Senast jag besökte Jonsereds IP spelade jag med Azalea/Väster och det var en match i augusti 2000. Vi vann med 1-0. Nu när jag kom tillbaka för att kolla på första kvalmatchen kunde jag njuta av regn och rusk med en sån där härligt tung gräsmatta. Jonsered har ju satsat hårt på att ta sig uppåt igen och Lärje kom till matchen efter en ganska svag säsong av och till och med tre tunga avbräck som var avstängda. Lägg till duktige Sizar Aouyb på bänken, troligtvis inte fit för en match. Annars hade han spelat.

Jonsered har ju ett fysiskt riktigt starkt lag som inleds med Peter Nilsson i mittförsvaret och avslutas med Ville Viljanen på topp. Och det fällde avgörandet här. Lärje inledde ok. I några minuter, Enis Radonic är ju fortfarande briljant med bollen men hade det svårt i den fysiska kampen men det var när han fick vända upp med bollen som de blev lite lurigt. Jonsered slog ofta bollen mot kanterna från backlinjen, oavsett vem som slog, spelade sig sällan igenom centralt och det var ett vinnande koncept. Kantspelarna hade från start övertaget och tidigt sköts ett inlägg i stolpen. I den tolfte minuten kom dock 1-0. En lång hörna från höger slogs över hela Lärjes försvarsslinje och där dök Peter Nilsson upp och nickade bollen längs med mållinjen till bortre stolpen där Ville Viljanen gjorde 1-0. Viktigt och klackarna i taket på Jonsereds bänk som förstod vart man var på väg. Det skapades inte mängder med chanser, många nästanlägen därefter, inspel som Lärje styrde över. Gång efter annan och Lärje hade ett grymt omställningsläge när man kom 2 mot 1 efter en hörna. Men slarvade bort det på en offside. Jonsered hade utöver det full koll på matchen. Vann alla dueller över planen och Lärje fick sällan någon tid med bollen.

2-0 hängde liksom i luften en hel del. Och det kom. Efter ett inspel från höger(tror jag, såg inte riktigt för de ställde sig en person framför mig där och jag letade en lucka) och Ville Viljanen kunde trycka in 2-0. Då hade det gått typ 35 minuter. Kort därefter sköt också Robin Örtendahl i ribban. Lärje kändes som ett slaget lag. Därefter. De skapade dock lite nerv en kort stund då de precis innan paus rundade målvakten och sköt men bollen kunde rensas undan farligt nära mållinjen.

I paus tog jag en burgare. Där finns det förbättringspotential. I och med att man betalade med swish kunde man lika gärna visa det och ta sin burgare vid grillen. Nu fick man stå i kö. Komma fram till kassan. Visa sin swish och sen gå och berätta att jag betalat med swish och så fick man burgaren.

Andra halvlek inleddes med att Sizar Aouyb så när kunde göra 2-1, han kom fint i djupled men kom inte till avslut när han var förbi försvararen. Och då passade han istället sidled men skottet täcktes bort. I 49:e nickade istället Robin Örtendahl in 3-0. Då lämnade jag Jonsered. Matchen slutade till slut 6-0 till Jonsered som tog ett järngrepp om gruppen. Väldigt stabilt. I den andra matchen kvitterade Kinna till 1-1 borta mot Ödsmål i 88:e matchminuten.

Lärjes chanser är ju i stort körda nu med den bedrövliga målskillnaden även om de har två hemmamatcher nu. Jonsered kommer ju ha goda chanser att nå trean igen. Bäst i Jonsered? Imponerad av Ville Viljanen det jag såg. Han är ju som nån sa på läktarn, typ 50 år. Sen var ju Alexander Bernhardsson riktigt fin på vänsterbacken och jag kan förstå lovorden kring honom. Nu såg jag ju bara 49 minuter och man kan ju inte blunda för Robin Örtendahls tre mål i andra halvlek.

 

///Dalla