SK Argo avslutade 6C säsongen med att bege sig till ett blåsigt Kviberg för att ta sig an Fröjdens FK. Argo hade tre poäng tillgodo på Fröjden innan matchen men med betydligt sämre målskillnad. I potten låg en placering på den övre halvan. SK Argo vann vårmötet på Gröna Vallen med 2-1 efter en riktigt stabil insats.

 

FRÖJDENS FK – SK ARGO 5-2 (4-2)

1-0 Jonathan Mattsson (ca 15)

2-0 Carl Agneman (ca 20)

3-0 Magnus Svantesson (ca 30)

4-0 Magnus Svantesson (ca 35)

4-1 Marcus Lindqvist (Robin Staaf) (ca 40)

4-2 Marcus Lindqvist (Gustav Dovstad) ca 45

5-2 Naser Rahimi (ca 70)

 

Argo hade fått ihop följande manskap till säsongens sista match:

 

Robin

Kalle P-Maggan- Barkebo-Sondell

Gustav-Rasta(C)-Skalin-Kendal

Koffe-Lindqvist

 

Bänken:

Svensson

Emilio

Fabio

Sjögren

 

Robin Staaf mellan stolparna som vanligt och Magnus ”Maggan” Andersson och Calle Barkebo spelade mittbackar. Mathias Sondell till vänster och Kalle Pettersson återfanns till höger. På mitten spelade Fredrik ”Rasta” Airosto centralt tillsammans med Johan Skalin. Gustav Dovstad och Kendal Ulusoy tog hand om varsin kant. På topp lirade Marcus Lindqvist och Kristoffer ”Koffe” Jonsson. Bänken bestod av Michael ”Läget då?” Svensson, Emilio Suarez Ardiles, Fabio Anacleto Hallerstedt och Peter Sjögren.

 

Argo började med vinden i ryggen men det var Fröjden som till en början hade det mesta av spelet. Det var dock mycket och ganska långsamt bollrullande på egen planhalva och i backlinjen för Fröjden. Argo låg till en början rätt i sina positioner och kunde även vinna boll lite då och då och kontra. Argo kämpade även till sig en del hörnor som blev farliga i vinden och Marcus Lindqvist har en nick på en frispark klockrent i ribbkrysset! Känslan var till en början ganska bra i Argo även om Fröjden hade mycket boll. Den känslan skulle dock snabbt försvinna då Fröjden i stort sätt avgjorde matchen i mitten av den första halvleken med fyra raka mål! 1-0 kom efter en omställning där det ändå känns som Argo är samlade men Magnus Svantesson (om minnet inte sviker) tar sig ner till kortlinjen och serverar en helt ren Jonathan Mattson på bortre som kan ta emot bollen och placera in den bakom Staaf i Argo-kassen. Tvåan kom lite senare efter passivt Argo-förvar när Carl Agneman kan sulfinta sig förbi ett par gubbar inne Argos straffområde innan han tunnlar Staaf.

Argo försöker höja sig och hittar väl några halvchanser. Magnus Andersson har bland annat en klockren nick i stolpen på en hörna (oklart vad ställningen var då) och Lindqvist är nära på returen. Argo slarvar väldigt mycket i uppspelsfasen och tappar boll i fel lägen och Fröjden kan ställa om. Argo ligger då högt med sin backlinje och bollarna skickas i djupet bakom, oftast på kvicke Svantesson. Fröjden har flera lägen och Staaf är ute bra och avvärjer några. 3-0 kommer när Svantesson helt glöms bort på bortre i möjligtvis misstänkt offside-läge och han kan snyggt dunka in bollen. Lite senare ringer det igen med en djupledsboll där Svantesson enkelt kan runda Staaf och rulla in bollen. Argo är inte med alls i detta skede av matchen. Ingen bra press på bollhållare vilket gör att Fröjden kan hitta bollar i djupet. Det egna spelet är slarvigt och mycket felbeslut. Samtidigt spelar självklart Fröjden bra med fint kortpassningsspel och bra rörlighet.

Argo vaknar dock till lite i slutet av den första halvleken. En lång utspark från Staaf landar på fötterna på Marcus Lindqvist som trampar runt hela Fröjden-försvaret och skickar in bollen lågt nere vid bortre stolpen. Några minuter senare bryter Argos ytter Gustav Dovstad ett uppspel och tar sin runt på kanten och frispelar Lindqvist precis framför mål och han trycker in ännu en reducering!

Till den andra halvleken ändrar Argo till en 3-4-3 uppställning och bestämmer sig för att sätta hög press direkt. Den taktiska justeringen bär frukt direkt (dock inget mål) och Argo vinner boll högt och får lite tryck med hörnor och långa Lindqvist-inkast som blir halvfarliga.

När den första pressen mattas (då Argo helt enkelt inte orkar pressa så högt längre) är det ganska jämnt spel. När Fröjden kan lira förbi den första pressen får Argo jaga mycket boll på mitten och med en trebackslinje finns det mycket ytor för Fröjden att lägga bollar på. Ännu en reducering för Argo hänger i luften och närmast är Koffe med ett friläge på en fin Micke Svensson-pass. Det är två väldigt långa lag i den andra halvleken och spelet böljar fram och tillbaka. Fröjden har några chanser att helt punktera matchen och Argo har några halvlägen. Till slut kan Fröjden kontra in 5-2 och helt döda matchen. Argo är nära några gånger, bland annat på en indirekt frispark som målvakten får en hand på och tippar över.

Inget snack om att det är en rättvis seger för Fröjden som är kliniska i den första halvleken i kombination med att Argo var tämligen usla. Slutet på första och början på andra får väl anses som godkänt för Argo och matchen kunde blivit spännande om Argo fått in ett 3-4 mål.

Segern gjorde att Fröjden slutade sexa och Argo sjua.

Det blev en lite tråkig avslutning för Argo med bara en poäng på de fyra sista matcherna men sett över hela säsongen, som nykomling, är det självklart en godkänd säsong.

 

/Rasta