Innan helgens alla matcher drar igång så kollar bloggen över de matcherna som spelats de senaste dagarna:

 

ONSDAG 11/10

6C:

Sandarna BK – Hönö IS 3-2

7B:

Slottsskogen/Godhem IF – Ösets BK 1-0

TORSDAG 12/10

7A:

Elisedals IS – Surte IS FK 0-2

Rödbo IF – Fotö GoIF 0-9

Västkurd BK – Lövet/Johannebergs IF 6-0

7B:

Järnbrotts IF – IF Positivum Göteborg 6-1

 

Det måste ha varit lite av ett antiklimax när ettan Sandarna BK tog emot tvåan Hönö IS i 6C på Gröna Vallen i onsdags. Anledningen är självklart att serien avgjordes förra helgen när Sandarna slog Önnered samtidigt som Hönö föll mot Knippla. Det som kunde gett lite nerv inför sista omgången blev ”bara” en prestigematch.

Den första halvleken blev händelserik och Tom Martinsson Ngouali gav Sandarna ledningen nästan direkt men Hönö kvitterade omgående genom Nicklas Bensby. SBK återtog ledningen när Mikael Johansson satte en straff men innan paus kom mål nummer 30 för Carl Wiklander, som betydde 2-2. Seriesegrarna skulle dock få sista ordet i den andra halvleken och Jesper Bergstrand blev segerskytt i den 81:a matchminuten.

SBK:s Tom Martinsson Ngouali sa så här om matchen:

”Hönö bjöd på starkt motstånd. Säsongens tuffaste jag har deltagit i (om man inte räknar med Argos första halvlek då). Genomgående högt tempo, aggressivitet och chansrikt. Slutresultatet speglar vårt flyt under höstsäsongen. Hoppas på vinst sista matchen imorgon nu. Vore gyllene som avslutning på säsongen!”

Hönös Jonas ”Ojjas” Alexiusson hade följande att säga om förlusten:

”Första halvlek är väldigt jämn där Sandarna har lite mer boll men vi ställer om och skapar många chanser men saknar det lilla extra i avsluten. Andra ta Sandarna över mer men kommer inte till många lägen mer än skott utifrån. Vi har 3-4 jättelägen och borde gjort ett par baljor. Ett slarv där bak och Sandarna hugger direkt. Vi flyttar upp och Sandarna får mycket yta men de händer inte så mycket mer. Bollinnehav är fördel Sandarna men farliga chanser tycker jag är fördel oss, men som alltid är de målen som räknas. Bara gratulera Sandarna till en mycket välförtjänt serieseger och lycka till i 5:an.”

Sandarna alltså redan klara seriesegrare och Hönö redan klar tvåa.

 

I 7B är det ett hårt race om platserna som ger uppflyttning. Topp 4 i varje sjua kommer att gå upp och möjligen kan även femteplatsen betyda uppflyttning. I onsdags möttes två kandidater till de platsens nämligen Slottsskogen/Godhem och Ösets BK. Matchen bjöd bara på ett mål och det kom i den 22:a minuten signerat SG:s Joakim Eriksson!

Ösets Blertim Zuta sa så här om förlusten:

”En match där vi har svårt att skapa chanser till en början och när vi sedan börjar skapa så är det antingen stolpe ut eller upp på läktaren bollen hamnar. Vi är minst två huvuden större än SG men ändå så lyckas de göra mål på en frispark då vi har dålig kommunikation mellan oss, nickar på varann och bollen dimper ner till deras spelare som från nära håll bara har att trycka in den! En tråkig match där vi lägger alldeles för mycket tid och ork med att gnälla på domaren och tappar fokus helt på det vi behöver göra! Nu känns division 6 långt bort…”

SG:s Oscar Lindmark Häggström hade följande att säga:

”Det var en härlig seger! Trots att vi saknaden många gubbar så gör vi en riktig kämparinsats, vi börjar matchen väldigt bra och rullar boll bra. Vi tar sedan ledningen efter en frispark som dimper ner perfekt i straffområdet och vi kan peta in bollen. I andra halvlek kommer Öset upp högt i press så vi får inte igång spelet och andra halvleken fick vi mest jaga, men vi alla kämpar och håller ut till seger. Hörde även att det var första nollan vi höll i år så det var väl på tiden!”

SG är nu fyra i tabellen och Öset är sexa med fyra poäng mellan lagen. Den enda matchen SG har kvar är dock mot serieledarna Azalea medan ÖBK har tre matcher att spela så fighten går vidare.

 

I torsdags lirade ett annat av lagen som slåss om uppflyttning i 7B, nämligen Järnbrotts IF. Laget hade inga problem att besegra bottengänget Positivum med säkra 6-1.

JIF:s Pär Johansson Sunnerfjell sa så här om segern:

”Ingen höjdarmatch direkt. Hafsigt och slarvigt utan struktur. Men plus till Laggar som ligger bakom mycket, Han blir ruggigt viktig för oss om vi ska rå på suveräna Azalea. Plus även till Robban och Dimitris för gediget jobb och fina mål. Calles 1-0 måste med nämnas. En sträckt vrist i taket från 25 meter. Fotboll när det är som allra vackrast.”

JIF är femma i tabellen och Positivum är sist.

 

I 7A i torsdags blev det idel vinster för lagen på den övre halvan.

Surte besegrade ElisedalÖveråsvallen med 2-0 efter mål i första halvlek av Rade Radovic (hans 33:e för säsongen!) och Peter Slak.

Just Slak sa så här om segern:

”Stark vind i planens längdriktning vilket gav oss stora fördelar i första halvlek och vidare fördel av att kunna spela på resultatet med två måls ledning i halvtid. Elisedal ser mer boll i andra halvlek men får inte de riktigt heta chanserna mot ett aggressivt försvar. När de flyttar fram mer folk får vi flera heta kontringslägen men får ingen utdelning.”

Surte är fyra i tabellen med en match kvar. Elisedal är tia.

 

Trean Fotö hade inga problem att städa av bottenlaget RödboKlarebergsvallens konstgräs och vann med 9-0. Samuel Gustafsson blev tremålsskytt och Johnny Öberg gjorde två.

Fotös Gustav Bäck sa så här om segern:

”Vi gör vår bästa match för i år, alla tycker det är roligare att spela bollen inte bara slå ifrån sig den! Ett annat plus är att vi lägger inte av när siffrorna börjar bli stora utan vi försöker även om det i slutet blir lite oreda, mycket pga att vi fick två röda. Roligt med att många av våra anfallare får stänka dit några samt en härlig nolla! Vi lägger vår förhoppning till att lagen ovanför får lite poängtapp så kan denna säsongen får den lilla extra guldkanten!! Tack så mycket för en riktigt fin blogg och engagemang!”

Fotö alltså trea med två poängupp till ledande Västkurd. RIF är sist.

 

Serieledarna Västkurd hade inte heller några problem att vinna sina match och det blev 6-0 hemma mot Lövet/Johanneberg. Roni Kurdali och Goran Pastorkovic blev tvåmålsskyttar för VBK.

VBK leder 7A och Lövet är nia.

 

/Rasta