I 6D var det egentligen bara en viktig sak som skulle avgöras i den sista omgången. Skulle FTU eller Neutrala sluta tvåa?

 

Så här gick det:

 

SÖNDAG 15/10

FTU – Diseröd SK 6-3

Hermansby IF – Bjurslätts IF 3-4

IF Vardar/Makedonija – IF Warta 0-15

Bosna IF – Backatorp IF 1-3

Hälsö BK – Hålta IK 4-1

 

Inför den sista omgången låg färdigspelade Neutrala (de skulle mött Björkåsen i sista omgången) på en andraplats men FTU behövde bara en poäng för att kliva förbi och sluta tvåa.

Det blev seger för FTU i en målrik match mot Diseröd. FTU avslutade den första halvleken och började den andra starkt och ledde med 5-0 efter en dryg timmes spel. DSK kom dock igen med tre raka mål men FTU fick sista ordet med sitt 6-3 mål. Ali Acikgöz blev tvåmålsskytt för FTU.

FTU:s tränare Romeo Vidovic sa så här om matchen:

”Sista matchen för säsongen och det gällde att avsluta på ett bra sätt för att knipa andraplatsen. Vi har ett bättre lag än Diseröd och det märktes idag. Vi gör inte en bra match och det finns mycket man vill påpeka som tränare. Trots allt vinner vi komfortabelt och tar en välförtjänt andraplats i årets 6D. Vill passa på att gratulera Warta till seriesegern. Tackar även mina spelare till en bra säsong. Nu håller vi tummarna för gbg-lagen i kvalet så vi får ytterligare en chans till avancemang.”

FTU alltså tvåa och de får avvakta och se om det blir kval.

Diseröd slutade tia men hade säkra tio poäng ner till nerflyttade Hermansby.

 

Bjurslätt har haft en tung säsong men laget avslutade iallafall med en seger när det blev 4-3 mot redan avsågade Hermansby. Benny Brunberg svarade för ett hattrick för BIF och Joakim Zärnblom gjorde två för HIF.

Tremålsskytten Brunberg sa så här om segern:

”Ja du, sista matchen skulle ju spelas den också. Vi hade väl inga krav direkt att vi var tvungna att göra si eller så. Vi var ju redan klara. Så det enda vi sa innan matchen var bara att vi skulle gå ut och ha skoj och lira boll i sista matchen. Vi började lite dåligt men sedan vände vi på skiten när Hermansbys bränsle tog slut. Utöver det så är vår säsong helt upp och ner på grund av massor av skador och så vidare. Men vi har lagt det bakom oss och satsar på 2018 istället. Kändes jävligt skönt att få spela som forward igen i sista matchen och smälla dig ett hattrick med 😎.”

HIF:s Samuel ”Sonkan” Holgersson sa så här om förlusten:

”Säsongens sista match mellan två lag som inte hade något att spela för. För våran del ville vi avsluta på bästa sätt efter en riktigt dålig säsong. Vi börjar matchen riktigt bra och spelar en riktigt fin fotboll, vi gör två mål och har många fina chanser att göra fler mål. I slutet av första halvlek börjar Bjurslätt äta sig in i matchen mer och mer. I andra halvlek orkar vi inte hålla upp spelet utan Bjurslätt tar över matchen. Tyvärr är har vi bara en avbytare + att många inte tränat så mycket i år gör att vi inte orkar stå emot. Ändå en rolig match att spela. Stort plus till våran mittback Fritte som tjatade till sig en plats i anfallet. Tog chansen och gjorde en riktigt bra match och lyckades stänka in en boll. Det har varit en turbulent säsong för Hermansby med mycket avhopp och dålig träningsnärvaro. Nu hoppas vi på en nystart nästa år i sjuan. Känns som vi måste ta hjälp av våra duktiga juniorer ( P-03) Tack alla lag i 6D för många roliga och spännande matcher.”

BIF slutade på en niondeplats, hela 30 poäng efter segrarna Warta! Det var det absolut ingen som trodde inför säsongen!

HIF slutade elva och får ta nya tag i sjuan.

 

IF Warta var redan klara seriesegrare inför sista omgången men avslutade ändå sin guldsäsong med en smäll! 15-0 blev det till slut mot ett sargat IF Vardar!

Enligt rapporterna fick Vardar verkligen slita för at få ihop lag samtidigt som Warta körde på för fullt. Målen trillade självklart in i en rask takt och det var 9-0 i halvtid. Bästa målskytt blev Philip Mattsson med sina fyra baljor och Martin Trifunov satte tre.

Just Trifunov sa så här om matchen:

”Resultatet talar för sig självt. Vi kommer dit med en hel del juniorer med mycket spring i benen som ska göra sin första a-lagsmatch. På andra sidan hade vi motståndare som inte riktigt hade någon vilja. Vi spelade vårt spel och gjorde mål efter mål medan Vardar bara gick runt på planen och lattja. Ett fåtal spelare i deras lag visade prov på riktig laganda och det ska de ha en eloge för. Det blir oftast så här i slutet av säsongen när allt är färdigspelat men vi var trots det bestämda att vinna matchen och köra fullt ut, vilket vi gjorde.”

Warta spelar alltså i femman nästa år efter en imponerande säsong.

Vardar blev åtta.

 

Backatorp hade chansen att sluta fyra och de tog den genom att besegra Bosna IF med 3-1 på bortaplan. Hasudin Muratovic blev matchhjälte när han satte både 2-1 och 3-1 i den andra halvleken!

BIF:s Dan Ahlman sa så här om segern och fjärdeplatsen:

”Vår avslutande match mot Bosna var verkligen en match vi ville vinna. Det kan ses som obetydligt men vi ville verkligen nå den fjärdeplats som fanns inom räckhåll. Det var återigen en match där vi hade flertalet 15-åriga killar med. Vi hade två från start och tre på bänken, bl.a. vår målvakt som gjorde det riktigt bra. Det märktes ganska tidigt att Bosna inte var lika motiverade som oss, de hade ett riktigt lågt tempo och vi fick äga mycket boll. Vi skapade en hel del chanser och gjorde också 1-0 på hörna, men Bosna är alltid Bosna och det är ett skickligt lag. När de väl ställde om och kände att de började närma sig vårt mål blixtrade de till och ställde till med en del oroligheter för vårt försvar. I andra halvlek gör också Bosna 1-1 men vi visar styrka och fortsätter att trumma på och tillslut kommer 2-1 på straff och strax därefter också 3-1 och då märker man tydligt hur luften går ur Bosna och hur de bara vill spela av den här säsongen. Vi vinner matchen rättvist och når också vår fjärdeplats vilket vi efter hur säsongen utvecklade sig är nöjda med. Nu hoppas vi att vi kommer tillbaks ännu starkare och kan vara med och utmana ordentligt i toppen nästa säsong.”

En riktigt fin fjärdeplats för Backatorp som även hade två av seriens tre målfarligaste spelare! Achraf El Messaoudi vann 6D:s skytteliga på 20 mål och Hasudin Muratovic delade andraplatsen men FTU:s Saim Duman17 fullträffar.

Bosna IF slutade sjua.

 

I mitten av tabellen kunde Hälsö BK smita om Hålta IK efter vinst i lagens möte i sista omgången. Hälsö hade en stabil 3-0 ledning redan efter 35 minuter efter bland annat två mål av Thomas Larsson. 4-1 till slut och en femteplats för Hälsö. Hålta, som länge var med i toppen, slutade sexa.

 

/Rasta