Gick jag på en riktigt fet nöt här eller kommer mitt tips landa rätt till slut. Jag tror nog på det sistnämnda ändå. Men visst fick sig gruppen en rejäl skrälledare efter första omgången då GFF högst oväntat piskade Åstorp borta. En heroisk insats gav tre poäng på ett sent avgörande. Och nu är GFF i förarsätet. I den andra matchen möttes Åsa-Snöstorp/Nyhem där det slutade 3-3 efter en riktig svängdörrarsmatch.. Jag såg andra halvlek via Hallandspostens livesändning och det var två lag som båda kunde avgjort matchen i olika skeden av andra halvlek.

Åsa brände några hutlösa lägen vid 2-1 men bortalagets kom igen, vände på matchen innan Åsa kvitterade på en hörna. Så kan nog inget av lagen spela försvarsspel för det tror jag Åstorp och även GFF utnyttjar x flera. Så det är lite upp till Hallandslagens försvarsspel imorgon.

GFF-Åsa IF

Konstgräset är nog ingen nackdel direkt och vi kan räkna med ett väl förberett GFF som kliver in i denna match. Örjan Glans lämnar inget åt slumpen och han lär ju ha sett precis som undertecknad på Åsas match senast och den höga pressen lär de vara förberedda på. Åsa var väldigt fina i omställningar och det skapade ju lägen på Snöstorp. Där måste GFF vara med, samtidigt som det är lite av GFF:s signum. De snabba omställningarna. Där de bara smäller till på Nastievski. Nyckelmatch som de ofta blir i andra matchen. GFF kan ju vid förlust ändå vinna sista och kanske då lösa gruppsegern. Åsa däremot måste vinna.

TIPS: Kryss.

Snöstorp/Nyhem-Åstorp

Nånstans bör laget från trean på hemmaplan vara favoriterna. Samtidigt så är Åstorp bra och att de inte vann senast var ju mer slumpen än något annat. Snöstorp har ju inte imponerat under året och kommer till matchen med rejäl press på sig själva. Samtidigt skall vi komma ihåg att de klarade 4-4 senast de spelade hemma, sista omgången av div III. Håller nog ändå Åstorp som bästa laget här. Bra säsong. Bra start på kvalet spelmässigt. Det måste de utnyttja.

TIPS: Åstorp vinner.

*** *** *** ***

Intervjuer följer med tre av fyra lag.

Åstorps sportchef, Andreas Johansson. 

Tung förlust hemma mot GFF där ni dominerade stora delar av matchen och brände viktiga lägen innan GFF avgjorde i slutet, har besvikelsen lagt sig?

Det var en tung förstamatch i kvalet som slutade med noll poäng efter att GFF avgjorde på matchens sista spark. Givetvis var vi väldigt besvikna med tanke på matchbilden, men så är det ibland. Bollen ville inte in för vår del trots ganska stor dominans. Men det är historia nu! Besvikelsen har lagt sig och vi ser bara möjligheterna och tror oss ha allt i egna händer fortfarande. Samtidigt ska ingen skugga falla över GFF, de spelade efter sina förutsättningar och vann med 1-2, mycket mer än så kan man ju inte göra. Har dock svårt att se att GFF vinner fler matcher med den spelidén, men det återstår att se 😊

Nu väntar Snöstorp borta, vad vet du om motståndet och hur tänker ni inför matchen när ni nu behöver vinna de återstående två egentligen för att ha chansen på avancemang?

Snöstorp är väl det tuffaste laget i gruppen på pappret och innan kvalet drog igång hade vi säkert varit nöjda med ett kryss borta. Nu är vi tvungna att vinna för att chansen till avancemang ska finnas kvar, så givetvis går vi för seger!

 Hur är läget i truppen, är alla tillgängliga för spel och tror du det blir förändringar i elvan efter förlusten?

Alla är tillgängliga till helgens match vilket gör så att konkurrensen är knivskarp. Om det innebär några ändringar i startelvan återstår väl att se imorgon. 😊

Till sist, vad slutar det på lördag? 

Vi vinner, sen vad det blir och hur det ser ut spelar mindre roll!

*** *** ***

Snöstorps/Nyhems tränare Jonas Magnusson. 

3-3 mot Åsa senast, var det en missräkning?
3-3 mot Åsa borta på en mycket chansartad och svårspelad plan är vi nöjda med det var mycket kamp då planen inte tillät passnings fotboll
Vad förväntar du dig av för match mot Åstorp och vad vet du om Åstorp?
Tror det blir bättre fotboll då vår plan är bra för att vara så här långt in på hösten samtidigt är kval alltid lite speciellt men det lag som vågar mest bruka vinna sådana matcher
Hur är läget i truppen inför matchen?

Det ser ut som att vi kan ställa upp med ordinarie lag vilket alltid är en fördel.

I dagarna presenterade ni nya tränaren inför nästa år, inte rädd att det skall störa uppladdningen?
Nej absolut inte jag hade redan talat om att jag inte skulle fortsätta som tränare utan gå över till sportchefs jobbet så jag tror bara att det är positivt att killarna får reda på vem som ska träna laget 2018
Till sist, vad slutar matchen mot Åstorp?

Jag tror det blir en bra match där vi vinner med 3-1.

*** *** *** ***

GFF:s Christoffer”Le Chef”Sevholt.

2-1 borta mot Åstorp där ni i andra halvlek var rejält tillbakatryckta, du var inte själv med men hur har snacket gått efter matchen i veckan?

Det var en emellanåt övervägande ödmjuk stämning på måndagsträningen. Vi vet att vi hade tur men samtidigt vet vi att vårt krigande och vår laginsats gjorde att vi vann. Vi har avgjort många matcher i slutminutrarna under denna säsogen. Därför tror vi alltid på det och ger aldrig upp, även fast det kanske inte alltid är vi som har ett momentum, som senast mot Åstorp.

Vi har också haft ett fåtal matcher under säsongen där inget går in och motståndarlaget gör allt rätt framför mål. Det brukar jämna ut sig som man säger. Hur man än vrider och vänder på det så är det ju sådana vinster som är de skönaste, en riktigt äckelseger.
Matchbilden var väntad och att Erik “Trädet” Jacobsson gör mål på fasta det vet vi.

Nu väntar Åsa på hemmaplan och där kan ni skaffa er drömläge inför sista omgången, om ni vinner, vad tror du, blir det tre poäng?

Jag tror och hoppas det. Jag måste erkänna att jag ju redan börjat leka med tanken att vi vinner på lördag samtidigt som att den andra ödesmatchen, där både Åstorp och S/N kommer gå för tre pinnar, slutar oavgjort. Då e d klart!
Men som sagt, vad som helst kan hända i kvalet, vi vann senast och hade den lilla extra turen på vår sida. Det enda vi kan begära av oss själva på lördag är att gå ut och göra en av årets bästa matcher så att Åsa får det riktigt tufft på Majvallen.

Jag missbedömde er rejält inför bortamatchen onekligen, vad skulle du ge er för chanser att vinna kvalet nu efter en match?

Haha, sannerligen! Eller? 😉 Jag tippade, och hade varit nöjd med, ett oavgjort resultat mot Åstorp och eftersom de andra spelade oavgjort så har vi ju ett väldigt fördelaktigt utgångsläge inför andra omgången. Vinner vi på lördag så har vi ju väldigt stora chanser att gå vidare och jag kan inte tänka mig att vi har sådan tur att det blir kryss i Åstorp S/N-matchen om vi vinner. Gruppen avgörs i sista omgången.

Senast var det gräs. Nu är det konstgräs, hur mycket ökar det era chanser för poäng?

Hade vi inte haft en relativt nylagd konstgräsplan så hade vi haft en större chans. Vår gamla hade legat i sju år och man visste ju vart hålen fanns och vart mattan va allmänt undermålig och rent ut sagt farlig. Om jag inte minns fel försökte Mölnlycke/Sjövalla anmäla den som i ospelbart skick till förbundet 1h innan avspark. Det var några dagar innan den lades om.

Den nya mattan har en bra höjd, fin täthet med korkgranulat vilket gör den väldigt mjuk och man kommer rätt långt under bollen. Åsa har ju också en konstgräsplan så jag tror inte det påverkar matchbilden.

Till sist, Åsa hade ett ganska frikostigt försvarsspel senast, hur bra skulle du säga att de passar er?

Vi har haft en bra målproduktion i år samt blivit mycket vassare i omställningsspelet. Tror vi kan straffa Åsa om de som i första matchen går hårt och högt i presspelet och överbelastar offensiv planhalva. Kanske har de en helt annorlunda matchplan än sist. Å andra sidan så är det ju dom som har pressen på sig att vinna, så jag förväntar mig att de går på.

///Dalla