I 6C var det bottenstriden som skulle avgöras då det redan var klart att Sandarna BK vunnit serien och Hönö IS slutat tvåa!

Så här slutade den sista omgången!

 

LÖRDAG 14/10

Solväders FC – FC Härlanda 1-1

Gunnared KIF – Önnereds IK 2-2

Brämaregårdens FC – Vrångö IF 1-1

Hönö IS – AIF Göteborg 12-0

Sandarna BK – Knippla IK 2-1

Fröjdens FK – SK Argo 5-2

 

Solväders FC var piskade att vinna sin match i lördags mot redan klara trean FC Härlanda för att ha chansen att hänga sig kvar. ”Fångarnas” Jason Davies gav laget ledningen efter en kvart men Dilan Olsson kvitterade för SFC i mitten av den andra halvleken. Närmare än så kom dock inte Solväder.

FCH:s Jonatan Hellman sa så här om matchen:

”En svårspelad match där båda lagen pressar högt och stör varandra i uppspelsfasen. Vi är snäppet bättre i första och går till vila med 0-1-ledning. I den andra är vi rätt kassa, får inte till mycket alls, och Solväders har all boll. Kvittering 1-1 rättvist och sista tio är svettiga. Vi lyckas dock hålla undan, och når säsongens första (!) kryss.”

I tabellen har Solväder fortfarande en match mindre spelad och det är matchen mot Vrångö IF som aldrig blev av som spökar. Enligt de uppgifter bloggen har så kommer VIF att få en WO-seger. Solväder får alltså lämna 6C och ta nya tag i sjuan.

Härlanda slutar alltså trea i tabellen, klubbens bästa placering någonsin.

 

Även Gunnared KIF behövde en seger för att ha chansen att hänga kvar men även de nådde bara ett oavgjort resultat. Laget fick dock en drömstart på hemmamatchen då Armando Smedberg Dalence satte 1-0 i första spelminuten och 2-0 efter 14 minuter! Önnered kämpade sig dock tillbaka och Kristoffer Skott reducerade en bit in på den andra halvleken och Eshu Zaro fick in kvittering till 2-2!

Det blev alltså bara en säsong i sexan denna gången för Gunnared som alltså slutade sist i tabellen.

ÖIK blev femma.

 

Det var många oavgjorda matcher i 6C:s sista omgång och även Brämaregårdens FC och Vrångö IF spelade 1-1. Karl-Johan Levin gav ö-laget ledningen precis innan paus och Sidney Musinguzi kvitterade för BFC i andra.

VIF:s målvakt Tobias Julin sa så här om matchen:

”Väldigt frustrerande match för oss. Vi har väldigt mycket bollinnehav och chanser, men är av någon anledning oerhört ofarliga när vi är på sista tredjedelen i år. Sen hjälper det inte att straffen var ser billigaste i år. Men sista matchen är spelad och vi är OERHÖRT nöjda med en fjärdeplats och satsar mot nya höjder nästa år.”

Brämaregården höll sig alltså precis kvar och hade åkt ur om Solväder eller Gunnared hade vunnit. På de elva höstmatcherna tog BFC bara fyra poäng men det räckte alltså till en tiondeplats och nytt kontrakt!

Vrångö slutade på en fin fjärdeplats.

 

AIF Göteborg var i praktiken klar för spel i sexan även nästa år när de begav sig ut till Hönö för att avsluta säsongen och det var nog tur det. Laget lyckades slå SK Argos 0-10 förlust genom att förlora med 0-12 mot serietvåan!

Enligt rapporterna hade AIF riktigt tufft med sin trupp och då blir det svårt mot duktiga HIS. 6C:s skyttekung Carl Wiklander gjorde enligt rapporter hälften av lagets mål och slutade på imponerande 36 fullträffar!

Just Wiklander sa så här om segern:

”Inte en jätterolig match, men ändå kul att få göra några mål! Inga speciella kommentarer om matchen förutom att vi spelade som vi skulle och satte hög press och lyckades sätta de flesta lägen vi hade, även om vi missade några stycken. Nej, men roligt att få en sådan målrik match och få gjort mest mål i hela serien.”

AIF:s matchrapport hittas HÄR.

HIS får invänta kvalet till division 3 för att se om det blir kval till femma.

AIF slutade på en niondeplats.

 

Redan klara seriesegrarna Sandarna BK vann även sin sista match och gick alltså obesegrade genom hela säsongen! Det blev till slut bara en oavgjort och resten segrar! Det satt dock ganska långt inne mot gästerna Knippla IKGröna Vallen. SBK:s Tom Martinsson Ngouali satte segermålet som betydde 2-1 med kvarten kvar! De andra målen kom i matchens inledning där Filip Andersson satte 1-0 för SBK och Kwame Amoateng kvitterade strax efter.

SBK:s Hannes Palmberg sa så här om matchen:

”Helt ok match för att vara betydelselös. Vi ville ändå vinna matchen och gå obesegrade genom säsongen. Och vi har ännu inte tappat poäng på Gröna vallen sedan vi bytte från Majvallen för ca 1.5 år sedan. Vi vinner matchen utan att imponera, ungefär som det har sett ut den här delen av säsongen. Dagen var mest till för att fira tillsammans men klart att matchen också var viktig. Fantastiskt rolig säsong med ett fantastiskt gäng är slut och vi tar sikte mot nästa!”

KIK:s Isak Torgersson sa så här om matchen:

”Inför matchen visste jag personligen inte hur Sandarna skulle ställa upp eller hur deras inställning skulle vara eftersom seriesegern var deras inför matchen. Men jag/vi märkte att de ville köra på som de gjort i år och inte spara på nått så det blev några mil i bena idag för oss. De tar ledningen efter lite slarv i uppspels fasen från vår sida och lägger in 1-0 ganska tidigt. Vi står upp första fem efter det målet bra så känslan av att det skulle rinna iväg och bli ett målkalas för Sandarnas favör kom av sig ganska snabbt. Sandarna springer och spelar snabb och effektiv fotboll medans vi kör lite enklare och flyttar upp successivt på deras planhalva med att ta vara på alla fasta vi får. Vi kvitterar genom Kwame, dock missar jag detta då jag står och snackar med herr Dahlberg i Sandarna som skymmer sikten för mig. Men 1-1 står sig i halvtid och vi har en bra känsla i matchen! Andra börjar och Sandarna lägger in en växel till och har således mer boll och tryck. Vi står upp fint och kommer fram ofta på omställningar. Sandarna gör tyvärr 2-1 på en omställning, och hur han får in bollen från sin vinkeln när han rundat Joel i målet får jag inte ihop, snygg knorr eller en touch, vad vet jag men mål blev det. Vi trycker upp och som Arbetarnas citerade vår spelstil när vi mötte dem på Gröna Vallen, så körde vi Stoke-stilen med låååånga inkast. Fick ett gyllene läge när bollen dimper ner framför Chrille som rullar den precis utanför…segt värre! Men matchen slutar 2-1 och det var välförtjänt. Och man kan inte annat än att bli imponerad av Sandarna i år, 21 vinster på 22 matcher!. Om Sandarna hade haft en Tinderprofil (och jag varit singel) så hade jag swipat höger, så snygg var seriesegern. Grattis Sandarna och lycka till i femman!”

Gött snack från herr Torgersson!

Sandarna alltså tillbaka i femman efter att ha gått obesegrade genom hela säsongen! Imponerande!

Även Vrångös fjärdeplats imponerar.

 

Fröjdens FK besegrade SK ArgoKviberg med 5-2 men den matchen har redan avhandlats här på bloggen, och det hittas HÄR om någon missat det.

Fröjden slutade sexa och Argo sjua.

 

/Rasta