Det finns lite spänning kvar i serien inför sista omgången. Donsö säkrar ju seriesegern med en halv sko på plan men de är ju inte 100% klara ännu. Men vi gratulerar dem till en vacker säsong och till en enorm höst med nio raka matcher utan insläppt mål. Otroligt. Finpa har andraplatsen som i en liten ask, poäng mot formsvaga Styrsö så spelar det ingen roll vad vi i FCF gör. Sen i teorin lever ju både Hällesåker och Hovås/Billdal på nedflyttningen. Linné kan de gå ikapp. Hällesåker inte i praktiken, man har ju svårt att se att de skall ta in nio plusmål när de spelar borta mot Näset och Linné tar emot FCF. Däremot så kommer Hovås/Billdal ta tiondeplatsen om de vinner hemma mot Lagårn samtidigt som Linné förlorar. Så där finns det ju en rejäl spänning.

Matcherna som gäller något är följande..

Styrsö-Finlandia

Styrsö har vunnit en match efter uppehållet. Det var den första de spelade i augusti, därefter har det hackat och det känns otroligt rimligt att Skärgårdscupen skapade eufori till max men som gav en baksmälla där de inte orkade ladda om i höst. Det är egentligen otroligt att Styrsö förlorat mot både Hovås/Billdal och Hällesåker hemma i höst. Idag kommer de dock med ett väldigt starkt lag, men hur långt räcker det? Antagligen inte jättelångt. Men visst. Första målet i en match som idag, då kanske de orkar ge Finlandia en match. Finlandia var lite svajiga i första halvlek mot Härryda senast men kom tillbaka starkt i andra halvlek och självfallet kommer det ett högmotiverat bortalag till Styrsö idag där de säkrar minst kval till fyran vid poäng.

TIPS: Finlandia vinner(även om det vore trevligt med förlust).

Linné-FC Fiskebäck

I och med Hovås/Billdals chockseger borta mot Styrsö så hamnade Linné helt plötsligt i en situation där de åker ut vid förlust idag samtidigt som Hovås/Billdal vinner. O ingen drömsits för oss som vill vinna matchen för att ha en chans att gå förbi Finlandia om Styrsö skulle vinna. Båda lagen satsar en del spelare men vi kommer åtminstone med bra tryck i truppen efter en rolig säsong. Linné klarar sig ju med en poäng och lär gå in för att försvara poängen i första hand. Vi går för tre poäng och en stabil avslutning på säsongen!

Hovås/Billdal-Kungsladugård

Hovås/Billdal vann som sagt otroligt överraskande borta mot Styrsö senast och trots att de i princip hela hösten spelat utan Möller/Borén så har de chansen att klara nytt kontrakt idag. Eller åtminstone max få ett kval för att klara sig kvar(även om det just nu känns lugnt). Lagårn kommer dock sälja sig billigt idag då vet att de vid förlust och samtidig seger för Linné hamnar på den eventuella kvalplats. Den positionen vill de undvika. Känslan är att Lagårn är ett bättre lag, definitivt men att Hovås/Billdal med sin desperata ton mycket väl kan störa idag. Lagårn har haft lite sjukstuga i veckan och vi får väl se vilken elva som de ställer på benen i slutändan. Men om det är något som Lagårn är så är det defensiva starka. Hovås/Billdal gör sällan många mål..

TIPS: Kungsladugård vinner.

Balltorp-Donsö

Elva plusmål. Och tre poäng. Donsö är klara för fyran. Här handlar det väl snarare om Balltorp kan få hål på Donsös defensiv. Jag tror faktiskt de löser det. Men självfallet vinner Donsö matchen. Återigen, Grattis Donsö!

TIPS: Donsö vinner.

Näset-Hällesåker

Hällesåker har tre poäng och nio plusmål att ta in på Linné. I teorin går det självfallet. Men Näset kan inte gå ut o spela barfotafotboll, de behöver hålla Linné bakom sig för att slippa tiondeplatsen. Visst har Näset haft ett turbulent och jobbigt år. Men visst skall de vinna en sån här match. Enda hotet är Johan Gunnarsson, men även om han har öst in mål i år igen så har de ju förlorat så att det skulle räcka idag. Njae.

TIPS: Näset vinner.

 

///Dalla