Guldhattarna åkte på igår när IF Warta säkrade seriesegern i 6D och det spelades även några andra division 6-matcher!

 

FREDAG 6/10

6D:

IF Warta – Bosna IF 3-1

Diseröd SK – Bjurslätts IF 3-2

6A:

Croatia Göteborg – Partille IF SC 4-0

 

IF Warta gjorde vad som förväntades och kunde besegra Bosna IFBravida Area med 3-1 och alltså säkra seriesegern i 6D och uppflyttning till femman!

Wartas trotjänaren Daniel Svensson sa så här om matchen:

”Säsongens härligaste vinst, inte helt oväntat kanske. Vi har varit extremt laddade hela veckan och bara väntat på fredagen. Vi tar med oss en fokuserad och bra uppvärmning ut på plan där vi börjar matchen bra. Till och från något stressade och övertaggade vilket leder till lite för många långa bollar. Men vi lugnar ner oss och börjar rulla bollen lite mer längs backen, och mycket riktigt så var det ett framgångskoncept och målen kom. Bosna var definitivt inte ofarliga men vi lyckades avvärja det mesta. Peter på toppen ger prov på kvalité när han gör ett riktigt snyggt mål, kanske årets snyggaste, precis innan första halvlek är slut. Med 3-1 i halvlek går vi ut lite väl självsäkra i andra och kommer aldrig riktigt upp i potential. Stressigt, felbeslut och ständigt framåt blev ledorden för följande 45 minuter. Ett par chanser åt båda håll men inte mycket mer än så. Men vi lyckades stå emot ett Bosna som många gånger kändes hungrigare och farligare. En riktigt härlig känsla när domaren blåste i pipan och serieseger var vår. Vi har haft en härlig säsong och utvecklats mycket. För egen del kändes det gött att äntligen vinna en serie efter alla dessa tråkiga säsonger vi har i ryggsäcken. Ett stort tack till de 170-200 personer som kom ner och hejade! Nu ska vi se till att avsluta säsongen på bästa sätt mot Vardar nästa helg.”

Stort grattis till Warta som svarat för en lysande säsong! Laget avslutar säsongen mot Vardar nästa helg.

Bosna är sjua och har Backatorp hemma i sista matchen. Vinst där och laget kan klättra några placeringar.

 

I 6D säkrade också Diseröd SK kontraktet efter 3-2 mot Bjurslätt. Resultatet betyder även att Hermansby åker ur 6D och får ta nya tag i sjuan nästa säsong.

DSK:s Daniel Broman sa så här om matchen:

”Blev ett näst intill filmiskt avgörande för vår del i en väldigt jämn match, hyfsat välspelad och en bra attityd. Är nöjd och stolt över grabbarnas moraliska insats.”

DSK är tia men tog in poäng på nian Bjurslätt och har chansen att gå om innan säsongen är slut. Laget har en hängmatch mot Backatorp i veckan och avslutar sedan mot topplaget FTU. Bjurslätt möter Hermansby i sista matchen.

 

I 6A har Croatia haft en nedåtgående trend men laget tog en riktigt viktigt seger i bottenstriden när jumbon Partille IF SC besegrades med 4-0 hemma på Gamlestadsvallen. Karmo Semmo gjorde den första halvlekens enda mål och strax efter paus fyllde Granit Zenuni på med 2-0. Spelande tränaren Vllaznim Ibishi gjorde sedan 3-0 på straff innan Semmo avslutade målskyttet med sitt andra mål.

Just tränare Ibishi sa så här om segern:

”En skön och viktig seger! Vi gör en otroligt bra match idag, alla kämpar och sliter i 90 minuter. Det som inte har stämt i de senaste matcherna är försvarsspelet men idag så var det perfekt. Inga misstag alls och Partille skapar egentligen bara två målchanser och de kommer sista tio minuterna. Grymt bra laginsats! Partille gör det bra men idag så var vi det klart bättre laget och vinner fullt rättvist.”

Partilles Martin Björkdahl hade följande att säga om förlusten:

”Vi kommer till matchen med årets bästa trupp. Tyvärr ställer vi i princip bara ut skorna. Croatia gör det bra och spelar ut oss i första. I andra tillåts vi ha mer boll. Croatia bevakar och utökar ledningen på kontringar och vinner till slut helt rättvist. Årets sämsta prestation i årets viktigaste match.”

Croatia är nu nia med en match kvar (Bergsjö IF borta) och har en poäng ner till Götaholm under strecket.

Partille är sist men har två matcher kvar. Sveakurd nu i veckan och Bergsjön SK nästa helg.

 

/Rasta