6B var den enda av sexorna där en seriesegrare inte hade korats inför den sista omgången. FC Heden hade två poäng tillgodo på jagande Proletären FF och det blev dramatiskt! Även i botten blev det spännande och målskillnad fick avgöra!

 

Så här gick det:

 

SÖNDAG 15/10

Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg – FC Heden 2-2

Landala IF – Proletären FF 1-1

Sjövalla FK-Mölnlycke IS – Göteborgs City FF 1-2

Högaborg Kärralunds FC – Rambergets SK 5-1

Göteborgs SIF – Fässbergs IF 1-3

Solängens BK – BK S:T Jakob 4-0

 

Vi inleder med toppstriden där FC Heden hade allt i egna händer. En poäng räckte egentligen mot Syrianska/Arameiska då laget hade betydligt bättre målskillnad än tvåan Proletären. Det blev också en poäng för Heden men det satt långt inne! Sargon Gabrielsson gav Syrianska/Arameiska ledningen redan efter tio minuter och det dröjde till början av andra innan Morad El Amrani kunde kvittera för Heden. Med bara elva minuter kvar återtog dock Syrianska/Arameiska ledningen när Aleksander Yildirim gjorde sitt 34:e mål för säsongen! Med bara två minuter kvar frälste dock Daniel Reitz Heden med sitt 2-2 mål!

 

Hedens Robert Vöks sa så här om matchen och seriesegern:

”Förutsättningarna inför matchen var klara. En poäng skulle troligtvis räcka. Visst var det lite extra spänning i luften och det märktes på uppvärmningen att vi var spända och vissa tagna mer än andra av allvaret. Matchen rivstartar med chanser direkt. Vi får tre bra lägen de första 5 minuterna genom våra två forwards, Toni och Danne. Syrianska har en chip i ribban från 40 meter! Gissa från vem? Aleksander Yildirim naturligtvis. Heden pressar på men Syrianska sticker upp i en kontring och efter lite flipperspel och egen nick i ribban kan Syrianska stöta in ledningsmålet. Heden trycker på resten av första halvlek och Syrianska går på knäna ju närmare halvtid vi kommer. 0-1 i halvtid men ändå ingen panik känns det som. Andra halvlek fortsätter som första slutade. Heden har mest boll och chanser. Syrianska skickar långt på alltid farlige Mr Yildirim. Pressen och övertaget resulterar i en straff för Heden. Murre får till en riktig sorkdödare som turligt går in via målvakten. 1-1 och nu känns det ganska lugnt fram till minut 80 då Alexander Yildrim dunkar in en frispark från en position strax utanför straffområdet. Underläge med 2-1 och tio minuter kvar. Vi hade inte riktigt koll på Proletärens match men det sades att det fortsatt var 1-1. Vi gör ett offensivt byte och ökar pressen ytterligare. Efter några hörnor på raken kunde till slut trycka in 2-2 i minut 88 genom planens bäste spelare Daniel Rietz. Sista minuterna händer inte mycket och ett dämpat jubel hörs när slutsignalen ljuder. Det är en serieseger som andas mer lättnad än galen glädje. Vi är jättenöjda med att äntligen vunnit 6B och ser fram emot spel i 5:an.”

Syrianska/Arameiskas målmaskin Aleksander Yildirim sa så här om matchen:

”En rolig match där de hade bollen för de mesta men vi straffade de hårt när vi fick bollen. Heta känslor för Heden, en match som betydde mycket för Heden men vi stod upp bra och gav dem en bra match. Bra avslutningsmatch för vårt lag där vi visar att vi slår vilken lag som helst!”

FC Heden alltså seriesegrare i 6B och laget tar till slut steget upp i femman!

Syrianska/Arameiska slutade sexa.

 

Tvåan Proletären hade en lurig match då de ställdes mot Landala IF som hade allt att spela för då de var rejält insyltade i bottenstriden. PFF behövde en seger samtidigt som Heden förlorade men även denna matchen skulle sluta oavgjord!

Det var dock PFF som tog ledningen när Nicolas Khosravi satte 1-0 i 34:e minuten! Just där var faktiskt PFF seriesegrare då Heden samtidigt låg under med 0-1 mot Syrianska/Arameiska! PFF:s serieledning varade dock bara i åtta minuter innan Landala kvitterade genom Jacob Samfällt! Det blev inga fler mål och matchen slutade alltså 1-1. Det verkar varit en del hårda tag då Landala hade fem gula kort och PFF fyra och ett direkt rött i slutet av matchen.

PFF:s Danial Khosravi sa så här om matchen:

”Landala är piskade att ta poäng inför matchen och det märktes då de spelade tufft och i vissa fall även fult men så är fotbollen. Ingen fin fotboll från någon utav lagen då det är mest kamp och få målchanser. Får passa på med att gratulera Heden till seriesegern som ger oss en tuff kamp in i det sista och kniper förstaplatsen.”

PFF alltså tvåa och de får avvakta om det blir kval till femman eller inte.

Tack vare poängen klarade sig Landala IF kvar i 6B men det var endast på bättre målskillnad än både Sjövalla-Mölnlycke och Högaborg Kärralund (som åkte ur)!

 

Sjövalla-Mölnlycke var indragna i bottenstriden inför den sista omgången och det blev förlust med 1-2 mot Göteborgs City FF! Matchhjälte för City blev ingen mindre än den gamle Gårda-tränaren Sebastian Chitsaz!

Citys Anders Hultberg sa så här om segern:

”Jävligt skönt att vinna efter att vi gjort tidernas skitmatch mot Sjövalla i våras. Vi är mycket bättre genom hela matchen, men saknar en killer instinct i straffområdet. Sjövalla har inte mycket att komma med mer än den långa bollen och vi klarar den varje gång. De gör dock 1-0 på hörna, när bollen landar på foten på deras gubbe. Tror inte ens han försöker skjuta utan den får en konstig studs in i mål. Vi kvitterar strax därefter och cirka runt minut 75 gör Sebbe sitt första mål för City och sitt första mål på flera år då han inte spelat så mycket de senaste åren då han varit upptagen med att träna lag istället. Mycket skön avrundning av matchen! Men skönt att vinna sista matchen, skönt att ta 30 pinnar totalt och skönt att Landala klarar sig kvar, de har varit betydligt bättre än sina 18 poäng. Får väl också slänga in ett grattis till Heden, även om de inte hjälper oss gå förbi Syrianska i tabellen. Ska bli rätt gött att inte få möta dom nästa år, då de varit löjligt bra. Får passa på att tacka dig också för den här säsongen. Magiskt arbete med bloggen!”

Citys matchrapport hittas HÄR.

City slutade på en stabil sjundeplats och Sjövalla-Mölnlycke blev tia och klarade sig tack vare bättre målskillnad än Högaborg Kärralund.

 

Högaborg Kärralund hade oddsen emot sig inför sista matchen och låg under strecket. Laget mötte dock redan avsågade Ramberget och det blev en storseger med 5-1. Laget låg dock under med 0-1 men gjorde tre snabba precis innan paus och trots ett rött kort i början av andra löste laget alltså en 5-1 seger.

Rambergets assisterande tränare Mikael Gustafsson sa så här om matchen:

”Vi tar ledningen och sätter press på Högaborg om deras plats att hänga kvar i division 6. Men som alla andra matcher i år orkar vi inte. Och blir nedflyttade till division 7.”

Segern räckte dock inte till nytt kontrakt då både Landala och Sjövalla-Mölnlycke slutade med bättre målskillnad. Hade dock Proletären fått in ett mål till och slagit Landala hade Högaborg klarat sig. Nu blir det istället nya tag i sjuan tillsammans med Ramberget!

 

Bakom toppduon Heden och Proletären har Fässbergs IF haft en riktigt fin säsong och laget slutade faktiskt bara till slut två poäng bakom Proletären och fyra bakom Heden! De var ju dock aldrig riktigt med i racet men i sista matchen visade de iallafall att de var seriens klart tredje bästa lag då de besegrade fyran Göteborgs SIF med 3-1 och därmed slutade hela nio poäng före!

Pelle Törnqvist både inledde målskyttet och avslutade det för FIF.

Fässbergs Mustafa Shirwani sa så här om segern:

”Det var lite svårt att hitta motivationen till dagens match då den egentligen var betydelselös. Vi ville dock avsluta säsongen starkt och bibehålla seriens bästa försvar. Vi är inte alls bra inledningsvis, vi skapar ingenting och det är extremt rörigt på mitten. Vi lyckas ändå göra både 1-0 och 2-0 innan halvlek genom en kontring och en hörnvariant. Känslan efter 45 var ganska bitter ändå. Vi spelar dåligt, riktigt dåligt! I andra halvlek gör vi det lite bättre i några fåtal minuter innan Studenterna kontrar in reduceringsmålet. Fortsättningsvis är matchen så som den var under första halvlek. Vi har dock betydligt fler chanser som borde ha resulterat som mål. Vi vinner till slut med 3-1 och även om spelet är bland de sämsta vi producerat i år så vinner vi mot ett starkt GSIF. Känns bittert att vara två poäng från kvalplatsen samt fyra poäng bakom seriesegraren. Vi har spelat otroligt bra under hösten. Vi förlorar säsongen på vårsäsongen där vi tappar för många onödiga poäng. Nästa år tar vi hem guldet.”

FIF:s matchrapport hittas HÄR.

Fässberg svarade för en riktigt stark höstsäsong och slutade alltså som solklar trea.

GSIF blev fyra.

 

Ett annat lag som sett starka ut under hösten är Solängens BK och de avslutade med en säker 4-0 seger mot BK S:T Jakob hemma på Eklandavallen. SBK hade 1-0 med sig in i pausvilan efter mål av Jimmie Hansson och S:T Jakob avslutade den första halvleken med ett rätt kort. 4-0 alltså till slut för Solängen.

SBK:s Andreas Söderberg (som även satte 2-0 målet) sa så här om matchen:

”Skönt att avsluta säsongen med en seger och målkalas! Extra kul att se våra P02:or göra en fin match där Enzo Diaz äntligen fick göra sitt första mål i seniorfotboll. Annars inte mycket att säga om matchen, S:T Jakob är tuffa och sätter inga fingrar emellan. Men vi är bättre denna dag och vi skulle egentligen ha gjort ett par baljor till. Men kul att avsluta på detta sätt!”

S:T Jakobs tränare Roni Mezo sa så här om förlusten:

”Det har varit en tuff höst. Mot Solängen står vi upp bra första halvtimmen, i 45:e får vi utvisning pga. olämpligt uppträdande, väldigt onödigt. Jacob i mål storspelar men ju längre matchen går desto tröttare ben. Andra och tredje målet kommer på kontringar där vi är för få bakåt. Solängen slappnar av en aning vilket skapar ytor för oss men inget vi hinner utnyttja riktigt.”

SBK slutar på en fin femteplats och S:T Jakob blev åtta.

 

/Rasta