Finlandia har Styrsö borta och Fiskebäck har FC Linné på hemmaplan. Finlandia behåller dock andraplatsen på målskillnad om de tar en poäng om nu inte Fiskebäck skulle bjuda på årets målkalas.

Härryda kommer att sluta sexa i årets 5B.

 

I 6B är Solängens BK hetare än Sebastian Rajalakso var våren 2008! Laget har redan slagit topplagen FC Heden och Proletären FF och igår slog laget även fyran GSIF. SBK rivstartade och hade 2-0 efter sju minuter! Studenterna jobbade sig in i matchen och reduceringen kom redan i matchminut 11 men kvitteringen dröjde till 76:e minuten. Kristoffer Petric blev sen matchhjälte för sitt Solängen med sitt andra mål för kvällen som betydde 3-2!

SBK:s Andreas Söderberg sa så här om matchen:

”Det går bra nu! Återigen seger mot ett av lagen ovanför oss, så det känns extra skönt! Vi tar ledningen med både 1-0 och 2-0 inom loppet av 10 minuter. David Daun stångar in första målet från en hörna och Kristoffer Petric gör det andra målet med ett riktigt snyggt skott från en snäv vinkel. Studenterna är dock inte ofarliga utan tillåts att ha mycket boll och vinner många dueller på vår planhalva. 1-2 kommer i 11:e minuten efter slarv från vår sida. I halvlek återgår vi till den ursprungliga matchplanen och det ser bättre ut än i stora delar av första. Vi står rätt i defensiven och är sylvassa i våra kontringar. Dock kommer 2-2 målet efter en frispark där det blir lite flipperspel i straffområdet och på något sätt går bollen in. Surt. Men vi höjer oss efter kvitteringen och börjar smälla till i duellerna och får utdelning på en kontring. Enzo Diaz (P02) snurrar upp sin gubbe på kanten och hittar in en fin boll till Petric som placerar in 3-2 i 82e minuten. Riktigt snyggt och riktigt gött! Vi håller ut och tar tre nya pinnar!”

SBK fina form gör att laget är femma och har häng på just GSIFfjärdeplatsen med två matcher kvar!

 

/Rasta