Så här gick det i 6B och 6D helgen:

 

SÖNDAG 8/10

6B:

Proletären FF – Högaborg Kärralunds FC 4-0

Landala IF – Göteborgs SIF 2-2

6D:

Diseröd SK – Backatorp IF 3-1

Hermansby IF – Neutrala IF 2-5

 

I 6B höll Proletären striden om guldet vid liv när de besegrade bottenlaget Högaborg Kärralund med klara 4-0. Nofal Yousif inledde målskyttet i början av matchen men sen dröjde det till början på andra innan 2-0 kom (Manfred Oppong). PFF ökade även på till både 3-0 och 4-0 sent i matchen.

Med en match kvar av den ordinarie säsongen är PFF två poäng bakom ledande FC Heden. Heden har dessutom betydligt bättre målskillnad. Det enda som kan göra att PFF vinner 6B är alltså att de vinner sin sista match (mot Landala) samtidigt som Heden förlorar sin (mot Syrianska/Arameiska).

Högaborg är nu under strecket med en match kvar. Laget ställs dock mot redan nedflyttade Ramberget i sista matchen!

 

Landala IF tog en viktig poäng i mötet med Göteborgs SIF. Matchen slutade 2-2 och tyvärr har bloggen ingen mer information i nuläget.

LIF är nu nia med en match kvar och de har två poäng ner till Högaborg under strecket. Landala har dock riktigt tufft motstånd i sista matchen då de möter Proletären.

GSIF är fyra och kommer sluta fyra.

 

6D avgjordes i fredags när IF Warta spelade hem guldet! Kampen om andraplatsen fortsätter dock och Neutrala IF gjorde sitt när de besegrade redan nedflyttade Hermansby med 5-2. NIF gick upp till 2-0 i mitten av den första halvleken och släppte aldrig det greppet.

NIF har nu faktiskt spelat klart säsongen och är för tillfället tvåa i tabellen. Trea FTU har dock en match kvar och är bara en poäng efter (dessutom med bättre målskillnad). FTU möter Diseröd i sista matchen och behöver alltså en poäng för att lösa andraplatsen (och möjligt kval).

Hermansby är som sagt redan ute ur 6D och kommer sluta elva.

 

Diseröd besegrade Backtorp med 3-1 i helgens andra 6D-match. Gustav Fuxling Thorsson gav DSK ledningen i början av matchen men precis i början av andra kvitterade John Torbjörnsson för Backatorp. DSK var dock det starkaste laget och Daniel Broman och Stefan Karlsson såg till att laget vann med 3-1.

Segern gjorde att DSK klev förbi Bjurslätt i tabellen och laget är nu nia. Backatorp är femma.

 

/Rasta