I helgen avslutas alla fyra sexorna och vi tittar över de matcherna som gäller något och börjar med 6A och 6C som avslutas på lördag!

Just 6A måste vara unik då ALLA matcherna i sista omgången gäller antingen chans på kvalplats uppåt ELLER nedflyttning!

 

LÖRDAG 14/10

6A:

Bergsjö IF – Croatia Göteborg

För Bergsjö IF gäller att vinna för att snuva Tollered på den möjliga kvalplatsen som en andraplats ger. Laget är en poäng efter och spelar BIF lika samtidigt som Tollered förlorar med två mål går BIF också om. Det finns en minmal chans att lagen faktiskt kan hamna på exakt samma målskillnad! Spelar Bergsjö till exempel 0-0 samtidigt som Tollered förlorar med 4-6 slutar båda lagen på 72-33! Då tar Tollered det på inbördes möten!

Croatia är på en niondeplats inför sista matchen men har bara en poäng ner till Götaholm under strecket. Tre poäng garanterar fortsatt spel i 6A, alla andra resultat kan betyda spel i sjuan nästa år!

Croatia kommer från en fin 4-0 seger mot Partille medan Bergsjö IF föll mot Tollered.

TIPS: Båda lagen har något att spela för och det lär bli en rejäl kamp men Bergsjö får tipset!

 

Bergums IF – Lekstorps IF

Toppen mot botten. Bergums IF säkrade seriesegern i förra omgången och har bara den berömda äran att spela om. Det ska dock tilläggas att detta är ett derby och BIF vill nog väldigt ogärna avsluta guldsäsongen med en förlust mot grannen från Gråbo och har nog dessutom inget emot att skicka ner LIF i sjuan.

LIF är tia och precis som för Croatia är det vinst som gäller för att garanterat lösa kontraktet.

TIPS: Trots att LIF har allt att spela för kommer Bergum att tagga till ordentligt och det räcker till seger för hemmalaget!

 

Götaholm BK – Real Maskin BK

Real Maskin har redan löst kontraktet och är sjua. Götaholm balanserar på avgrundens kant och är inför matchen på fel sida strecket! Götaholm kommer till matchen med hyfsat självförtroende även om de inte kunde rubba Bergum senast (2-5). Laget har dock tre segrar och en oavgjord på sina senaste sex matcher.

Real hade en fin svit på tre raka segrar som fixade kontraktet men har bara två poäng på sina tre senaste. GBK behöver en seger men kan även klara sig på oavgjort om både LIF och Partille förlorar.

TIPS: Det är självklart ett tips från hjärtat men Götaholm måste lösa detta och det gör de!

 

Partille IF SC – Bergsjön SK

Jumbon Partille tar emot ett formsvagt Bergsjön SK men frågan är om en seger räcker? Partille har blandat högt och lågt men kommer från en 1-1 match mot Sveakurd och spelade ju även 0-0 mot Tollered för några omgångar sedan.

BSK har nu bara två poäng på de senaste sex matcherna efter en fin start på hösten. Laget är redan klar femma.

För Partille är det bara en seger som kan lösa kontraktet men då får varken Lekstorp eller Croatia ta poäng eller Götaholm vinna. Det kan hänga på målskillnad till slut och Partille behöver ett par extramål.

TIPS: Partille tar detta då de höjt sig efter sommaren. BSK har inget att spela för och verkar tappat formen helt. Frågan är ju dock om det räcker för Partille med seger?

 

Pushers BK – Sveakurd FC

Pushers är det laget i botten med bäst förutsättningar och ska laget åka ut måste alla de tre lagen i botten vinna samtidigt som PBK förlorar. För att vara på den säkra sidan behöver Pushers minst en pinne mot Sveakurd.

Pushers kommer från 2-2 mot Real Maskin och 4-1 mot Gamlestaden. Sveakurd tappade guldchansen under hösten och kommer att sluta fyra i tabellen. Massor med kvalité i laget men frågan är hur det är med motivationen?

TIPS: Pushers krigar till sig en pinne och löser nytt kontrakt!

 

Tollereds IF – Gamlestaden FF 

TIF tog tillbaka kommandot i jakten på andraplatsen och möjligt kval när de slog Bergsjö IF med 1-0 i förra omgången. Laget har en poäng tillgodo på BIF inför matchen och säkrar alltså andraplatsen vid seger.

Nykomlingen GaFF har haft en svag höst och har bara en poäng på de senaste fem matcherna!

TIPS: TIF med något att spela för + hemma på Spinnarvallen = tre poäng.

 

6C:

Brämaregårdens FC – Vrångö IF

BFC är precis över strecket inför den sista omgången men har en katastrofal höst bakom sig. Laget har förlorat nio av sina tio matcher efter sommaren och har för tillfället sex raka förluster och har bara mäktat med två mål på de matcherna.

Vrångö är fyra och kan inte hamna högre i årets 6C. Laget avslutade hemmasäsongen med en fin 3-1 seger mot Fröjden.

BFC har två poäng ner till Solväder och Gunnared under strecket men behöver en seger för att säkra kontraktet då laget släppt in överlägset flest mål (101) och gjort minst (28).

TIPS: Även om BFC har allt att spela så känns det som Vrångö tar detta och BFC får hoppas att de andra resultaten går vägen!

 

Solväders FC – FC Härlanda

SFC har bara 20 spelade matcher i tabellen men det är matchen mot Vrångö IF som spökar. Laget hade även en match mot Argo som saknades men den trillade in precis. Mot Argo bröts matchen i andra halvlek efter att domaren inte kände sig säker. Matchen mot Vrångö spelades aldrig då Solväder, som bloggen fattat det, meddelade att man inte kunde spela matchen men samtidigt inte tänkte lämna WO. Den matchen lär ju inte spelas innan helgen och det ärendet är väl också på förbundets bord någonstans. Om bloggen tolkar förbundets tävlingsbestämmelser rätt så får inga matcher spelas efter den sista omgången. Så SFC lär inte få några poäng från den matchen heller. Alltså kommer laget att ha de poängen man har nu (11) med en match kvar att spela!

Med de förutsättningarna är det bara tre poäng som kan rädda kvar klubben i sexan.

Härlanda har precis säkrat klubbens bästa placering (trea) sen den bildades.

TIPS: Klassiskt lurigt där kvalité och serieplacering ställs mot motivation! Härlanda känns dock för tunga och kan tar detta!

 

Gunnared KIF – Önnereds IK

Gunnared är sist i tabellen efter en svag höst där laget inte vunnit (tre oavgjorda som bäst). Laget visade dock fin moral och kämpaglöd mot SK Argo senast (2-2). Har riktigt fina kvalitéer på sina håll i truppen.

ÖIK är femma och har inget mer än placeringar att spela för. Stod dock upp riktigt bra mot seriesegrarna Sandarna i förra omgången (förlust 1-2).

TIPS: Oavgjort! Gunnared sliter till sig en pinne men det räcker ju inte.

 

Hönö IS – AIF Göteborg

Hönö är redan klar tvåa i tabellen och föll i prestigemötet med seriesegrarna Sandarna i veckan med 2-3. Annars seriens överlägset näst bästa lag och Carl Wiklander är nu uppe i 30 mål!

AIF har krigat upp sig till en tiondeplats inför sista omgången och är i stort sätt klara för sexan även nästa säsong. Det gör att den här matchen egentligen inte borde vara med här men eftersom besluten från Solväders uppskjutna match mot Vrångö inte är klar än så får den väl vara med. Enda sättet AIF kan åka ur är om SFC på något mirakulöst sätt får ihop sex poäng från den uppskjutna matchen mot Vrångö och sista matchen mot Härlanda. Möjligen finns det utrymme för att SFC:s match mot Vrångö ändå spelas på något sätt kanske, även om bloggen inte tolkar det så.

För att AIF ska vara absolut säkra så skulle det behövas seger i den här matchen.

TIPS: Hönö släpper inte sista matchen hemma även om laget inte har något att spela för. Hemmaseger, men AIF lär ändå lira sexan även nästa säsong.

 

/Rasta