SK Argo kom från två tunga förluster mot topplagen Hönö och Sandarna även om Argo faktiskt ledde i paus mot serieledarna för att sedan inte orka i andra. I den näst sista matchen för säsongen ställdes Argo mot ett Gunnared som kämpar i botten av tabellen och behövde alla poäng de kunde komma över.

 

SK ARGO – GUNNARED KIF 2-2 (0-0)

1-0 Mostafa Fadai (ca 60)

1-1 Magnus Andersson (Mathias Sondell) (ca 70)

2-1 Armando Smedberg Dalence (ca 80)

2-2 Emilio Suarez Ardiles (Johan Skalin) (ca 88)

 

Argo hade fått ihop en stabil trupp till dagens match och den såg ut så här:

 

Robin

Kalle P-Maggan-Barkebo-Sondell

Gustav-Rasta(C)-Skalin-Emilio

Kendal-Lindqvist

 

Bänken:

Koffe

Jalonen

Skärhamn

Sjögren

 

Robin Staaf mellan stolparna alltså och Kalle Pettersson och Mathias Sondell startade som ytterbackar. Magnus ”Maggan” Andersson och Calle Barkebo bildade mittbackspar. Fredrik ”Rasta” Airosto och Johan Skalin spelade centralt på mitten och Gustav Dovstad och Emilio Suarez Ardiles spelade på varsin kant. På topp spelade Kendal Ulusoy och Marcus Lindqvist.

På bänken återfanns Kristoffer ”Koffe” Jonsson (som skulle startat men glömde matchströjan i klubbstugan), Daniel ”Skärhamn” Samuelsson, Simon Jalonen och Peter Sjögren.

 

Argo chockstartade direkt på avspark då bollen spelades bak till Magnus ”Maggan” Andersson som serverade en underbar långboll ut på kanten till Gustav Dovstad som fixade en hörna direkt! Hörnor skulle vara Argos melodi i den första halvleken då laget nog hade närmare tio stycken!

När matchen satt sig lite var det lite fördel Argo som fick lite tryck men Gunnared var inte ofarliga och ofta sökte de sig ut på sin högerkant med bollar på Armando Smedberg Dalence. Argo vaskade fram en hel del bra chanser och borde väl gjort något mål i första halvlek. Kendal har en fin nick nere vid stolpen som målvakten räddar och bollen studsar ut till Rasta precis framför mål men hans vänsteravslut är tämligen uselt och målvakten lyckas hålla bollen på rätt sida linjen. Kendal har även en chans på en retur men han hinner in korrigera sin nick utan den går över. Som sagt en väldig massa hörnor för Argo och det blev halvfärdigt på många av dem och lite bollar som studsade omkring. Argo hittade stundtals lite kombinationer och spelade sig igenom några gånger och Koffe var nära med en boll som smet utanför. Bästa läget fick kanske Maggan på en indirekt frispark inne i straffområdet men skottet gick över.

Gunnared var som sagt inte alls ofarliga och har en hel del bolltrygga och luriga gubbar. Laget hade ett par frisparkar i bra lägen och även ett riktigt fint skott utifrån som Robin får tippa till hörna. Det stacks en hel del bollar i djupet men Robin kom ut bra och avvärjde det mesta.

En ganska jämn första halvlek med böljande spel. Argo fick bra tryck tidigt och borde fått utdelning på några av sina chanser. Gunnared jämnade ut spelet och skapade några bra chanser själva.

 

Mållöst i paus alltså men det höll på att bli mål direkt i andra. Argo lirar riktigt fint utanför Gunnareds straffområde och Kendal och Skalin kombinerar och Skalin friställer Lindqvist i djupet men hans avslut smiter utanför.

Det märks dock i den andra halvleken vilket lag det är som har något att spela för och Gunnared tar över matchbilden efter ett tag och Argo hamnar väldigt djupt och är inte på tårna alls. Gunnared får diktera spelet men det skapas väl inga jättelägen. Argo ligger mest på kontring och lyckas inte bita sig kvar på offensiv planhalva. Det är ganska slarvigt och oengagerat hos Argo stundtals och i mitten av den andra halvleken kan Gunnared ta ledningen. Argo kommer inte åt Gunnared på mitten och Redian Omari (om inte minnet sviker) kan lyfta in en boll bakom Argos backlinje och Mostafa Fadai är snabbast och förvaltar friläget på bästa sätt och Gunnared tar ledningen!

Argo höjer sig väl lite även om det inte är så mycket ordnat spel så skickas det upp lite bollar som det kampas om och Argo får lite offensiva inkast och några hörnor. En av dessa hörnor (slagen av Sondell) landar på bortre stolpen och där dyker Maggan upp och sätter dit en bredsida som målvakten inte kan hindra från att gå över linjen.

Det är två långa lag och spelet böljar fram och tillbaka även om det fortfarande är Gunnared som det mer organiserade spelet och Argo som kontrar. Robin får göra några fina räddningar bland annat på ett skott och sedan direkt efter på en nick. Gunnared har en en boll som rensas på linjen. Argo är dock inte ofarliga och sticker iväg på lite kontringar och Koffe har något halvläge och Rasta får en riktigt gå boll som studsar ut precis utanför straffområdet och träffen är riktigt bra! Om bollen har landat ännu så är den troligtvis någonstans på Systembolagets parkering. Skalin får även en bra chans när han får nicka ostört i straffområdet.

Matchen böljar som sagt fram och tillbaka och i en halv omställning får Smedberg Dalence en djupledsboll som Robin kommer ut på men han får inte riktigt grepp på bollen och Smedberg Dalence kan lägga in bollen i mål!

Med bara några minuter kvar skickar Argo upp allt man har och får lite tryck även om Gunnared även får några bra omställningslägen. Argo har en del hörnor och långa Marcus Lindqvist inkast. Argo lyckas också precis i slutet få in en kvittering när Skalin lyfter in en boll i straffområdet som landar hos Emilo Suarez Ardiles som retfullt enkelt kan peta in bollen i mål!

Argo är faktiskt ytterst nära att också få med sig alla tre poängen när ett långt inkast landar hos 2-2 målskytten Emilio vid bortre stolpen men han får ingen riktig träff och skottet går utanför!

 

Matchen slutar 2-2 och det var väl två besvikna lag.

Gunnared ledde två gånger om och behövde verkligen en seger. Laget hade helt klart spelet i andra halvlek mot ett ganska håglöst SK Argo. Det går väl att konstatera att Argo gjorde en av sina minst inspirerande matcher. Sen är det självklart starkt att komma tillbaka två gånger och det skapades en hel del chanser men det var inte så mycket i själva spelet som stämde.

 

Argo får höja sig till sista matchen nästa lördag mot Fröjdens FK. För Gunnared är det bara seger mot Önnered i sista matchen som gäller för att laget ska hålla sig kvar.

 

/Rasta