Imorgon rullar det igång. Kvalet till division III som följs av många då det alltid påverkar lokalfotbollsserierna, skulle t.ex inget Göteborgslag ta sig upp i någon av de två grupperna som de är fördelade i så kommer tiorna i femmorna få kvala sig kvar. Och det påverkar ju självklart de övriga distrikten också.

I år när också de tre bästa grupptvåorna(12 grupper) avancerar uppåt också så öppnar det ju för ett lite hetare kval. Tidigare brukar det ju vara så att man nästan är körd vid förlust i premiärmatchen, nu kan man ju faktiskt med lite flyt kanske förlora en match och ändå avancera. Vi får väl se. Men det kommer ju finnas anledning att följa alla tolv grupperna inledningsvis i alla fall.

I grupp 8 har vi två Göteborgslag, Lärje Angered och Jonsered. I grupp 11 har vi bara GFF. Ur ett Göteborgsperspektiv är det lite synd då jag håller GFF som sämst av de tre lagen. De minskar ju möjligheterna för avancemang.

GRUPP 8

För egen del är det kul att Ödsmål och Kinna hamnar ihop med Göteborgslagen. Ödsmål har jag väl i princip aldrig förlorat mot under mina år i Smögens IF och Kinna hade man lite koll på förr om åren när de spelade i tvåan. Men jag har ju självfallet ingen koll på deras nivå idag. Tyvärr har jag inte sett vare sig Jonsered eller Lärje Angered under året men har ju klart bättre koll där. Jag har därför tagit hjälp av en del fotbollskännare runt om i distrikten.

Lärje Angered IF

 • Tabellposition: 9:a div III NVG
 • Form, senaste fem: FFFVX
 • Bästa målskytt: Haris Heremic elva mål.
 • Kommentar: Om man ser till hur jag tippade Lärje inför året har det ju varit en strålande säsong. Försäsongen var ju kaos och i en av de sista matcherna inför premiären såg jag Älvsborg köra över Lärje med 8-1. Men när det väl drog igång så hämtade man sig ganska snabbt efter en ganska knackig inledning. Det har dock varit en svajig säsong. Flera bottennapp samtidigt som t.ex. serietvåan Älvsborg besegrats x2. Bästa målskytten Heremic gick till Qviding i somras där han gjort en hel del mål och visst hade han behövts. Avslutade serien riktigt knackigt där de sist fem matcherna endast lyckades slå Svane som åkte ur serien. Nej det ser ganska tunt ut inför kvalet, men sen vet vi hur det är. Får Lärje lite flow då kan det rulla på, finns en hel del kompetens på flera spelare GAIS-legenden Prince Ehiorobo fick rött kort i sista omgången och lär missa första matchen mot Jonsered. Sizar Ayoub som gjort en del mål efter övergången i somras byttes ut innan paus mot Svane och spelade inte i sista omgången. Möjligt han är skadad?

Intervju med Enis Radonic kommer under kvällen!

*** *** ***

Johan Sundh(bilden) är guru i NVG och dess ädla konsten och dessutom målvakt i Lärjes seriekonkurrent IK Virgo. 

Lärje Angered går in i kvalet till trean imorgon. Vad tror du om deras chanser där när Jonsered, Ödsmål och Kinna väntar?

Jag skulle säga att deras chanser är relativt goda. Kvalande lag från 3an är ju sällan varken favoriter eller löser själva kvalet, men jag ger dem ändå bra chans! Jonsered lär väl kanske vara favoriter då de har enormt med kvalitet och framförallt rutin. Dessutom kunnat ladda till detta kval i vad? En Månad? Kinna tror jag inte på. 3a i sin serie och svängdörrar bakåt. Nja. Ödsmål träningsspelade vi faktiskt mot under sommaruppehållet och då var ju känslan att det finns bättre lag i gbg-4an. Summa summarum tror jag Jonsered ändå tar det. Mest för de kan avgöra detta redan i första omgången då man möter just Lärje på hemmaplan. Vinnaren där tar ju hem detta.

Du missade matchen mot dem i september men det har varit ett rätt ojämnt Lärje i serien i år, hur är din känsla om deras prestation? Vilken fotboll vill Lärje spela?

Lärje är ju ett av de mer vidriga lagen att möta. Kan verkligen spela drömfotboll där det är både vackert och fruktansvärt snabbt. Samtidigt är ju dalarna djupa och man slutade ju också på kval trots att känslan är att de gjort en bra säsong. Helt enkelt ett nyckfullt och svårtippat gäng där mycket handlar om humör och inspiration. Vi spelade två mycket jämna matcher mot dem och min känsla är att de är tyngre (en bra dag) än väldigt många andra lag i serien.

Spelmässigt spelar de en rätt rak och kontringsorienterad fotboll. Då är de riktigt bra! Tunga forwards med bra nos för mål och det behöver inte ta många sekunder från försvar till mål framåt. Är väl inte lika vassa när man ska kontrollera matchbilden och det är väl därför man hamnade på denna kvalplats. Men det kan ju verkligen vara deras chans mot just Jonsered som säkerligen vill hålla mycket boll.

Ni undvek själva kval med Virgo för några år sedan, hur tror du de är att ladda om för att lösa ett kvalspel efter en tung vår?

Att inte vi åkte ur för 2 år sedan framstår ju allt mer som ett mindre mirakel så här i efterhand. Vi slapp kvala på 23 poäng. Motsvarande summa för 8e-platsen de senaste 2 åren har varit 30 och 31 poäng. Vi hade aldrig löst ett kval det året. Under hösten hade vi manfall, tog 7 poäng de sista 15 matcherna och var nog i ärlighetens namn inte division 5-mässiga just då. Vi kunde ha laddat bäst vi velat och det hade ändå inte hjälpt. Nu är ju detta långt från Lärjes verklighet och jag upplever inte att de gått speciellt tungt. Det har varit kamp om att nå denna plats och jag tror de kan ha en rätt positiv känsla med sig in i detta kval.

Generellt tror jag inte det handlar så mycket om att ”ladda om” utan snarare att utgång blir en frukt av en lång säsong. 1 lag som gått knackigt under året ska ställas mot 3 lag som varit vinnande under året. Det blir kamp på så många andra plan än vad som möts på pappret. Bra självförtroende mot dåligt självförtroende, bra harmoni mot sämre harmoni etc. Tror helt enkelt inte man vänder så lätt på en trend man har haft under längre tid. Det är ju trots allt bara en vecka mellan matcherna.

Finns det några spelare du vill lyfta fram extra mycket?

Prince är ju en klassiker som spelar så där retsamt på gränsen och är perfekt i dessa matcher. Nu kanske han är avstängd första matchen och det skulle ju vara ett avbräck. Sedan har ju tyvärr oförskämt svårt med namnen i Lärje och blandar ihop de jugoslaviskklingande efternamnen. När vi möttes i våras hade de två giftiga herrar på topp ur den kategorin och spelar fortfarande de så kan de mycket väl få superutdelning i rätt matchbild.

Till sist, vilket lag i kvalgruppen möter du helst i trean nästa år?

Tvingas jag välja med det jag vet idag så väljer jag ju Ödsmål. Tror det rent sportsligt passar oss bäst. Kinna vill jag verkligen inte möte då det innebär att vi antagligen bytt serie till södra eller mellersta 3an och det vore en riktig bajsmacka. 🙂

Jonsereds IF

 • Tabellposition: 2:a 4A Göteborg
 • Form, senaste fem: VVVFX
 • Bästa målskytt: Peter Nilsson 13 mål.
 • Kommentar: Efter två tunga säsonger har Jonsered rest sig. Två raka degraderingar från tvåa tog stopp i år med toppstrid igen. Och det var en rejäl satsning man gjorde. Man lyckades behålla flera av de namnkunniga spelarna och fick inte t.ex Björn Anklev och Robin Örtendahl. Att Peter Nilsson stannade var också otroligt viktigt. Nye tränaren Daniel”Danis”Karlsson skall också ha en eloge för att han fick ihop allting direkt. Sen trodde väl många med mig att de skulle ge Kozara en match om seriesegern men det orkade man inte. Att det skulle bli kval till slut såg allt mer givet ut under hösten när Gårda inte orkade och Kode stod för några platta fall. Robin Örtendahl har varit skadad en del men lyckades ändå göra elva mål och Peter Nilsson som lirat både mittback och forward under säsongen har säkert gjort fader Thorbjörn nöjd x flera. Känslan är att Jonsered går in i kvalet ganska positivt, att de förlorade och kryssade på slutet kan ha och göra med att de var klara för kvalet och tog det lugnt på slutet.

Spelande tränaren Martin Viggeborn inför kvalet: 

I helgen drar kvalet till trean igång där ni går in i kvalet mot Lärje Angered, Ödsmål och Kinna. Dina tankar kring motståndarna och vad ger du er för chanser att vinna gruppen?

Svårt att säga vad vi ger oss för chanser i denna gruppen. Det vi kan konstatera är att Lärja kommer uppifrån med bra spelare som Sizar, Enis, Prince mfl som vi mött flera år i division 2. Ödsmål har en väldigt fin serie i år får man säga och har mponerat stort både målmässigt och poängmässigt. Kinna är en gammal motståndare från division 2 de med så jag ser det som klubbar som vet vad som gläller 2 av de har varit på samma nivå som Jonsered i många år.

Jonsered har varit på väg neråt i systemet några år nu men till denna säsong gjorde ni en satsning som har burit frukt med en andraplats, är ni nöjda med årets säsong och hur har det påverkat er att ni ganska tidigt blev hyfsat klara för kvalet utan chans att nå seriesegern. Blir det svårt att ställa om nu när matcherna gäller 100% direkt?

Vi är relativt nöjda med vår säsong, såklart att några misstag i viktiga matcher har fällt oss. Men inget vi försöker tänka på nu Kozara var värdiga vinnare med väldigt duktiga fotbollsspelare och Savo som verkligen brinner för klubben och visar stort engagemang. Att vi blev klara för kval relativt tidigt har ju gett oss möjligheten att lufta truppen lite. Låta alla känna på nivån/matcherna. Man hoppas det skall ge godare miner i omklädningsrummet överlag samt att alla är igång någorlunda till kvalet. Att ställa om ser vi inte som några problem. Det är såpass bra fart på träningarna och vi har många äldre som vet vad detta innebär så skärpan hålls uppe.

Hur är läget i truppen. Alla friska? Avstängningar? Hur gärna vill truppen avancera?

Läget i truppen är väldigt gott. 2 spelare saknas till imorgon efter en miss med förbundet. Men det är inget vi lägger fokus på utan vi kommer ställa ut ett väldigt starkt lag på banan som kommer göra allt för att Jonsered ska gå hem med 3 poäng. Detta är ju det vi jobbat för hela året. Jag har själv sagt att vi skall upp i år. Sedan vet alla som håller på med fotboll att det är så enormt mycket som skall stämma för att komma dit. Men vi har lyckats få ihop det ganska bra Danis som är ny för i år har gjort ett fantastiskt jobb vilket lägger grunden till att vi faktiskt är i kvalet.

Ni har en hel del rutin i truppen. Hur mycket tillgång är det till kvalet?

Rutinen är såklart viktig, blandat med de unga som vill bygga på sin ”rutinbank”.Vi har många bra fotbollsspelare med en riktigt bra bland med allt ifrån Alexander Bernhardsson 19 år som jag personligen tycker tar serien med storm. Sedan har v Ville Viljanen som gjorde med senast förra omgången. Björn Anklevs intåg i truppen har gjort väldigt gott med rutin, vilja och glädje. Peter Nilsson, Erik Pahapill deras betydelse är svår att inte nämna. Mattias Viggeborn och Robin Lund med sina vinnarskallar, sin rutin och kärlek till klubben är viktig att lägga in. Vi har Mollar Sarkis som nästan aldrig gör en dålig match.

Till sist, hur går det i första matchen mot Lärje Angered? 

Jag tror och hoppas att vi vinner matchen imorgon, med 2-0. Mollar och Peter Nilsson gör var sitt mål.

*** *** ***

Har även kollat av med Partilletidnings Leif Lundvall som följt Jonsered under året.

Jonsered går in i kval till trean i helgen. Av det du sett under året. Är Jonsered för ett lag i trean och vad tror du om deras chanser att vinna kvalgruppen?

Att Jonsered har ett rutinerat (ålderstiget) lag är ingen överdrift. Men årets meriterade lag är absolut ett lag som platsar i division 3. De har utan tvekan stora chanser att vinna sin kvalserie. Men jag hade faktiskt trott att de skulle göra det ännu bättre i år med det meriterade lag de har. De har blandat väldigt fina matcher med ett antal sämre.

Jag tror att det är viktigt att de tar sig till trean just i år. Annars är det stor chans att många av de äldre trappar ner och att flera av talangerna prövar lyckan på annat ställe. De har inte alltför många juniorer som kan gå in heller. Inte mindre än ett tiotal spelare i dagens trupp är över, eller runt 30-årsstrecket och det är något som absolut inte är vanligt i svensk fotboll idag.

För de som inte känner till Jonsered som förening. Vad skall man veta om den anrika föreningen?

Föreningen har en fantastisk historia. Det är ju i Jonsered den svenska fotbollsvaggan stod.
Det är inte många som kan visa upp så många fantastiska fotbollsspelare, allt från Erik Börjesson och Reino Börjesson via fantastiske Torbjörn Nilsson, Thomas ”Poletten” Larsson, Kjell Johansson och Rein Albo till dagens stjärnor som Peter Nilsson. Klubben har också haft många framgångsrika tränare, som till exempel Nils Berghamn.

Det finns gott om spetskompetens i laget i bland annat Anklev och Peter Nilsson, har du nån favorit som sticker ut?
Björn Anklev, Peter Nilsson och Robin Örtendal är naturligtvis namn man studsar till inför och de är liksom Elvir Ramadani väldigt viktiga för laget. De spelare jag har fäst mig för under året är annars ett par yngre spelare. Dels snabbe och irrationelle Tobias Wahlgren och framför allt 19-årige Alexander Bernhardsson.

Vad skulle det innebära för fotbollen i Partille om Jonsered går upp till trean igen?
Det skulle vara kul. Då finns det ett lag i stort sett på varje nivå vilket är viktigt.

Till sist, i vilken serie möts Jonsered-Sävedalen nästa gång de är dags för derby?
Det ser ut att dröja. Det beror naturligtvis på hur det går för Sävedalen i den aktuella toppstriden i division 2. Men man vet aldrig i fotboll och det är bara att se på Göteborgsfotbollen där fotbollskartan ritats om ganska så ordentligt de senaste åren.. Vem hade för några år sedan till exempel trott att Jonsered skulle trilla ner i fyran, att Sävedalens för andra året kämpar i toppen av tvåan och att Qviding skulle ha så stora problem som de har.

Ödsmåls IK

 • Tabellposition: 2:a Div IV Bohuslän/Dal
 • Form, senaste fem: FXVVV
 • Bästa målskytt: Gustav Kjellström 20 mål.
 • Kommentar: Ödsmål förlorade bara en enda match i år. Det var mot Mellerud i seriefinalen. I övrigt några kryss och sen idel vinster. Det är rejält piggt. Hela 72 mål framåt vittnar ju om en rejäl offensiv där Kjellström öst in mål. Men sen kommer vi till frågan hur pigg Bohuslän/Dals fyra är? Ganska ok men ingen drömserie. Samtidigt kan man ju inte vara mer än riktigt där man är. Att Ödsmål får lira två matcher på hemmaplan i kvalet är ju självfallet en fördel också och kanske finns det lite skrällchans på Stenungsundslaget som mig veterligen inte varit i trean på länge.

Mittfältaren Ardi Thaqi inför kvalet:

Till helgen drar kvalet igång och ni inleder mot Kinna, men har utöver det Jonsered o Lärje Angered i gruppen, dina förväntningar?

Det kommer bli väldigt spännande i kvalet, mkt nerver och mkt som står på spel. Vi kommer in med ett väldigt bra självförtroende. Men även lite respekt för våra motståndare.

Ni har under säsongen bara förlorat en match. Har ni varit enormt bra eller har motståndet varit för dåligt?

Vi har varit enormt bra såklart!! Haft en hög lägsta nivå i våra matcher. Jag menar vi mötte oddevold (div.1) i DM och där kunde inte publiken avgöra vilka som spela i div1 respektive div4…

Ni har gjort väldigt mycket mål i år. Är ni mer ett lag som öser på än som försvarar er till segrar?

Vi är ett lag som bara köra på!! Bästa försvar är anfall anser vi.

Ni har fördelen av att lira två av matcherna hemma, vad skulle du ge för procentchans att vinna kvalet?

Jag skulle nog ge 60%

Till sist, vem i ÖIK måste göra stabila insatser för att kvalet skall bli lyckat?

Hela laget! Vi är en lagmaskin, så alla måste vara på topp om man ska vinna detta tuffa kval.

*** *** ***

Jag har även fått med mig Simon Norberg som driver Fotbollsbloggen STO

Ödsmål kliver in i kvalet mot Kinna till helgen, vad ger du Ödsmål för chanser att vinna kvalgruppen som också innehåller Lärje Angered och Jonsered?

Nu kan jag inte de andra lagen så bra men jag skulle säga att laget har bra chanser. Ödsmål är i bra form i alla lagdelar samtidigt som att de får två hemmamatcher av tre. Tredje året gillt?

Ödsmål och Mellerud har varit helt överlägsna i sin serie i år där Mellerud vann den avgörande matchen mellan dem, men bara en förlust på hela säsongen. Är det ett underbetyg till serien eller är Ödsmål helt enkelt väldigt bra?

Mellerud och Ödsmål har varit alldeles för bra för den här serien och det är synd att ÖIK fick en man utvisad efter en minut i seriefinalen, annars hade den blivit mer spännande. Det har varit tuffa drabbningar mot Dalslandslagen i serien men dessa två lag har varit överlägsna.

Det finns alltid gubbar som sticker ut i de olika lagen, vilka bör motståndarna se upp med i Ödmsål och vilken typ av fotboll spelare de grönklädda? 

Det finns i princip bara en gubbe man ska punktmarkera och det är Gustav Kjellström. Anfallaren provade lyckan i division 2-klubben IFK Uddevalla i början av serien men hemlängtan gjorde att han ångrade sig. Har tillfört en ny dimension och förra helgen ledde Ödsmål med 5-0 efter 60 minuter mot Stala/Myckleby. Då hade Kjellström gjort 5… Bra på huvudet, bra skott, en av de snabbaste i laget och gör flera assist. Han har allt. Ett humör också… Ödsmål slår inte en långboll på 90 minuter utan trillar, trillar, och trillar. Ja, spelarna som tjongar iväg bollen får nästan skäll av de andra 10 i laget.

För oss som inte känner till Ödsmål så väl, vad är det för typ av klubb och vad har de för förutsättningar att etablera sig i trean om de tar sig dit?

Ödsmål är en väldigt liten klubb som saknar klubbstuga, med små omklädningsrum, med få parkeringsplatser och med en liten liten organisation. Men, samtidigt har alla runt klubben ett STORT hjärta och det är en spännande satsning med två unga spelande tränare.

Till sist, förr om åren hade Ödsmål som hette Janne Johannessen som numera tror jag återfinns i Hamburgsund, finns det nån i nuvarande Ödsmål som är mer fox in the box än vad han var?

Det finns ingen i de här serierna som springer lika mycket som Janne gjorde, oavsett hur trött han var. Han var perfekt att slänga in, en dröm att ha i sitt eget lag och en mardröm för motståndarna. Någon sådan kopia kommer Ödsmål aldrig hitta igen.

Kinna IF

 • Tabellposition: 3:a Div IV Västra Götaland Södra
 • Form, senaste fem: VVVVF
 • Bästa målskytt: Fehim Smajlovic 14 mål.
 • Kommentar: Var ett tag sedan man hörde av Kinna kring Göteborgstrakten men nu är det alltså dags igen. Slutade ”bara” 3:a i sin serie efter lokalkonkurrenten Skene och Främmestad. Just Främmestad förlorade man med hela 5-2 hemma mot i den avgörande matchen i sista omgången. Dessförinnan hade man fyra raka segrar så formen får ju anses vara god. Dock är mitt lilla frågetecken till att laget bara vunnit elva sina 22 matcher. Det känns ju inte tokimponerande i div IV. Kanske får jag anledning att dra tillbaka mitt tips men jag tror att Kinna kommer få svårt att vinna kvalgruppen. 

Tränaren Mathias Strinäs inför kvalet: 

Till helgen inleds kvalet till div III, vad förväntar du dig av er egen insats och har du några tankar kring motståndet?

Vi förväntar oss en väl genomförd match från våran sida där det handlar om att göra det jobb som krävs och att vi är noga med grunderna i vårt uppträdande.
Veckans fokus har handlat om sista tredjedelen där vi måste bli skarpare, löser vi att förvalta de möjligheterna vi tar oss fram till har vi en god chans att få med oss ett bra resultat ifrån Ödsmål.

Kinna för mig är en stabil division II-klubb men de är väl från en svunnen tid. Hur ser ni på er själva numera när ni lirat i fyran några år?

Kinna IF är ett spelande och kreativt tänkande lag – hela truppen vill utvecklas som fotbollsspelare och det gör vi som bäst när vi har bollen och låter motståndarlaget försvara.
Vi är trygga med bollen, hjälper varandra och tränar mycket på rörelsen där kreativa lösningar är a och o i vårt anfallsspel. Defensivt är vi ettriga och jobbiga att möta när motståndarna kommer in i våra ytor.

Ni inleder borta mot Ödsmål, ser du det som en stor nackdel att börja på bortaplan?

Vi fokuserar inte allt för mycket på motståndarlaget utan är vi noga med grunderna och gör det jobb som krävs så har vi en god chans att få med oss ett bra resultat.
Men självklart har vi gjort våran ”research” om Ödsmåls IK och det jag vill berätta är att dem är ett målglatt gäng med 72st gjorda mål fördelat på flera spelare.

Ödsmåls IK är helt klart favoriter inför lördagens match – hemmamatch i första kvalspelsomgången är värdefullt.

Till sist, vad skulle det betyda för klubben att ta sig upp i trean igen? 

Avancemang upp till trean hade betytt oerhört mycket för föreningen men även hela bygden.
Vi har många hängivna supportar som följer oss och att dela glädjen med dem vid avancemang hade varit obeskrivligt.

*** *** ***

Oskar Pålsson, sportreporter på Borås Tidning hjälper oss med Kinna IF nedan. 

Till helgen drar kvalet till trean igång där Kinna IF skall försöka ta sig upp i trean igen, hur har årets Kinna sett ut och vad tror du om deras möjligheter att vinna gruppen?

Årets Kinna har varit något av en berg-och-dal-bana, med höga toppar, djupa dalar och många svängningar… Personligen trodde jag på förhand att laget skulle komma ytterligare något hack upp i tabellen, men en tredjeplats med stundande kval som följd får väl ändå ses som en godkänd insats. Möjligheterna i kvalet är svåranalyserade med tanke på att det består av lag som varken Kinna eller övriga klubbar häromkring har mött på ett bra tag. Det kan så klart vara både en för- och en nackdel. Min känsla är att det lag som behärskar sitt eget spel bäst, och inte är för beroende av hur motståndarna spelar, har störst chans att knipa förstaplatsen.

Kinna var ju förr om tiden ett stabilt lag i tvåan men som nu lirat i fyran en tid, vad har hänt i klubben sedan senast man lirade i de nationella systemet och tror du klubben är redo för trean igen?

Fotbollen i Sjuhärad har under flera år varit i en ganska negativ spiral, bortsett från Elfsborgs framgångar. Nu är ändå känslan att vindarna har vänt på sina håll: Norrby spelar i superettan för första gången, Dalstorp slåss om segern i division två och Skene IF vann den division fyra-serie som Kinna IF nu får försöka kvala sig upp från. Jag tror definitivt att Kinna som klubb är redo för spel i högre divisioner, klubben är välskött och såväl organisation som idrottsplats och ungdomsverksamhet håller bra klass. Sedan skulle det säkert krävas några nya spelare in i truppen för att stabilisera sig i division tre om man tar sig dit.

Vilka spelare är numera de som driver laget framåt och vilken typ av fotboll vill Kinna spela?

Spelande tränarduon Fredrik Ekvall/Mathias Strinäs var det tänkta navet inför säsongen, båda har gjort flera starka säsonger i Norrby IF tidigare. De båda har dock tvingats se höstmatcherna från sidan på grund av skador. Arjan Mostafa kom till klubben under förra säsongen och är en målfarlig spelare som kan användas på flera positioner. Han har rutin från Iraks A-landslag samt en säsong i Elfsborgs A-trupp, dock ”bara” med spel i cup- och träningsmatcher, han fick aldrig chansen i allsvenskan. En annan spelare att hålla koll på är Fehim Smajlovic, landslagsspelare i futsal och skyttekung i futsalligan förra säsongen. Han har testat på spel med Varbergs Bois och Norrby IF, men aldrig riktigt lyckats slå sig in i fotbollseliten. Men på den här nivån håller han hög klass.

I skuggan av Norrby och Elfsborg, var på fotbollskartan befinner sig Kinna idag och vilken plats är rimligt att de tar?

Ser man till Borås Tidnings upptagningsområde så är Elfsborg ohotad etta, Norrby given tvåa och Dalstorps IF lika given trea. Där bakom är det jämnt; Hestrafors IF och Ulricehamns IFK är väl de som främst slagits om att vara bäst bakom ovan nämnda trio. Nu kommer Skene IF, Åsarp/Trädet FK och eventuellt Kinna IF och knackar på dörren…

Till sist, är någon från BT-sporten med på fansbussen till Ödsmål på lördag?

Vi kommer högst troligt inte att ha någon reporter plats, och hade vi haft det hade han eller hon inte åkt med supporterbussen… Men vår reporter ringer in referatet efteråt, så matchen, betyg och resultat kommer vi att ha på såväl bt.se som i söndagens papperstidning.

Slutligen hoppas jag att det blir en trevlig kvalgrupp med en värdig segrare, och att publiken som tar sig till Ödsmål på lördag bjuds på en fin fotbollsstund.

Oskar Pålsson, sportreporter på Borås Tidning

*** *** ***

Så hur slutar gruppen då? Det är ju lurigt läge att tippa när man kan lagen så pass dåligt men det vore ju fegt att inte kliva på och göra det. Så vi kör. Rätt av bara.

Så här slutar kvalgrupp 8

 1. Jonsereds IF
 2. Ödsmåls IK
 3. Lärje Angered IF
 4. Kinna IF

Kommentar: Jonsered gjorde en jättesatsning inför året och även om man var lite segstartade och de inte lossnat så där fullt ut som man trodde så har man ju så pass mycket kapacitet i truppen att när det nu bränner till så bör man kunna ta hem detta. Jag tror det kommer avgöras i sista matchen när Ödsmål tar emot Jonsered på hemmaplan. Ödsmål har ju onekligen en grym offensiv och en riktigt pigg form men hur mycket har man testats i år? Nu kommer det tre tuffa motståndare på ett bräde och jag tror de räddas av att de har två hemmamatcher.

Lärje Angered har haft en tung säsong hela året även om man hade en rätt pigg period nånstans mitt i. Det skall inte räcka till när man kommer från en svag form in i ett kval. När dessutom Prince väl troligen saknas i första matchen. Ne då blir det för tufft. Kommer man undan första matchen hyfsat, då kan de bli luriga därefter med två hemmamatcher och lite flow. Men tror det får det tufft i första matchen mot Jonsered. Kinna då? Njae. Elva segrar på 22 matcher och hela 41 insläppta mål, låter inte som en kvalsegrare. Duktige Arjan Mostafa lär väl vara avstängd mot Ödsmål också efter sitt röda kort(om jag fattat reglerna rätt) och det är ju ett avbräck.

Låt oss spela om det!

 

///Dalla