Nu är det bara division 6 och 7 kvar förutom kvalspel och i veckan hittills har det lirats lite matcher:

 

MÅNDAG 9/10

6C:

AIF Göteborg – FC Härlanda 2-3

TISDAG 10/10

6A:

Partille IF SC – Sveakurd FC 1-1

6B:

Solängens BK – Sjövalla FK-Mölnlycke IS 1-2

 

AIF Göteborg kämpar för sin överlevnad i 6C och ställdes i måndags mot ett FC Härlanda som ville säkra tredjeplatsen. Det var också Härlanda som öppnade bäst med två mål i mitten av den första halvleken genom Anton Svensson och Martin Victorin. Arbetarna fick dock kontakt precis innan paus när Daniel Svärd förvaltade en straff på bästa sätt. 2-1 till Härlanda stod sig till bara minuter av matchen återstod. AIF:s Joel Otterloo Kuronen dunkar då in en frispark till 2-2 och AIF var på väg att ta viktiga poäng i bottenstriden. Det sista som händer i matchen är dock att Härlandas Jonatan Hellman kan plocka upp en rensning och slå ett fint tidigt inlägg som Toni ”Tonigol” Micevski kan nicka i mål!

Just målpassaren Hellman sa så här om matchen:

”En ytterst dramatisk tillställning där vi och AIF har varsin halvlek. I den första är vi bättre och får både 1-0 och 2-0 välförtjänst. Domaren jämnar dock ut oddsen med billigt dömd straff till 2-1 innan paus. I den andra är vi bra inledningsvis och har två klockrena ramträffar som bägge förtjänade ett bättre öde. Istället för mål och dödad match bjuder vi in en tungt och fint spelade AIF som tuggar på när vi blir passiva. Sista 10 är det tryck mot vår kasse. I den 90:e matchminuten rinner anfallare igenom och trycks regelrätt undan av vår mittback. Domaren är dock trött på skiten och hittar en frispark. Den dunkas in stenhårt och 2-2. Supertungt. I anfallet efter, med en minut kvar att spela, trycker vi upp allt. Ett inlägg mot bortre hittar fram där skyttekungen ”Tonigol” tittar fram med pannan och knoppar in segermålet. Fantastiskt! Och såklart härligt med säkrad bronspeng inför lurig bortamatch mot Solväders.”

AIF:s matchrapport hittas HÄR.

Härlanda säkrade alltså tredjeplatsen i 6C och det bör väl vara klubbens bästa placering någonsin?

AIF är på en niondeplats inför sista omgången och möter tvåan Hönö på bortaplan. En riktigt tuff uppgift men frågan är om inte AIF löser kontraktet även vid förlust. Jumbon Gunnared har bara en match kvar och kan inte hinna ifatt. Nästjumbon Solväder har två tuffa matcher kvar (Härlanda och Vrångö, där datumet dock inte är klart ännu!). AIF är ju även före formsvaga Brämaregården som möter Vrångö i sista omgången.

 

I 6A tog Partille IF SC en viktig poäng i hemmamötet med Sveakurd FC. 1-1 slutade matchen efter att Ahmad Atwe gett SFC ledningen tidigt i matchen och Farid Runklint kvitterat i början av andra.

Partilles målskytt Runklint sa så här om matchen:

”Vi samlar oss efter bottennappet mot Croatia senast som bara går att sammanfatta som total kollaps. Första halvlek är ganska jämn med enstaka chanser åt båda håll men Sveakurd lyckas få in en boll. I andra tar vi över taktpinnen och forcerar för kvittering som kommer en bit in. Efter det pressar vi vidare för tre poäng och är riktigt nära med 3-4 ribbträffar, ett bortdömt mål och några frilägen. Sveakurd borde nog fått en straff i slutet då en deras killar blir klippt innanför linjen. Även vi kunde dock fått straff då Gardtman går på genombrott men blir fälld på/innanför linjen och blir tilldelad frispark. Trots en pinne idag så får vi vara nöjda att vi fortfarande har något att spela för i sista matchen och att vi återigen har gjort en riktigt bra match där vi tar jobbet och löpningarna för varandra. Sista omgången blir ju riktigt spännande.”

Inför sista omgången riskerar hela fem lag att åka ut! Partille är sist men har bara tre poäng upp till åttan Pushers! Partille möter Bergsjön SK hemma.

Sveakurd är fyra och kommer att sluta fyra i årets 6A.

 

I 6B har Sjövalla-Mölnlycke gått riktigt dåligt under hösten medan Solängens BK betat av det ena topplaget efter det andra. När lagen var det dock det laget med kniven mot strupen som levererade. Sjövalla-Mölnlycke vann med 2-1 och säkrade i praktiken kontraktet och kan pusta ut inför den sista omgången!

Sjövalla-Mölnlyckes tränare Christian Bevenäs sa så här om segern:

”En skön seger mot seriens bästa lag nu på hösten. Vi var 11 man fram till kl 18.00 idag pga sena återbud, sjukdomar mm. 13 stycken tappra hjältar får vi ihop och vi följer taktiken slaviskt,vi spelar väldigt lågt med laget och disciplinerat och bjuder inte på något knappt och vi slår bollar över deras mittfält konstant då vi försöker vinna andra bollarna. Solängen är väldigt duktiga och snabba så vi har Jawed våran krigare på deras duktige kille Pode. Vi visar stort tålamod idag och då får man chanser till slut. Sett till hela matchen så skapar vi mer chanser och vi vinner rättvist. Väldigt skön seger och kontraktet i princip klart. Stor eloge till Solängens BK som var väldigt hjälpsamma med matchflytten.”

Solängens Andreas Söderberg hade följande att säga om matchen:

”En riktig plattmatch, känslan var kanon inför matchen. Obesegrade i ett par matcher och delvis riktigt fint spel. Ikväll stämde inget. Passningsspelet under allt kritik och vi tänder alldeles för sent. I 85:e minuten gör vi 1-2 på straff genom Martin Bodin. Det är bara att bryta ihop och komma igen. Nu har vi en match kvar av serien så fullt fokus på den! Stor eloge till Sjövalla som gör det bra ikväll.”

Sjövalla är nu nia med tre pinnar ner till Högaborg under strecket. Sjövalla har dock 22 plusmål tillgodo och även om Högaborg möter redan avsågade Ramberget i sista matchen så ska ju inte det vara möjligt att plocka in det. Sjövalla avslutar mot Göteborgs City.

Solängen är femma och kommer att sluta femma i årets 6B.

 

/Rasta