4A och 4B är redan färdigspelade, våra division 5-serier avslutas i helgen och sexorna närmar sig också upplösningen! När det gäller upplösningen i 5B så kommer Dalla att titta närmare på det så de matcherna finns inte mer här.

 

Här är helgens intressantaste matcher:

 

FREDAG 6/10

6A:

Croatia Göteborg – Partille IF SC

Bottenstrid 6A där vinnaren (om det nu inte slutar oavgjort) sätter sig i ett bra utgångsläge inför slutspurten. Inför matchen är det bara målskillnad som skiljer jumbon Partille IF SC och tian Croatia Göteborg. Ser vi formmässigt så är det klart övertag för Partille. Laget har på sina fyra senaste matcher sju poäng och kommer från en 0-0 match mot topplaget Tollereds IF. Croatia har noll poäng på sina fyra senaste där det bland annat blivit förluster mot bottenkonkurrenterna Götaholm (1-5) och Lekstorp (0-3).

TIPS: Som vanligt gäller det att få med en starkt trupp men Partille känns hetare och tar detta!

6D:

IF Warta – Bosna IF

2011 åkte Warta ur division 3 och sen har laget sakta trillat djupare ner i seriesystemet med nedflyttning från fyran 2014 och femman 2015. Nu på fredag har dock laget chansen att säkra seriesegern i 6D och ta sig uppåt igen! Höstformen är fin med sju segrar (en på WO) och en oavgjord efter sommaren. Sexan Bosna IF har blandat under hösten men kommer med en svit på fyra matcher utan förlust (två segrar och två oavgjorda) och slog Hermansby med 4-1 senast.

TIPS: Visst kan Bosna streta emot lite men Warta säkrar seriesegern och kliver tillbaka upp i femman!

_____________________________________________________

LÖRDAG 7/10

5A:

FC Bosona -United Africa FC

I 5A gäller nästan varenda match något i sista omgången och i toppen har United Africa chansen att säkra återkomsten till division 4. Laget har veklingen trummat på i toppen när både Komarken och Utbynäs vacklat. En förlust och fem segrar efter sommaren och laget har 17-1 i målskillnad på sina fyra senaste matcher. Det krävs dock seger för att seriesegern ska vara garanterad då Komarken kan smita förbi vid en förlust. Motståndarna FC Bosona kommer från en totalt katastrofal förlust mot Utbynäs som slutade 1-20! Lagen har en ganska lång historik då de följt varandra i stort sätt hela vägen från divison 8.

TIPS: Visst kan ett dåligt tränat men skickligt Bosona störa UAFC en stund men över 90 minuter ska det inte vara något snack alls. United Africa vinner 5A!

 

FC Komarken – Utbynäs SK

Inför säsongen en möjlig guldmatch men Utbynäs är redan klar trea i tabellen och Komarken blir sämst tvåa. Komarken har dock chans att vinna 5A om det blir vinst mot USK samtidigt som Bosona skräller mot United Africa.

Utbynäs började hösten riktigt bra med fem raka storsegrar men drömmen om andraplatsen försvann i och med en 2-3 förlust mot Angered. Laget kommer dock från osannolika 20-1 mot Bosona där Filip Olofsson dödade skytteligan med sina sju mål!

Komarken kommer till matchen med bra form och fyra raka segrar.

TIPS: Komarken har mer att spela för men USK vill säkert avsluta snyggt och vinna detta prestigemöte. Oavgjort.

 

Romelanda UF – Hisingen FC

Bottenkamp i 5A där det bara skiljer en poäng mellan jumbon Hisingen FC och nian Romelanda UF (Öjersjö kan gå om RUF ikväll torsdag om de tar poäng i derbyt mot Björndammen). Elvan åter ju ur direkt och tian kan behöva kvala för att hålla sig kvar.

För nykomlingen HFC är det bara seger som gäller annars blir det respass tillbaka till sexan (om inte Öjersjö skulle avsluta säsongen med två riktiga storförluster). Laget kommer med usel form och fem raka förluster.

Romelanda har aningen bättre form men har förlorat sina tre senaste men vann när lagen möttes i början av september i en flyttad vårmatch.

TIPS: Hemma på gräset på Romevi löser RUF detta och skickar ner HFC i sexan.

 

IK Zenith – Öjersjö IF

Beroende på hur det går för ÖIF i kvällens derby mot Björndammen så kan ÖIF ha ett bättre utgångsläge. I skrivande stund är dock ÖIF på en tiondeplats, som alltså kan leda till kval för att hålla sig kvar. Efter en svag vår har dock laget spelat upp sig under hösten. Hedersamma förluster mot topplagen Utbynäs och Komarken och viktiga segrar mot bland annat Hisingen, Bosona och Angered. Laget har matchat bra trupper och gamla Elfborgsduon Anders Svensson och Johan Karlsson har bidragit mycket till uppryckningen.

Zenith var länge indragna rejält i bottenstriden men löste kontraktet i förra omgången med 2-2 mot Älvängen. Laget kan nu som sämst hamna nia i tabellen.

TIPS: Ett mer motiverat Öjersjö har en bra höstform och löser detta. Sen om det räcker för att undvika tiondeplatsen får vi se.

 

6A:

Tollereds IF – Bergsjö IF

I 6A går Bergums IF för serieseger och bakom slåss just Bergsjö IF och Tollereds IF om andraplatsen (och en möjlig kvalplats). TIF hade grepp om både seriesegern och andraplatsen men har under hösten bland annat förlorat toppmötet med Bergum men även 2-5 mot Götaholm och senast 0-0 mot jumbon Partille!

Bergsjö IF, som var ganska avskrivna för ett tag sen, har gått som tåget med åtta segrar på nio höstmatcher där enda plumpen är derbyförlusten mot Real Maskin. Laget har bland att krossat serieledarna Bergum med 5-1 och besegrat Sveakurd två gånger!

TIPS: Bergsjö IF har formen men det är alltid tufft att åka ut till Spinnarvallen och möta Tollered. Oavgjort.

 

6C:

AIF Göteborg – Solväders FC

Inför omstarten efter sommaren såg det ut som både nykomlingen AIF och Solväders FC skulle få respass till division 7 men båda lagen har höjt sig på sistone. Detta i kombination med två formsvaga bottenkonkurrenter (Gunnared och Brämaregården) har gjort att bottenstriden lever rejält med ett par omgångar kvar. I nuläget skiljer det bara en poäng mellan elvan Solväder och tian AIF.

SFC kommer från en imponerande 9-0 seger mot Brämaregården och innan dess en skräll-trea mot Fröjdens FK. AIF slog också Brämaregården (6-1) och spelade senast 2-2 mot Knippla.

TIPS: Svårtippat men magkänslan säger Solväder!

 

/Rasta