Inför andra omgången i kvalgrupperna som ju skulle kunna innebära ett avgörande om Jonsered vinner igen och det blir kryss i matchen mellan Ödsmål och Lärje Angered så finns det en gäng intervjuer nedan. Men först lite egna tankar. Jag såg ju själv Jonsered köra över Lärje Angered med hela 6-0, det kändes verkligen som en sån där kvalmatch där Lärje hade varit tvungna att göra 1-2 målen för att orka rent motivationsmässigt. Sen var ju Jonsered väldigt bra skall sägas. Tunga och rejäla precis som förväntat och de träffade ju plankan perfekt i första kvalmatchen i den andra matchen kvitterade Kinna till 1-1 med bara några minuter kvar borta mot Ödsmål och har nu ett ganska fint läge att lösa detta.

Seger hemma mot Jonsered så har man ett skönt läge att möta ett ganska avsågat Lärje Angered. Samtidigt, vinner Jonsered kan de åka till Stenungsund och klara sig på ett kryss. Mycket spekulationer.

Lärje Angered-Ödsmål

Jag tror inte Lärje Angered reser sig utan vidare. Första målet otroligt viktigt. Lärje får dock tillbaka tre viktiga kuggar och de hoppas att Sizar kommer vara tillgänglig även om det inte är säkert. Men 0-6 är inget man bara skakar av sig dock inbillar jag mig att ett lag med Prince i elvan kan göra en klart bättre prestation och det lär Ödsmål få känna på, det blir inga 6-0 här inte. Ödsmål vet att de troligen behöver vinna för att kunna ta gruppen och lär ösa på framåt. Det bör räcka.

TIPS: Ödsmål vinner.

Kinna-Jonsered 

Kinna får tillbaka viktige Arjan Mostafa som ju har meriter få andra i detta kval matchar. 1-1 i premiären borta får vara godkänt och nu krävs det att man växlar upp, tre poäng är nästan ett måste. Jonsered har tack vare segern och sin fina målskillnad en möjlighet att kryssa en av de två sista matcherna i kvalet. En seger här skulle ju cementera förstaplatsen inför den sista omgången. Har nu fått tillbaka bröderna Viggeborn och Robin Lund från senast och det gör dem inte mindre starka i straffområdena. Men Kinna skall inte underskattas.

TIPS: Kryss.

*** *** ***

Intervjuer nedan. Med spelare/ledare från 3/4 lag i gruppen.

Mathias Strinäs, tränare för Kinna.

Sen kvittering mot Ödsmål borta, hur var känslan efter matchen och var Ödsmål som ni förväntade er?

Det var blandande känslor efter matchen mot Ödsmåls IK i lördags.
Positivt – vi tar med oss en välförtjänt poäng hem efter en bra prestation i 70 minuter med denna unga och oturligt nog skadedrabbade trupp mot ett bra och starkt Ödsmåls IK.
Besvikelsen – ligger i att vi inte får utdelning på vårt anfallsspel under andra halvlek där vi skapar flera chanser för att kunna avgöra matchen tidigare.
Ödsmåls IK var på ett ungefär som vi förväntade oss. Startade matchen väldigt bra och var dominanta första 20 så väl offensivt som defensivt – summa summarum ett bra och starkt fotbollslag med en tydligspelide genom att försöka spela fotboll oavsett yttre förutsättningar.

Nu väntar Jonsered som gjorde 6-0 på Lärje en mycket tuff uppgift, har ni tillbaka spelarna som saknade senast? Hade ni nån på plats när de mötte Lärje senast?

Nix, vi hade ingen ”scout” på plats men Jonsered är ett lag vi känner till och vi ställs mot ett rutinerat och meriterande lag som imponerade i första kvalomgången genom besegra Lärje / Angered med 6-0.
Men som alltid, vi fokuserar inte allt för mycket på Jonsered utan vi är trygga i våran spelidé och har gjort det väldigt bra under hösten och gör vi det jobb som krävs samtidigt som vi är noga med grunderna i vårt uppträdande så har vi en god chans vinna matchen.
Till lördagens match är Arjan Mostafa tillgänglig igen efter avstängningen senast, vilket känns skönt. En ung rutinerad spelare med meriter från allsvenskan och Irakiska högsta ligan.

Det lär krävas en seger mot Jonsered, hur ni snackat i veckan om matchen och hur har ni tränat i era förberedelser?

Jonsereds är favoriter inför lördagen match efter deras imponerade vinst mot Lärje / Angered.
Läget i truppen är kanon, vi kommer från en bra prestation senast mot Ödsmåls IK och en härlig träningsvecka i benen med mycket glädje och skratt.
Återigen har veckans fokus handlat om sista tredjedelen där vi måste bli skarpare.

Till sist, hur många poäng har ni efter matchen på lördag? 

Vi ser matchen som en gruppfinal och vinnare kommer spela i Div. 3 nästkommande år – vi är starka på hemmaplan och kommer gå för tre poäng så svaret på din fråga är 4.

*** *** ***

Ardi Thaqi spelare Ödsmål.

1-1 i kvalpremiären mot Kinna, hur ser du på matchen? Var det en missräkning att ni inte vann?

Det var väldigt surt att vi inte lyckades vinna, vi hade en del chanser speciellt i första halvlek som vi borde gjort mål på. Och även ett friläge direkt efter vårt 1-0 mål. Så en missräkning var det, men Kinna gjorde det väldigt svårt för oss. Låg väldigt rätt i positioner.

Jonsered vann med 6-0, hade ni nån på plats för att scouta matchen?

Nej det hade vi inte tyvärr:/

Nu väntar Lärje på bortaplan, ser man till deras resultat i första omgången är det ett lag ni skall slå, hur går tankarna inför den matchen?

Man vet ju aldrig med lärje/Angered, dom har toppar och djupa dalar. Går man efter resultatet senast så borde vi ju slå dom, och det måste vi göra om vi ska hänga med i detta kval!!

Hur gick det för dig personligen senast?

Det gick bra tyckte, vi hade mkt boll och då trivs man som bäst. Sen hade jag en nick som jag borde ha gjort mål på😒

Till sist, vad slutar det mot Lärje Angered? 

Det slutar med vinst förhoppningsvis, vågar inte tippa resultat!

*** *** *** ***

Daniel”Danis”Karlsson, tränare för Jonsered.

Seger med 6-0 och en drömstart på kvalet! Dina tankar om matchen? Och när förstod du att de skulle bli tre fina poäng in på kontot?
Tack , ja mycket bättre start kunde vi inte önskat oss. En match där det kändes som vi ville lite mer än lärje och vi får målen i väldigt tacksamma lägen , 1-0 tidigt och 2-0 i slutet av första halvlek och var beredda på en rejäl offensiv i andra från lärjes sida men 3-0 redan efter 3 min i andra så kändes det som luften gick ur dom lite. när det sen blir en utvisning för dom och Örten gör 4-0 strax efter så kändes det väl som att nu är det klart

Nu väntar Kinna på lördag, på bortaplan, dina tankar inför den matchen och vad har ni fokuserat på i veckan?
Det gäller att behålla skärpan på lördag och spela med samma inställning som vi gjorde mot lärje. det är klart att vi nöter extra på vissa saker efter att ha sett Kinnas match mot Ödsmål , men vi förväntar oss en väldigt tuff uppgift borta mot Kinna

Enligt Viggeborn är alla tillgängliga till lördag, är det svårt att plocka ut truppen inför matchen o hur går tankarna kring förändring av elvan efter 6-0?

Alltid jättesvårt att plocka ut en trupp , men mot lärje lyckades vi bra och och det ska mycket till om man ska ändra då men vi får se efter dagens träning. dock är det ett stort frågetecken på Mollar som ska bli pappa i dagarna och troligtvis inte kommer delta på lördag

Lärje tar emot Ödsmål, tror du att de orkar resa sig efter den tunga förlusten senast eller tror du det blir en helt avgörande match nästa lördag, förutsatt att ni tar poäng av Kinna?
Det tror jag , det är mycket kvar att spela om och eftersom dem 3 bästa tvåorna också går upp så kan man inte räkna bort någon efter 1 omgång , lärje hade ju några riktigt duktiga spelare borta mot oss som kommer tillbaka på lördag så Ödsmål får det tufft uppe i Angered. Övertygad att det hela kommer avgöras i sista omgången.

Till sist, hur skulle du ranka ett avancemang till trean för egen del?

OM vi lyckas med det så har vi ju klarat klubbens målsättning vilket givetvis hade varit jätteroligt för för alla inblandade både ledare och spelare . När man får en tydlig målsättning att jobba efter och man lyckas med den så är det ju extra roligt så ett avancemang kommer jag ju givetvis ranka högt , men det är helt öppet än och alla har chans att vinna gruppen så vi lägger vår fokus på Kinna borta på lördag just nu.

 

///Dalla