Majornas Milan, Sandarna BK, spelade i lördags hem 6C och kan alltså efter några år i sexan återvända uppåt i seriesystemet!

 

Så här gick det i helgen:

LÖRDAG 7/10

Önnereds IK – Sandarna BK 1-2

Knippla IK – Hönö IS 4-3

AIF Göteborg – Solväders FC 2-1

Vrångö IF – Fröjdens FK 3-1

 

Serieledarna Sandarna hade en lite lurig bortamatch mot Önnereds IKApelsinplan och det var också hemmalaget som chockstartade redan i den sjunde minuten då Eshu Zaro gjorde 1-0! Sandarna samlade sig dock och kvitteringen kom tio minuter senare (målskytt Andrea Marco Caddeo). Innan paus hade även SBK tagit ledningen då Mattias Adolfsson satte en frispark. Det blev inga fler mål i matchen och Sandarna vann. Då Hönö föll borta mot Knippla betydde det att Sandarna BK tog hem årets 6C och tog sig tillbaka till femman!

SBK:s Hannes Palmberg sa så här om segern:

”Underbart! Tackar. Återigen inget vackert spel. Vi har ett stort bollinnehav i inledningen av matchen men kommer aldrig riktigt framåt i banan. Istället är det Önnered som gör första målet, då de kommer runt våra ytterbackar bra på kanterna och hotar i boxen. Som vanligt rycker vi dock upp oss och gör både 1 och 2 mål innan halvtid. Andra halvlek har vi bud på 2-3 mål men Önnered är inte ofarliga heller. Fick reda på att Hönö förlorat någonstans runt den 70de minuten så efter det var det klart! Seriesegern smakar öl ikväll om man säger så!”

ÖIK:s kapten Andreas Tenggren sa så här om matchen:

”Vi gör en av våra bättre matcher för säsongen där vi lika gärna kunde ha vunnit om vi hade haft turen på våran sida. Matchen speglar lite våran säsong där vi skapar mycket men får inte in bollen i mål. Sandarna vinner inte matchen rättvist men över hela säsongen så vinner de serien mycket rättvist och jag önskar dem stort lycka till i femman nästa säsong.”

SBK skriver om seriesegern HÄR.

Sandarna föll ur division 4 2013 och femman direkt året efter. Det tog alltså tre säsonger men nu är laget på väg uppåt igen!

Önnered är femma.

 

Knippla tog en väldigt meriterande seger hemma på Tranbärsvallen när serietvåan Hönö IS besegrades och segern säkrade alltså guldet för Sandarna! KIK:s Anton Rödholm svarade både för 1-0 och 2-0, båda målen i den första halvleken. I mitten av den andra halvleken svarade HIS med två snabba mål genom Carl Wiklander och Jonas Alexiusson och plötsligt var det 2-2. Hemmalaget svarade dock tillbaka och Robin Eriksson satte både 3-2 och 4-2 innan Johan Andersson fick en en Hönö-reduvering på stopptid.

KIK:s Isak Torgersson sa så här om matchen:

”Tidig match ute på Knippla, men vi har laddat hela veckan och alla var taggade till max! Ett orosmoln hängde över våra förberedelser då Jimmy hade ansvaret för dagen på matchkläderna, blev lite panik då han dök upp 15 minuter innan start då båten lagt av och han blev bogserad in…men vi kommer till start i tid och med en mini-uppvärmning. Matchen startar och inledningsvis så har Hönö lite boll, de försöker rulla men mattan är blöt och tung så det övergick sedan till ett mer rakare spel för båda lagen. Det blev kamp om varje boll och derbykänslan tog vid tidigt då Hönö var piskade att gå för seger och vi ville grusa deras seriesegerchanser! Vi tar ledningen via en hörna som går direkt in i mål tack vare medvinden i första halvlek! Matchen består nu mestadels av kamp och bollar på ytterforwards. Hönö har sina vindsnabba spelare i Wiklander och Ojjas som skapar oreda för oss men dom kommer inte riktigt ända fram till någon riktig chans ännu. Sen så kommer 2-0 från oss då Anton snappar upp en retur från målis på ett långskott. Halvlek blåses av inte många minuter efter det och vi har en riktigt go känsla inför andra! I andra får Hönö medvind och flyttar upp spelet och pressen. De får en straff efter en tilltrasslad situation och jag såg inte riktigt vad som hände men straff dömt. Wiklander i Hönö sätter den och nu blir det tufft. 2-2 kommer inte många minuter senare och nu så känns det riktigt jobbigt. Vi får frispark långt ut, Tobbe lägger en fin boll som hittar Robins panna och bollen letar sig i mål. 3-2! Målvakten är chanslös, gött. Sen ångar Hönö på igen och får en straff som är rätt så billig då deras forward lägger som ett höstlöv bland alla andra löv på planen. Wiklander stegar upp och avlossar ett skott som Joel kan rädda likt Tommy Salo sittandes på knä! Där får vi energi och krigar som aldrig förr! Sen får vi en straff då Ahmad blev fälld när han var helt ren. Robin sätter den och 4-2 är ett faktum! Hönö lyckas trycka in 4-3 men det finns inte mycket tid kvar på uret och vi reder ut detta och vinner årets sista match på Tranbärsvallen! Jag älskade varje minut av matchen då derbykänslan var total med det trevliga snacket och finliret (he he). Tack Hönö för idag så ses vi i 6:an nästa år! Grattis Sandarna till seriesegern!”

HIS Carl Wiklander sa så här om förlusten:

”Tung förlust, men ändå väldigt rolig match där det händer mycket. Vi är inte så bra som vi borde vara, vi har många lägen som vi missar, som tex min straff. Tur att denna matchen inte spelar någon roll när det gäller placering i tabellen! Men rolig match!”

Hönö var sen innan klar tvåa i tabellen och laget får hoppas på kvalspel.

KIK är åtta.

 

I bottenmötet mellan AIF Göteborg och Solväders FC var det Arbetarna som var hetast. Carl Demirtas Sjödin satte en straff för AIF i början av matchen och laget hade med sig ledningen in i paus. SFC kvitterade dock tidigt i andra genom Ali Farah men med bara minuter kvar satte Mikael Granestål segermålet för AIF!

AIF:s matchrapport signerad Erik Entin hittas HÄR.

Superviktig seger för AIF som nu är på rätt sida strecket och till och med på en niondeplats! Laget har nu fyra poäng ner till SFC och Gunnared under strecket!

 

Vrångö IF spelade sin sista hemmamatch för säsongen i lördags och det blev tre pinnar mot gästande Fröjdens FK. VIF fick med sig ett självmål från den första halvleken och det stod 1-0 ganska långt in i den andra halveken. Oliver Seiberlich ökade på till 2-0 innan Magnus Svantesson reducerade. Närmare kom dock inte FFK och istället gjorde Omar Alkordi 3-1!

VIF:s målvakt Tobias Julin sa så här om segern:

”Årets sista hemmamatch är ju alltid trevlig, brukar ju vara lite extra tagg då. Och Fröjden är ju trevliga att möta! En ganska jämn match som utspelas i ösregnet. Det är blött, halt och blött…vilket gör att spelmöjligheterna minskas något. Tycker dock att båda lagen försöker spela hyfsat bra och att vi är rätt jämnbra. Till slut vinner vi med 3-1 och jag tycker nog att det var en rättvis trea!”

Fröjdens Jonathan Mattsson sa så här om matchen:

”Tuffa förutsättningar inför matchen idag då vi har med 13 man varav på bänken är en skadad och den andra målvakt samt på planen en med feber som ändå orkade kriga på i 90 minuter. Matchen startar jämt där Fröjdens är laget med mest bollinnehav fast Vrångö får de farligare chanserna. Målet i första halvlek kommer via att vi slår bort bollen i fel läge och de kommer på en farlig omställning, surt! I andra halvlek gör Vrångö 2-0 och därefter försökte vi lägga i högsta växel och lyckas reducera. I slutminuten hade vi läge att kvittera när vi går upp med allt vi har, då lyckas Vrångö i sista minuten sätta 3-1. Vi krigade på bra och mötte ett bra Vrångö, men tyvärr hade vi inte marginalerna som behövdes i matchen. Vill passa på att ge en eloge till hela laget som krigade på idag och även gratulera Sandarna till avancemanget, välförtänt!”

Fröjden är sexa och Vrångö fyra i tabellen.

 

/Rasta