Till helgen drar kvalet. Dels kvalet till div II där Älvsborg försvarar stans färger. Och samtidigt drar kvalet till trean igång för GFF, Jonsered och Lärje Angered. Så det blir naturligtvis utöver att femmorna skall avgöras massa kul.

Tänkte bara kort gå igenom kvalgrupperna nedan. Så kommer en kvalguide i dagarna.

Kval till div II.

Älvsborg gick förbi Virgo i slutminuterna av omgåmg 22 och kommer nu får möta Gerdsken från Alingsås och Linköping. Första spontana tanken är att Älvsborg borde ha en helt ok chans att ta kvalet. Gerdsken är nykomlingar i trean om jag inte minns fel och de avslutade inte seriespelet på ett rungande sätt. Linköping har jag sämre koll på men de avslutade serien med två förluster på sista tre matcherna. Skadedrabbade Älvsborg får i alla fall chansen att se Linköping-Gerdsken spela först. Skulle säga att det är en klar fördel. Men låt oss återkomma i frågan. Gruppsegraren går till div II. Det ni behöver veta. Här har ni kvaltabellen.

Kval till div III. 

Tre Göteborgslag fördelade på två grupper. Grupp åtta innehåller Lärje Angered, Jonsered, Ödsmål och Kinna. Grupp elva innehåller GFF, Snöstorp/Nyhem, Åsa och Åstorp. Sämre koll kan man ha men bättre koll kan man absolut ha också. Lärje Angered kommer från trean, med ok form. Jonsered har varit klara för kval länge och inte spelat några viktiga matcher. Ödsmål gjorde jag ett mål borta mot 2005 i Bohusläns div VI(matchfakta här) så dem har jag koll på. Men de har varit överlägsna ihop med Mellerud i år. Kinna är ju för mig ett lag som alltid spelade i tvåan förr och kampades med Skene. Nu vann Skene fyran efter några dystra år och Kinna slutade trea vill jag minnas och kvalar på det.

I den andra gruppen skall GFF försöka ge lagen en match om platsen i trean. Det känns dock avlägset. Visst hade de inget att spela för mot Mölndal när jag såg dem men så många gubbar saknades inte. Ne. Jag har svårt att se GFF lösa något annat än sistaplatsen i gruppen. Åsa från Halland är ett stabilt lag. Åstorp är en liten klubb från Helsingborg men har gjort flera år i kval nu på senare år och sist men inte minst har vi Snöstorp/Nyhem som varit minst sagt diskuterade efter deras kryss mot Lerkil i sista omgången. Här kan ni läsa och lyssna om varför.

Jag ger ändå Jonsered och Lärje rätt stora chanser i kvalet. Men GFF. Minimala. Dock skall vi uppmärksamma att det i år finns tre platser extra till trean. Alltså över hela landet. Så på de tolv kvalgrupperna som finns kommer också de tre bästa grupptvåorna ta sig till trean. Där har vi förutsättningarna. Jag jobbar vidare med kvalguiderna.

 

///Dalla