Igår torsdag spelades den en del boll i vår lokalfotboll och så här gick det:

 

TORSDAG 5/10

5A:

Björndammens BK – Öjersjö IF 0-0

6A:

Bergsjön SK – Lekstorps IF 1-2

6B:

FC Heden – Göteborgs City FF 4-0

Rambergets SK – Fässbergs IF 0-10

6C:

SK Argo – Gunnared KIF 2-2

FC Härlanda – Brämaregårdens FC 5-0

6D:

Backatorp IF – Hälsö BK 3-1

Hålta IK – FTU 0-4

7B:

Hjuviks AIK – Azalea BK 0-3

 

Det var upplagt för ett hett derby på Furulund när Björndammen tog emot Öjersjö i 5A. ÖIF var i stort behov av poäng i botten av tabellen och BBK hade redan lösa nytt kontrakt. Det blev dock en mållös tillställning.

ÖIF:s spelande tränare Jonas Andersson sa så här om matchen:

”Vi hade varsin halvlek, de första och vi andra så resultatet speglade matchen. Ett ställningskrig och en ganska dålig match från båda lagen. Kul att allt avgörs på lördag och vi har det i egna händer”

BBK:s kapten Gustav Ågren sa så här om matchen:

”Efter en dryg veckas hets att vi ska spela avtackningsmatch mot Öjersjö kände vi väl på oss att de skulle vara rätt sugna på att tvåla till oss och att de hade mer att spela för. Matchen inleds och spelas jämt från första till sista minuten. Defensivt har vi sett bra ut de senaste matcherna och det gjorde vi idag med. Får lyfta fram Anton som tog några riktigt goa hemlöp som forward och bröt några gånger under matchen. Jävligt tuff och go match som känns i kroppen såhär dagen efter. Anders Taco Svensson som jag tyckte var seriens största gnällare i förra mötet spelade mittback och läste alla genomskärare, riktigt bra och en go gubbe. Tycker båda lagen kan vara nöjda med ett kryss och vi får tacka för årets bästa match!”

BBK är fyra i tabellen inför sista matchen imorgon där laget möter Angered MBIK på hemmaplan.

ÖIF är på en niondeplats och har ganska bra förutsättningar inför sista matchen. Laget möter IK Zenith som redan är klara och seger för ÖIF garanterar nytt kontrakt utan kval. Vid förlust kan det bli lite lurigt då tian Romelanda och elvan Hisingen möts. Förlorar ÖIF så kan laget tekniskt sett åka ut direkt om RUF och HFC spelar oavgjort men då behöver ÖIF åka på riktigt med storstryk och det lär inte hända. Förlorar de så är det dock garanterat att de slutar tia, vilket kan leda till kval.

 

I 6A spetsade Lekstorps IF till bottenstriden ännu mer då laget slog formsvaga Bergsjön SK med 2-1 på bortaplan.

LIF:s Simon Bodehed sa så här om matchen:

”Ja, det var viktigt. Inget speciellt mer än att matchen var jämn å känslan var att vi hade mer att spela för och därför kämpade mer och kunde ta hem segern.”

Lekstorp är i nuläget tia och har en match kvar att spela (serieledarna Bergums IF borta). De flesta lagen runt omkring har dock två matcher kvar och det skiljer bara en poäng ner till Götaholm på elfteplatsen. Bottenstriden är verkligen intensiv då det bara skiljer tre poäng från tolvan Partille till åttan Croatia.

 

I 6B närmar sig FC Heden seriesegern då de besegrade Göteborgs City med klara 4-0 på Kviberg 2 igår. Morad El Amrani och Toni Ceeesay såg till att Heden ledde med 2-0 redan efter sex minuter! Ceesay gjorde även 3-0 i andra innan Kim Nordström stängde butiken helt med sitt 4-0 mål.

Hedens tränare Tobias Larsson sa så här om segern:

”För tre omgångar sedan hade man såklart börjat snegla mot att säkra andraplatsen då Proletären såg hur stabila ut som helst och Fässberg tog sig fram som en slottermaskin. En heroisk insats från ett skadeskjutet Heden resulterade i en 2-1 vinst mot Fässberg i den omgången samtidigt som PFF åker på två raka torsk. Där och då började man återigen få upp hoppet om att åtminstone krympa avståndet till PFF inför sista omgången. Nu står vi här inför sista omgången med en tvåpoängsledning istället för att vara fyra pinnar efter som kanske egentligen borde vara mer logiskt med tanke på PFF:s tidigare form. Vi tackar och tar emot inbjudan såklart och nu har vi 3-0 mot Landala i matchen innan och nu 4-0 mot GBG City. Matchen som sådan märktes på lång väg vilket lag som hade något att spela för. Vi var ute på planen 45 minuter innan match medan City väntade in i det sista med att kliva ut i kylan på Kviberg. Fullt fokus från start och utdelning direkt med både 1-0 och 2-0. Efter det där tempot i matchen och Gbg City kan börja andas ut lite igen och har någon halvchans här och där men inte värre än att vi reder ut det. Vi skapar lägen i slutet av första som vi borde punkterat matchen men vi går till vila med 2-0 som är lite i underkant. Till andra halvlek så är vi inte riktigt med från start och det krävs att några ryter till så får vi fart på det igen. Trean och fyran kommer till slut och vi kan börja göra lite taktiska byten för att ta ut de som riskerade att bli avstängda vid ett gult kort och det är fantastiskt att vi i de senaste två matcherna haft 5 gubbar på två varningar men inte fått en enda av de här gubbarna avstängda och det är bra jobbat för vi har inte tappat i aggressivitet för det utan öst på som om det inte vore någon morgondag. Nu laddar vi rejält inför sista omgången och kan väl bara hålla tummarna för att Högaborg gör sin livs match på söndag och kan sno med sig någon pinne. Nu så här i slutet av säsongen vill jag passa på och tacka Dalla och Rasta för ett helt otroligt jobb med bloggen! Ingen kan nog förstå vilket sjuk jobb de gör med denna blogg!”

Citys målvakt Kim Jonasson sa så här om förlusten:

”Vi kom till ett kylslaget Kviberg med ett relativt starkt manskap även om vi saknade både en och två viktiga gubbar i truppen. Förhoppningar om Heden-nerver som skulle spöka till vår fördel kom dock på skam omgående då Heden får straff efter bara några minuter, mål. Nästan omedelbart efter sågar de sig igenom mittfält och försvar centralt tills två gubbar har fritt skottfält mitt i boxen och även om vår mittback Ted nästan räddar bollen på mållinjen så styr han den bara i sidan av målet. 2-0 efter några få minuter hade, som vår kapten Hellohf sa efter matchen, ”för två år sen i sexan betytt att vi förlorat med 12-0 mot ett sådant här lag”. Men nu har vi en större stabilitet i vårt spel och mer lugn, vilket gör att vi jämnar ut spelet efter chockstarten även om vi under främst första halvlek inte får någon ordning överhuvudtaget på vårt passningsspel. Men vi skapar nog inte en enda riktig målchans på hela matchen utan Heden har mycket boll och trummar på. De skapar några chanser till i första halvlek, en där de kommer fria från halva planen som jag räddar. Andra halvlek har vi bättre rull, vi hittar en del av vårt kombinationsspel och kommer fram helt ok ett par gånger även om vi inte får några avslut. Heden är ju helt enkelt bättre och en kvart in i andra får de straff nummer två och mål igen. Strax därefter får de återigen stå och skjuta ostört på kanten av straffområdet och skruvar in 4-0 snyggt intill stolpen, helt otagbart för vilken målvakt som helst. Sista 20 minuterna fortsätter med att Heden trummar på och vi lyckas med en del kombinationer men inte hela vägen igenom. Tråkigt nog blev det en del tjafs under matchen, från bägge lagen med både varandra, lagen emellan och med domaren – deras tränare sprang till och med in på planen av något oklara anledningar när de ledde med 4-0 och hade precis fått en frispark med sig i en vanlig duell om bollen. En del förluster är svåra att acceptera (läs: vår match mot Studenterna tidigare i höst) medan den här inte känns så mycket. Heden har bättre spelare på i princip varje position och får en drömstart med straff när vi är lite sömniga i starten av matchen, inte mycket att göra då. Vi har förlorat klart mot Heden bägge matcherna medan vi förlorade med uddamålet i premiären mot Proletären och kryssade 1-1 mot dem borta, så från det jag sett av de bägge topp-kandidaterna så är Heden en värdig seriesegrare om de håller hela vägen ut.”

FC Heden har alltså drömläge inför sista omgången. Två pinnar före Proletären och dessutom betydligt bättre målskillnad. Heden avslutar sin säsong på Gamlestadsvallen där de möter Syrianska/Arameiska.

City har ändå gjort det bra under säsongen och är sjua med chans på sjätteplatsen och laget möter Sjövalla-Mölnlycke i sista matchen.

 

Tabelltrean Fässberg krossade jumbon Ramberget med hela 10-0 på bortaplan i en match där Filip Berg blev tremålsskytt.

FIF:s Egil Edberg sa så här om matchen:

”En bra insats som rinner iväg på slutet som det kan göra såhär års. Vi rullar bra och har fina kombinationer. RSK kämpar tappert men orkar inte riktigt på slutet. Kul med så många olika målskyttar och extra skoj att Emil fick göra sitt första A-lagsmål.”

RSK:s tränare Mikael Helier sa så här om förlusten:

”Inte mycket att säga, Fässberg är ett bra lag som springer mycket medans vi tyvärr är ett lag nu utan motivation och självförtroende samt har väldigt mycket folk borta pga skador mm som förföljt oss hela året. Har varit tufft att få ihop lag nu det sista.”

Trean Fässberg har faktiskt chans att sluta tvåa men det känns inte så troligt att Proletären skulle förlora mot bottenlaget Högaborg Kärralund. FIF har en match kvar och möter Göteborgs SIF.

Ramberget kommer att sluta sist i 6B och får ta nya tag i sjuan nästa säsong.

 

I 6C spelade SK Argo och Gunnared KIF 2-2 på Gröna Vallen. Matchreferatet dök upp på bloggen igår och hittas HÄR för den som är intresserad.

Tufft för Gunnared som är sist i tabellen med en match kvar att spela! Det är förvisso bara två poäng upp till formsvaga nian Brämaregården men både tian AIF och elvan Solväder har flera matcher kvar att spela. Gunnared har Önnered i sista matchen och allt annat än seger betyder division 7 nästa säsong.

 

FC Härlanda ser ut att knipa tredjeplatsen och laget tog en övertygande seger mot Brämaregårdens FC. 5-0 blev det efter bland annat två mål av Jason Davies. FCH hade 1-0 i paus men gick snabbt upp till 3-0 i början av andra.

Härlandas Jonatan Hellman sa så här om segern:

”Gött med seger men spelet hade betydligt mer att önska. Motståndarna har ingen riktig plan, förutom att maska från matchminuten 1, och det känns mer som korpen än division 6-fotboll. Vi skapar väldigt, väldigt mycket men får ”bara” in fem bollar. Hoppas på en roligare match på måndag mot AIF!”

BFC är riktigt illa ute och ligger nia med bara en match kvar. Det är bara två pinnar ner till jumbon Gunnared och BFC har överlägset sämst målskillnad av de inblandade lagen. De två andra lagen i botten, AIF och Solväder möts i helgen så BFC kommer minst halka ner en placering till. Det som kan rädda laget är väl att de andra lagen i botten har tuffa matche kvar.

Härlanda har järngrepp om tredjeplatsen och avslutar med att möta just AIF och Solväder.

 

I 6D har Backatorp IF jobbat på bra och är nu femma i tabellen. Laget besegrade Hälsö BK med 3-1 igår. Backatorp låg dock under i mitten av den andra halvleken men avslutade starkt med tre raka mål. Två av dessa gjordes av 6D:s skyttekung Achraf El Messaoudi som nu är upp i 20 mål.

BIF:s tränare Jon Wiklund sa så här om segern:

”Vi kommer ut bra och efter några minuter har vi ett skott i stolpen, men vi förlorar taktpinnen ganska fort efter det. Hälsö kommer in i matchen och får även in 1-0 efter några räddningar från Thomas i vårat mål. Hälsö gör det svårt för oss i första när dom är både hetare på andra bollarna och duelspelet. I halvtid gör vi några byten och snackar om att vi måste hitta tillbaka till vårat egna spel. Med det sagt så tycker jag vi äger andra halvlek från första minut till domaren blåser av matchen. Vi gör tre mål sista 20 minuterna tror jag det var. Skönt med vinst efter att åkt på en riktig utklassning på Hälsö tidigare under året. Vill även lyfta fram att våra P02or återigen fick mycket speltid, vilket alltid är roligt!”

BIF som sagt femma i tabellen och de gick faktiskt om just Hälsö i och med vinsten. Hälsö är nu sexa.

 

FTU återtog andraplatsen i 6D från Neutrala efter starka 4-0 borta mot Hålta. Laget startade starkt och hade 3-0 redan efter en halvtimme.

Håltas målvakt Andreas Djerf sa så här om förlusten:

”Återigen kommer vi till start med en tunn och skadeskjuten trupp. Helt klart en match med två helt olika halvlekar. Första halvleken kan nog vara en av de sämsta halvlekarna vi gjort i år. Mot ett FTU som helt klart kan ha en av seriens bästa offensiv. 3-0 i halvlek som nästan helt dominerats av FTU. Andra halvleken är det vi som har bollen och spelet medans FTU sticker upp när dom kan. Vi lyckas träffa stolpar, ribba och målvakt men bollen ville inte alls in ikväll och istället kan de sätta 4-0 med kvällens sista spark.”

FTU kommer inte att hinna ifatt IF Warta som säkrade seriesegern idag efter 3-1 mot Bosna IF. Laget behöver dock minst en poäng i sista matchen mot Diseröd för att garanterat sluta tvåa.

Hålta är fyra.

 

I 7B tog topplaget Azalea en 3-0 seger på bortaplan mot Hjuvik. Tufft för hemmalaget som nu åkte på sin femte raka förlust.

Hjuviks Kalle Svensson sa så här om förlusten:

”Inför matchen visste vi att vi skulle få löpa mycket och behöva sätta hård press på bollhållare för att inte låta Azalea springa igenom för mycket. Vi tränar en gång i veckan med en snittålder på över 30 år och Azalea tränar cirka 3 gånger i veckan med en snittålder på 20 bast. Man vet att det blir en jobbig match när flera av våra spelare teoretiskt sett kan vara pappa till motspelarna 😀. Vårt första möte vann vi med 4-2 men saknade 8 startspelare från den matchen idag. Det märktes framåt där vi var rätt tama. I halvlek står det 0-1 och då har vi bränt en nick framför öppet mål och haft en frispark i ribban. Azalea styr spelet och vi parkerar bussen och går på kontringar. Azalea spelar runt bollen mycket men saknade lite fantasi sista metrarna. De vann rättvist och trots 0-3 i sista minuten så var vi jäkligt nöjda med en bra defensiv och grymt bra lungor på många spelare som slet otroligt. En rolig match att spela även om vi förlorade.”

Azaleas tränare Jan Julin sa så här om segern:

”Det blev lite pusslande inför matchen då Nymfen Rutström, Simon och Zacka jobbade. Gullet är popstjärna. Eric var sjuk och Alle i Australien. Skönt då att ha kompetenta ersättare. Andrej Kampe (född 2001) går in på centralt mittfält och gör en kanoninsats. Spelmässigt gör vi en riktigt bra match och har bra fart i passningsspel och varierar långt och kort. Vi skapar en hel del men slarvar/stressar i avsluten. Vi gör 1-0 tidigt genom Anton och bör väl döda matchen på de chanser vi har men det är först i andra när Svante gör 2-0 som vi rättvist utökar. Hjuvik jobbade på men förmådde ej hota och Bellaks 3-0 blir lite grädde på moset. Nu siktar vi in oss på matchen mot Skottfint med bra form, knökat på träningen och många alternativ till matchen.”

ABK upp i serieledning och de har greppet om guldet.

Hjuvik är sjua i tabellen.

 

/Rasta