I lördags kunde Bergums IF avgöra 6A med en omgång kvar och därmed bli det första laget på minst tio år i 6A som lyckas ta sig upp direkt efter att ha åkte ur femman året innan! Självklart stort grattis till Bergum!

I botten av 6A är det fortfarande inte klart och fem lag är fortfarande inblandade!

Så här gick det:

LÖRDAG 7/10

Bergums IF – Götaholm BK 5-2

Tollereds IF – Bergsjö IF 2-1

Real Maskin BK – Pushers BK 2-2

Sveakurd FC – Gamlestaden FF 6-2

 

Bergum avgjorde alltså 6A genom att besegra Götaholm samtidigt som Bergsjö IF föll mot Tollered. BIF hade bra koll på gästerna Götaholm och hade 3-0 i paus och i andra fullbordade Marcus Gylling sitt hattrick genom att göra både 4-0 och 5-1.

Bergums Atbin Vali sa så här om segern:

”Götaholm börjar bäst och är ytterst nära att sätta första målet. Tar la ungefär en kvart innan vi kommer in i matchen, möjligen nerverna som spökar. Men efter att vi smällt in 1-0 tar vi över matchen helt. Ökar på ända tills 5-0, efter det börjar vi byta en del spelare så alla ska få speltid samt att vi ska ha en stark trupp till den avslutade matchen, då vi har en del spelare på två gula. Götaholm tar över matchen och får in 5-1 och 5-2 innan vi börjar hitta våra positioner och kan spela av matchen. Rättvis seger då vi är det bästa laget. Hoppas Götaholm klarar sig kvar i sexan, speciellt med tanke på att jag spelat i Götaholm tidigare! Jäkla go känsla i hela laget när vi fick reda på att Tollered slagit Bergsjö IF vilket innebar att vi vann 6A! Får bli ett ordentligt firande efter sista matchen som vi ska vinna! Stor eloge till tränarna samt hela laget för denna serieseger, riktigt jävla gott!!”

Götaholm Shahram Mansouri sa så här om förlusten:

”Det började helt ok men sen kom ett offsidemål och de tog över mer och mer. Vi var sena i alla dueller och hängde inte med och domaren gjorde en del misstag men de inget som man ska skylla på för vi jobbade ej som vi gjort de senaste matcherna. Så det var en helt rättvist seger och jag får la säga grattis till Bergum och önska dem lycka i 5:an.”

Bergum spelade alltså hem 6A och Götaholm kommer att vara på nedflyttningsplats inför sista omgången nästa helg. Götaholm avslutar mot Real Maskin och Bergum tar emot Lekstorp, ett annat lag som är rejält inblandat i bottenstriden.

 

Tollereds IF var länge i toppen och hade även rejält grepp om andraplatsen men några mindre inspirerande insatser under hösten har gjort att ett formstarkt Bergsjö IF smitit förbi och tagit över andraplatsen. I helgen möttes just Tollered och Bergsjö IFSpinnarvallens gräsmatta. TIF:s Anton Holmberg blev matchhjälte då han både satte 1-0 (i fjärde minuten) och även segermålet fram till 2-1 tio minuter från slutet. Däremellan hade BIF:s Lukman Mohamed Nur kvitterat.

TIF:s Anders ”Lillis” Danielsson sa så här om segern:

”Fantastisk kämpainsats av hela laget, många borta i avstängningar, skador, sjukdomar mm så det blev några som fick spela på ovana positioner. Matchen kunde slutat hur som helst men vi lyckades dra längsta strået denna gång. Extra beröm ska vår målvakt ha som gör några riktigt fina räddningar. Han visar att man är som bäst riktigt bakfull 😄.”

BIF:s spelande Valon Hetemi sa så här om förlusten:

”Det var en match mellan två bra lag som mötes men som spelade på två olika sätt. Tollered spelade rakt och krigade på ett bra sätt. Vi försöker rulla bollen och använda fart och ett högt tempo i vårt spel. Redan efter två minuter skapar vi ett friläge men gör tyvärr inget mål. Någon anfall efteråt får Tollered ett skott långt utanför som vår målvakt boxar ut men dessvärre framfört fötterna på en Tollered spelare som gör 1-0. Resten av första halvlek är det mycket krig där båda lagen spelar tufft. Ju mer halvleken gick desto mer tar vi över, känns som Tollered är trötta. Vi skapar en del chanser som borde ge bättre utdelning och kanske även en straff minst. Till slut får vi till ett skott som tar på en av våra spelare och ställer målvakten 1-1. Andra halvlek tar vi över spelet och har flera bra chanser framförallt sista kvarten där vi skapar tre frilägen och dessutom har vi en chans från mållinjen men nickar istället utanför. Det känns som Tollered är riktig trötta vid det här laget men är alltid farliga med deras forward som springer på allt och skapar oreda. Vi har ett bra tryck på dem nu och vi är som sagt väldigt nära 1-2 och får ett bra läge att göra just 1-2 men istället för att skjuta så väljer vi att dribbla ytterligare en gubbe men tyvärr tappar vi boll och Tollered kommer på en kontring där de får till en avslut som vår målvakt räddar men bollen studsar på en av våra spelare som är på väg hemåt och bollen går inne i mål och 2-1 till Tollered. Vi orkar sedan aldrig komma tillbaka och strax därefter blåser domaren av matchen. Tyvärr tar vi inte tillvara på våra chanser samtidigt som vi har oflyt och har stolpe ut medan vår motståndare har marginalerna på sin sida och bollen rullar deras väg.”

Resultatet gör att Tollered klev om och nu är tvåa, med en poäng ner till BIF, inför sista omgången. Tollereds seger spelade ju även hem guldet till Bergum som nu har en ointaglig ledning. Andraplatsen kan ju leda till ett kval om det går bra för Göteborgslagen i kvalet till division 3.

Tollered avslutar hemma mot Gamlestaden FF och Bergsjö IF möter Croatia.

 

Pushers BK är ett av lagen som kämpar om att hålla sig kvar i 6A och laget tog en viktig poäng mot Real Maskin i helgen när lagen spelade 2-2. Real Maskin ledde både matchen och utdelade röda kort med 1-0 efter den första halvleken. Även Pushers fick dock en utvisad i början av andra innan Jerry Bergstedt satte 2-0 för Maskinen. Pushers avslutade dock starkt och Johan Jonsson reducerade innan Linus Nilsson satte 2-2!

Reals Andres Monar sa så här om matchen:

”Vi kom inte alls upp i nivå idag. Vi har väl övertaget större delen av matchen men skapar inte så mycket. Får en gubbe utvisad i mitten av första halvlek vilket ställer till det lite för oss men vi reder ändå ut det ganska bra. Gör 1-0 och 2-0 men sen vet jag inte om det är orken som tryter men vi låter Pushers komma in i matchen i andra och på slutet är det dom som är närmast ett avgörande men vi räddar på mållinjen. Rättvist resultat.”

Reals matchrapport hittas HÄR.

Real har redan löst kontraktet och är sjuaPushers går in i sista omgången som åtta, men har bara två poäng ner till Götaholm under strecket. Real Maskin avslutar mot just Götaholm medan Pushers möter Sveakurd FC.

 

Nykomlingen Gamlestaden FF:s svaga höstform fortsätter och laget har bara en poäng på sina fem senaste matcher. I lördags blev det 2-6 mot Sveakurd FC. Det var dock GaFF som började hetast på Bläsebovallen och laget ledde med 2-0 efter 18 minuter, Axel Karlténius och Hoang Pham målskyttar. Sveakurd kom dock igång direkt i den andra halvleken och kunde göra både 1-2 och 2-2 ganska omgående. Omed Zaki satte 3-2 i matchminut 58 och SFC hann med tre mål till innan matchen var över.

GaFF:s matchrapport hittas HÄR.

Sveakurd är fyra och lär nog också sluta fyra. Laget möter Partille i en hängmatch imorgon och avslutar sedan mot Pushers. GaFF avslutar mot Tollered.

 

/Rasta