Imorgon går Älvsborg in i kvalet till tvåan. Den första omgången vann AFK Linköping med 3-2 efter ett sent mål i slutminuten. Och imorgon Åker Älvsborg till Alingsås för att möta Gerdsken och veckan efter avslutar de blåsvarta hemma mot Linköping.

Det är inget understatement att Älvsborg är tunna i kvalet. Särskilt nu i första matchen, men de mår nog väldigt bra av att Savari och Konge är tillbaka i elvan. Oerhört nyttiga båda två och höjer sina lagdelar. Att Älvsborg fått damma av Webb, Nestenborg och Säfström från C-laget säger ju någonting. Dock skall det ju sägas direkt, Webb och Nestenborg hade ju varit ordinarie alla dagar i veckan fulltränade. Det är dock den lilla detaljen att de inte är på den nivån riktigt fysiskt. Men nånstans kommer Älvsborg med en väldigt stark elva ändå och klasspelare som Wallander och Olofsson lär ge Gerdsken huvudbry med en normal prestation.

Gerdsken kan jag ju inte direkt som ett rinnande vatten men jag inbillar mig ändå att Älvsborg är bättre. 31-39 är inte imponerande på en serietvåa och vi skall komma ihåg att de kom med en svag form in i kvalet där förlusten senast satte dem i en minst sagt prekär situation. Dessutom skall vi ju ha i huvudet att ett tidigt mål eller två för Älvsborg så lär Gerdsken få det tufft med motivationen då det kommer krävas många mål och Älvsborg kommer kunna sätta sig in skön sits inför hemmamatchen mot Linköping. Mitt tips är att Älvsborg vinner med 3-1.

Nedan har vi intervjuer från alla tre lagen med fokus på den första kvalmatchen och inför den andra kvalgruppen.

Andreas Nilsson, Älvsborg

Imorgon går ni in i kvalspelet borta mot Gerdsken, dina tankar inför matchen?

Att det ska bli kul att komma igång, kval upplever man inte så ofta i karriären. Förutsättningarna kunde vart bättre men tycker känslan är bra ändå.

Det är inte första gången du åker till Alingsås för fotboll, för två veckor sedan var du och kollade på Gerdsken som fick stryk med 4-0 hemma mot Falköping, inte jätteskrämd inför imorgon antar jag?

Precis efter matchen så va det väl som du säger att man inte va jätte orolig, men så började man tänka lite och kommer till insikt att man kommer inte 2a i div3 om man är ett dåligt lag, vilket också resultatet i Linköping förra helgen ger signaler om. Sen också när vår egna trupp har urholkats mer o mer för varje vecka så inser man att vi inte kan underskatta någon motståndare.

Ni har en del skador och åker till Alingsås med tre c-lagspelare i truppen, orolig att ni ör för tunna?

Nej då jag har full tilltro till spelarna som åker med till matchen, givetvis skulle man väl vilja haft en mer namnkunnig bänk men nu ska vi göra det bästa av situationen och se till att göra en bra match.

AFK Linköping avgjorde sent mot Gerdsken senast, och de är pressade att vinna med några bollar. Förväntar du dig en anstormning?

Nej, jag tror inte det är Gerdskens spelstil riktigt, i alla fall inte i första halvlek men har de inget resultat de är nöjda med i andra så kommer de ju givetvis bli mer desperata och det kommer ju ge oss mer ytor i offensiven så det gäler att hitta rätt balans för båda lagen.

Till sist, vad slutar matchen?

Tror det blir en tajt match, vi vinner 2-1.

*** *** ***

Fredrik Gustafsson, spelande assisterande i Gerdsken.

Tung förlust borta mot Linköping senast där de avgjorde i 92:e minuten, hur var resan hem efter det?

Självklart var det riktigt tungt direkt efter matchen. Men killarna gav allt så vi deppade inte allt för länge utan började fokusera på Älvsborg direkt.

Om du skulle sammanfatta matchen och samtidigt jämföra motståndet med de lagen ni mött i år i trean?
Dom hade boll och förde matchen medan vi ställde om och hotade med snabba omställningar. Svårt att jämföra men helt klart så var det ett skickligt lag, dock inte lika vassa som Råslätt som vann våran serie.

Nu brinner det ju lite, gäller ju för er att slå Älvsborg samtidigt som ni inte får slå dem med för mycket så de inte har något att spela för inför sista omgången, hur går tankarna?

Tycker du är helt rätt på det! Vi vill vinna med 2-3 mål och sedan hoppas på att älvsborg kan tvåla dit Linköping med udda målet

Hur är läget i truppen? Alla är friska?

Det är lite små skavanker på en del spelare, men vi hoppas att det inte ska vara några större problem. Tycker vi har haft en bra vecka med mkt glädje på träningarna.

Till sist, vad slutar det på lördag?
Alltid svårt att tippa resultat men jag väljer att göra det med hjärtat så 3-1 till oss💛🖤

 

*** *** ***

Jonathan Johansson, tränare AFK Linköping!

Tung seger hemma mot Gerdsken, klackarna i taket efter matchen?

Absolut inte, vi har inte vunnit något ännu. Krävs en seger till för ”klackarna i taket”.

Ni avgjorde sent, ur skulle sammanfatta er insats och om du skulle jämföra Gerdsken med lagen ni mött i år, hur har känslan varit?
Vi är generellt sätt nöjda med vår prestation mot Gerdsken. Dem gör det svårt för oss och spelar väldigt tight och defensivt mot oss efter sitt tidiga ledningsmål. Jag tycker att Gerdsken med framförallt spelare nr 17 var bra!
Ni är spellediga denna helg, åker ni till Alingsås och kollar på Älvsborg?
Det är inte omöjligt att vi åker ner och tittar. Alltid roligt att se bra fotboll när det gäller något!
Till sist, nu när ni vunnit 50% av matcherna i kvalet, vad ger du er för odds att lira tvåan nästa säsong?
Jag är fortfarande lika tråkig 😉 33,33%
///Dalla