Vi kan gratulera Donsö till seriesegern på riktigt nu. Trots förlust i sista matchen är det klart. Finlandia knep andraplatsen på samma poäng som Donsö och vi i FCF slutade trea, två poäng färre än toppkonkurrenterna. I botten rök Hällesåker som väntat och Linné efter förlust där Hovås/Billdal sent lyckades vinna mot Kungsladugård och därmed klev förbi i bottenstriden.

Styrsö-Finlandia 1-4

Roligast här var väl att domaren missade båten och därmed fick matchen starta en halvtimmen sent. Enligt rapporterna slet Styrsö för poängen men Finpa var helt enkelt starkare och säkrade därmed kvalplatsen till fyran eller det som kan bli direkt uppflyttning. Starkt av Finlandia att vinna med 4-1 borta mot Styrsö oavsett om Styrsö hade något att spela för eller ej.

Näset-Hällesåker 5-2

Föga förvånande vann Näset komfortabelt och säkrade kontraktet. Hällesåker lirar i sexan nästa år. Johan Gunnarsson hutlösa 23 mål. Enormt starkt på ett lag som bara vann fem matcher. Han gjorde hälften av lagets mål.

Linné-FC Fiskebäck 0-3

Det blev seger även i årets sista match. Efter sommaren förlorade vi bara mot Donsö. Det får vi vara väldigt nöjda med. Själva matchen var väl inget att skriva hem om. Linné hotade genom inkast och hörnor men spelade till sig ytterst lite framåt. Vi slarvade en del på fel ställen och fick aldrig någon riktig rytm i matchen men brände tre megachanser innan Marv till slut kunde göra 1-0 i slutet av första halvlek. Andra halvlek var inte bra. Framförallt inte från oss och vi spelade väldigt mycket hawaii-fotboll. Linné stack upp då och då och skapade ett megaläge precis innan vårt 2-0 kom. Ett inlägg från höger möttes på halvvolley tror jag, i undersidan ribban ner och sen rensade vi bort bollen. Otroligt nära. Bengan gjorde sen 2-0 och på slutet kom också 3-0. Efter matchen på väg in i omklädningsrummet kom också rapporten om att Hovås/Billdal vunnit och därmed åkte Linné ur serien. Blev en rätt avslagen stämning i och med detta. Vi gillar Linné och tråkigt att inte få mötas nästa år.

Hovås/Billdal-Kungsladugård 2-1

Hovås/Billdal var tvungna att vinna. De ledde med 1-0 innan Lagårn kvitterade i början av andra halvlek. Men det blev högdramatiskt i slutet. En straffsituation i Hovås/Billdals straffområde vinkades bort och hemmalaget kontrade och fick då straff på en hands. Patrik Borén sköt Hovås/Billdal kvar i femman eller till i alla fall kvalplats.

Balltorp-Donsö 4-3

Donsö ledde med 3-0. Bytte ut flera viktiga kuggar och släppte in fyra mål sista tjugo minuterna. Tråkig avslutning för Donsö som varit så bra i höst. Men det är ju skit samma i och med att de blev serieseger ändå. Snygg avslutning av Balltorp som slutade fyra!

 

Kommer självfallet en längre sammanfattning längre fram och i dagarna kommer också 5B:s drömlag. Är enda serien där jag med gott samvete kan plocka ut ett sådant.

 

///Dalla