Igår onsdag spelades det ett gäng matcher i lokalfotbollen!

Här är ett svep:

 

ONSDAG 4/10

6A:

Bergsjö IF – Gamlestaden FF 3-1

6B:

Sjövalla FK-Mölnlycke IS – Landala IF 2-4

BK S:T Jakob – Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg 1-4

7A:

Elisedals IS – Fotö GoIF 0-1

7B:

Ösets BK – Käringöns FC 3-0

BK Skottfint – Slottsskogen/Godhem IF 1-1

 

I 6A har Bergsjö IF fortfarande chansen att vinna serien och de lät inte Gamlestaden FF stå i vägen. Hemmalaget BIF tog en tidig 2-0 ledning på Bergsjövallen innan Tobias Bui kvitterade vackert för GaFF. Matchen stod och vägde lite innan 3-1 kom genom Lamin Kanteh (med sitt andra för kvällen och 20 totalt, bäst i 6A).

GaFF:s Danny Höglund-Field sa så här om förlusten:

”Det var en match där vi bestämt oss för att ligga lågt och gå på kontring, där våra tre anfallare skulle ligga kvar och gå på kontring! Direkt blev vi straffade! BIF fyller på med ytterbackarna och kommer runt på kanterna och efter bara några minuter ligger vi under med 2-0. Men vi samlar oss och tar i mitten av första över matchen lite grann där vi har flertalet chanser! Tobbe Bui gör ett världsklass mål med högern (fel fot) från 35 meter upp mot det bortre krysset efter ett misstag av Bergsjös mittback.  I minut 40 är jag framme på en lång frispark och lägger in den till Tim som gör 2-2, mitt i allt firande blåser domaren av för offside? Svårbedömt i gröten av alla spelare, men domaren som förövrigt gör en riktigt bra match missar där helt. Målet underkändes. Två minuter senare kommer våran polska stridsmaskin, Greg runt på våran vänsterkant och slår ett inlägg till Tobbe Bui som nickar i stolpen, sekunder efter blåser domaren av för halvtidsvila. Andra halvleken äger Bergsjö IF helt, de försöker och försöker men de kommer ändå ingen vart, men en bit in i andra tar våra krafter slut i samma veva gör dom 3-1, vi orkar inte kämpa oss tillbaka och Bergsjö rullar runt men vi släpper inte till jättemånga chanser ändå, trots deras ständiga hotförsök på våra kanter. Bergsjö IF är värdiga vinnare denna matchen även om vi står upp bra trots att vi är trötta, detta dels pga vädret som varit under September månad och vi har kunnat göra 2-3 träningar, samt att vi som vanligt saknar lite folk och bredd, pga skador, avstängningar, resor och jobb.”

Även BIF:s Victor Calming gav sin syn på matchen:

”Vi sätter gasen i botten direkt och leder med 2-0 efter 5-6 minuter, tyvärr lyckas Gamlestaden reducera efter 20-25 minuter med ett långskott som blåser in typ, och efter de går vi ner oss och Gamlestaden pressar oss lite med sina långa bollar, men vi lyckas reda ut de till halvlek. I andra halvlek trycker vi in 3-1 efter cirka 10 minuter sen efter de är de bara ett lag på banan där vi skapar massa målchanser men vi lyckades bara göra tre mål idag. Men en stabil insats från våran sida ikväll tycker jag. Nu har vi Tollered borta på lördag redan så de gäller att ladda om snabbt och komma pigga till den matchen sen får vi se hur långt de tar oss!”

GaFF:s matchrapport hittas HÄR.

Segern gjorde att BIF klev förbi Tollered upp till en andraplats. I helgen möts dessutom just Bergsjö IF och Tollereds IF i den nästa sista omgången av 6A!

GaFF är sexa och mycket talar för att de slutar sexa.

 

I 6B tog Landala IF en riktigt viktig seger i botten när de besegrade Sjövalla-Mölnlycke med 4-2. Landala hade greppet om matchen och ledde i den första halvleken med både 1-0 och 2-1. Sjövalla-Mölnlyckes Niklas Norling fixar dock en kvittering i början av andra. LIF är starkare i slutet och sista kvarten kommer både 3-2 (Per Pettersson) och 4-2 (Johan Gustafsson).

LIF:s målvakt Viktor Ohlsson sa så här om den viktiga segern:

”Vi kommer med kanske årets bästa trupp, Perta tillbaks från skada vilket är viktigt för vårt målgörande. Vi börjar urstarkt, gör 1-0 redan efter fyra minuter. Skulle förmodligen haft 2-0 också men ett tveksam offsideavblåsning stoppar oss. Istället för att fortsätta behålla kommandot så släpper vi in Sjövalla i matchen och de får en mycket onödig hörna som de mycket turligt får en touch på på första stolpen. Tar på ett av våra smalben och jag är helt ställd i målet. Den får jag ta på mig oavsett, mycket svagt ingripande. Sen tar vi på nytt över, ingen diskussion om vilket som är de bästa laget idag. Vi gör 2-1 innan halvlek men går på nytt ner i tempo i början av andra. Här borde vi stängt matchen men flera ”felaktiga” offsideavblåsningar emot och en frispark i mitt hörn och det är nerv i matchen igen. Känns som att vi behöver ha det där måstet för att vi ska ta i och göra jobbet. Vi gör 3-2, missar en straff men kan punktera matchen med ett mycket vackert 4-2 mål. En mycket efterlängtad seger, om än att den satt bra mycket längre in än vad den borde. Laget får fina betyg, hade jag gjort mitt jobb hade det här aldrig ens behövt bli nervigt. Nu siktar vi in oss på derbyt på söndag då vi hoppas kunna sticka upp mot Studenterna.”

Sjövalla-Mölnlyckes tränare Christian Bevenäs sa så här om matchen:

”Vi har för få spelare på träningarna nu på hösten och många killar dubblerar i juniorlag och vi får inte ihop det nu på hösten. Tunga skador på viktiga spelare har gjort sitt med. Vi får se hur det blir med laget nästa år. Landala är tyngre och vinner rättvist sett över 90 minuter. Kan bli tufft att lösa division 6 spel med truppen vi har att tillgå just nu med vi ska allt ge det ett tappert försök.”

LIF är nu på rätt sida strecket på en niondeplats och laget gick förbi Sjövalla-Mölnlycke som nu är tia. Sjövalla-Mölnlycke har samma poäng som Högaborg Kärralund som är under strecket!

 

I 6B vann även Syrianska/Arameiska över BK S:T Jakob med 4-1 efter bland annat ett hattrick av seriens skyttekung Aleksander Yildirim som nu är upp i 33 fullträffar!

Syrianska/Arameiska är sexa och S:T Jakob åtta.

 

I 7A besegrade Fotö GoIF Elisedal på bortaplan med 1-0 och tog ett steg närmare uppflyttning. Mikael Beckius gjorde matchens enda mål efter 27 minuter.

Fotos Gustav Bäck sa så här om matchen:

”Matchen börjar väldigt jämnt även om vi i första har lite mer boll och ger rullandet några försök så blir det ändå lite för många höjdbollar i djupet. Vi fick börja i rejäl medvind, vår egna bollspruta Beckius hinner lägga ett i första. I andra så kändes det bara som det var ett lag och närmare bestämt en gubbe från Elisedal, deras målvakt tog i sitt hårdaste, i och med medvinden så flyger den med sus över hela planen. De gånger vi vinner bollen har vi svårt att bygga upp anfallsspel och målvakten tar den igen och skjuter tillbaka den. Sammanfattningsvis! I andra räddar vår målvakt Andreas oss, även en stolpe gjorde sitt jobb en gång. Riktigt skön vinst i höstvädret som lägger oss på rätt köl igen!”

Fotö är nu tvåa bakom Nödinge SK i en lite haltande tabell.

EIS är tia.

 

I 7B fortsätter Ösets BK att visa fin form och laget besegrade Käringöns FC med 3-0. Segern var lagets fjärde raka och tredje raka 3-0 seger! Alla målen kom i den första halvleken och Gabriel Reynoso blev tvåmålsskytt.

Så här sa ÖBK:s målvakt Carl-William Kalholm sa så här om segern:

”Vi kommer in hungrigare och hungrigare för varje match, är så fruktansvärt kul att spela just nu. Matchen startade första fem lite att båda lagen kände på varandra sen kommer vi in i en mycket bra period där vi lyckas med otroligt fint spel och sätter tre snabba bollar inom loppet av 20 minuter? (tiden är uppskattning). Efter målen går vi ner oss lite och KFC skapar chanser titt som tätt men mest inlägg som vi har bra koll på. Ska tilläggas att KFC hade ett mål som blev bortdömt av offside via en retur av mig. I andra halvlek startar vi trevande och blir ganska nertryckta av KFC men reder ut det snabbt och börjar etablera ett spel igen. Andra halvlek var mest chanser åt båda håll men ingen som lyckades göra mål. Rolig match att spela och trevliga motståndare! 12 poäng på senaste 4 matcherna och 0 insläppta senaste 3 matcherna. Nu går vi för full pott!”

ÖBK är med i kampen om uppflyttning och är femma just nu.

KFC är åtta.

 

I 7B lirade även BK Skottfint och Slottsskogen/Godhem 1-1 på Ruddalen.

Skottfints tränare Daniel Åman sa så här om matchen:

”Första matchen på tre veckor. Vi har fortfarande många borta med skador. Som om detta inte vore nog ställde jobb och resor till det, men vi fick ihop minst 11 man iallafall även om jag själv fick starta. På träningen i måndags var vi fyra spelare plus mig så kanske inte de bästa förutsättningarna för match. Kyla och vind gjorde väl inte saken bättre. Till denna match saknade vi mittbackar precis som i våras så det blev ett svårt pussel att lägga för att kunna hålla slags någon slags balans. Detta var långt ifrån en välspelad match, men däremot var det en snäll match. Vi var alldeles för dåliga i både inställning och närkampsspelet. Trots en snäll match lyckas domaren hitta sex gula och ett rött kort, men precis som oss spelare så kan ju också domaren ha en dålig dag. Tyvärr tappar matchledaren matchen redan efter 10-15 minuter av matchen. Detta skapar onödig irritation när 90% av frisparkarna i första halvlek går till motståndarna. De flesta av dem för att de väger 20-25 kg mindre i vanliga närkamper. Efter en av de sämre halvlekarna i år och motvind så går vi till paus med 0-1. Nu var frågan om medvind till andra halvlek skulle skicka med bättre inställning, tuffare närkampsspel men framförallt ett bättre passningsspel. Det kunde dock börja bättre när SG får en totalt felaktig straff istället för frispark och ännu mer onödig irritation skapades. Som tur är skapas rättvisa när målvakt Dahl kan rädda straffen. 1-1 kommer i mitten av andra halvlek och det är höstens notoriska målskytt Jonas Taube som hittar rätt från en svår vinkel inne boxen från vänster. Några minuter senare har vi även bollen inne för 2-1 efter ett fint skott från Gustav, men tyvärr avblåst för offside från situationen innan. Just den situationen så hade Jonas förmodligen gjort 2-1 om inte Brandt hamnat i offsideyta. Totalt sett en rätt chansfattig tillställning. Tyvärr fokus på fel saker i en snäll match och matchen går delvis till den nivå som matchledaren lägger den på, men tappar tyvärr det konsekventa efter 15 minuter redan. Som matchen blev är 1-1 i detta Ruddalen-derby rättvist. Med tanke på att vi spelar sista 25 med tio man och våra usla förutsättningar inför match så får vi vara nöjda med 1-1.”

SG:s kapten Albin Westerlund sa så här om matchen:

”1-1 är ett resultat vi är oerhört missnöjda med. Min syn på matchen är att vi ganska kraftigt dominerar särskilt i första halvlek. En rättvis 1-0 ledning i paus kunde mycket väl ha varit mer. Om de inte kom i första halvlek så borde utökningen kommit i andra där vi bränner både en till synes odiskutabel straff (motståndaren tyckte annorlunda) och flertalet frilägen. Istället för de 1-1. Mot slutet skapar Skottfint några halvchanser när vi försöker flytta upp och gå för 2-1. Tyvärr ville inte bollen in och matchen slutar 1-1. Nu ser det tufft ut att gå upp till 6:an.”

SG är på en fjärdeplats och Skottfint är nia.

 

/Rasta