Vi fortsätter att kolla in de matcherna som gäller något i sexornas sista omgångar!

söndag är det dags för 6B och 6D att spelas klart och då gäller det att hålla ett extra öga på dessa matcher:

 

SÖNDAG 15/10

6B:

Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg – FC Heden

Efter att ha varit topptippade av Dalla sen tidig bronsålder ser det som FC Heden till slut tar klivet upp i division 5! Efter ett underbart race med Proletären har Heden greppet inför sista omgången. Laget är två poäng före PFF med betydligt bättre målskillnad. Alltså räcker det med en poäng för att guldhattarna ska åka på.

Syrianska/Arameiska har haft en ganska svag höst men kommer från två raka segrar och visst kan de ställa till det för Heden. Särskilt då de har seriens överlägsna skyttekung, Aleksander Yildirim (33 mål) i laget!

TIPS: Självklart ska Heden lösa detta även om Syrianska/Arameiska kan vara luriga. Heden-seger och serieseger!

 

Landala IF – Proletären FF

Två lag som har allt kvar att spela för! Landala spelar för sitt kontrakt och laget är lite illa ute då laget som jagar precis bakom i tabellen, Högaborg, möter redan avsågade Ramberget. Landala har i nuläget två poäng ner till Högaborg och betydligt bättre målskillnad. En pinne för LIF skulle alltså säkra kontraktet.

PFF hade kontroll på toppstriden tidigare i höst men förlorade några viktiga matcher och Heden kunde smita förbi. Laget har två poäng upp till Heden och måsta alltså vinna samtidigt som Heden förlorar för att vinna serien!

TIPS: Proletären tar det och får hoppas att Syrianska/Arameiska skräller mot Heden!

 

Högaborg Kärralunds FC – Rambergets SK

Jumbofinal men Ramberget är redan klara för division 7 och Högaborg har en ganska bra chans att hänga kvar. Två poäng upp till Landala över strecket och då möter som sagt Landala tvåan Proletären som dessutom har allt att spela för.

Alltså, vinner Högaborg samtidigt som LIF förlorar håller sig Högaborg kvar.

TIPS: RSK vill bara att säsongen ska ta slut, Högaborg har allt att spela för. Högaborg tar det.

 

6D:

FTU – Diseröd SK

I 6D är det redan klart att IF Warta vunnit serien och att Björkåsen (som dragit sig ur) och Hermansby åker ner i sjuan. Den enda platsen som är kvar att kämpa om som kan leda vidare är andraplatsen. I nuläget ligger Neutrala IF tvåa MEN laget har spelat klart och har en poäng ner till trean FTU. Då FTU har bättre målskillnad behöver laget alltså bara en poäng mot Diseröd för att sluta tvåa och möjligen få kvala.

Nian Diseröd löste kontraktet för några omgångar sedan.

TIPS: Inget snack här. FTU tar detta och slutar tvåa!

 

/Rasta