Vi tar ett svep från division 7 både från helgen och veckan som gått!

 

LÖRDAG 7/10

7A:

Surte IS FK – Rödbo IF 5-2

Nödinge SK – Elisedals IS 3-0 (WO)

SÖNDAG 8/10

7A:

Angered SK – Västkurd BK 1-8

Kurdistan SF – Eritreanska IF Göteborg 6-4

Andalus IF – Gothenburg Celtic FC 2-0

7B:

IF Positivum – Menisken IF 3-4

Tynnered FC – Järnbrotts IF 2-2

MÅNDAG 9/10

7B:

Käringöns FC – Chalmers Studentkårs IS 1-2

TISDAG 10/10

7B:

Azalea BK – BK Skottfint 3-0 (WO)

 

I 7A lever uppflyttningsdrömmen för Surte efter 5-2 mot bottenlaget Rödbo IF. RIF ledde dock med 2-1 efter en kvart men Surte var starkast över 90 minuter och Rade Radovic svarade för ett hattrick och är nu uppe i 32 mål!

Surte är femma med två matcher kvar.

RIF är sist i tabellen.

 

Serieledarna Nödinge SK fick en lätt resa i helgen då motståndarna Elisedals IS tyvärr lämnade WO.

NSK alltså i topp och EIS är tia.

 

Bakom Nödinge jagar Västkurd BK men laget har hamnat lite i otakt på sistone. 1-3 mot Eritreanska och sen en avbruten match mot Kurdistan senast (där VBK dock lär få tre poäng). I söndags var Västkurd tillbaka i vinnarspåret rejält när Angered SK krossades med 8-1. Goran Pastorkovic och Zerian Mohammad Ali blev tvåmålsskyttar för VBK.

Västkurds Daniel Björkroth sa så här om segern:

”Vi börjar knackigt och kunde ha legat under med 2-3 bollar redan efter 20 minuter men reder ut stormen. Får ett extremt turligt självmål med oss och jobbar vidare därifrån. Inte världens bästa spelmässiga match från vår sida men vi var effektiva och det räckte väldigt långt idag.”

VBK är tre poäng efter Nödinge i toppen men har då två matcher tillgodo (varav en är den avbrutna matchen mot Kurdistan där VBK lär få tre pinnar).

Angered SK är näst sist.

 

Kurdistan har gjort det bra i 7A och är fyra i tabellen. I helgen blev det en målrik vinst mot Eritreanska med 6-4. Det var en svängig match där lagen följdes åt men Kurdistan avslutade bäst. Zyad Tofek och Adnan Amin blev tvåmålsskyttar för Kurdistan och Afewerki Major svarade för ett hattrick för Eritreanska.

Kurdistan är alltså fyra och Eritreanska är sexa men det skiljer 13 poäng mellan lagen!

 

Andalus IF hade en tuff vår men har börjat klättra i tabellen och är nu sjua i tabellen. I helgen blev det 2-0 mot Celtic efter mål av Bijan Ghaderi (hans 20:e) och Abdul Rahman Jebnoun. Celtic är åtta.

 

I 7B har Menisken IF gått riktigt tungt men fick med sig tre poäng i en svängig match mot Positivum. Positivum ledde med 3-1 i paus men Menisken lyckades vända och Fredrik Hallengren blev matchhjälte när han satte 4-3 i mitten av andra.

MIF:s Johan ”Bolivia” Anäng sa så här om segern:

”Elva sletna gubbar bestämde oss för att spela enklast möjliga fotboll och ge upp allt skönspel som vi brukar försöka med. 1-0 gör vi efter en hörna, sen kontrar Positivum in 3 bollar och vi slarvar en del. Vi har några fler farliga fasta och när några andra lägen men lyckas träffa ribban som närmst. I Andra fortsätter vi att spela enkelt med längre bollar bakom deras backlinje och det ger resultat i 3 mål och ytterligare farliga chanser. Trevlig match och gött att vinna”

MIF är nia och Positivum är sist.

 

Både Tynnered FC och Järnbrotts IF jagar uppflyttning och när lagen möttes blev det 2-2. TFC ledde med 1-o hela vägen fram till slutet där det blev inte mindre tre mål sista åtta minuternaCarl Svensson kvitterade innan Wahid Mirzayi gav TFC ledningen igen. JIF fick sista ordet då Martin Andersson gjorde 2-2.

Tynnered är trea i tabellen och Järnbrott är sexa men har bara en poäng upp till fyran SG.

 

I toppen återfinns också Chalmers som är tvåa och de besegrade bottenlaget Käringön med 2-1 igår. Samuel Andersson blev matchvinnare när han gjorde segermålet i 78:e minuten.

 

Azalea BK leder 7B och är på väg upp i sexan redan första säsongen. Dagens match spelades dock inte då motståndarna BK Skottfint lämnade WO.

ABK är två poäng för Chalmers med en match tillgodo. KFC är åtta.

 

/Rasta